Kwararafa University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Kwararafa University WukariVolt, engedéllyel Wukari Jubileumi Országos Egyetemi Bizottság 2005-ben. Levette 2006. márciusában 61 diák, mint az első, és csak a közösség tulajdonában lévő University Nigériában, az első egyetem Taraba állam és a második magán egyetem az észak-keleti geopolitikai zóna Nigéria.

diákok

Látomás

Ahhoz, hogy egy első osztályú intézmény törekvés a tudás és a tudomány révén oktatási, kutatási és közösségi irányuló, céljuk a tudás és a vállalkozói készségek a hallgatók, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a produktív és önellátóak.

Küldetés

  • Ahhoz, hogy a kedvező környezetet a hatékony és férfias őshonos emberi és anyagi erőforrások fejlesztése a nemzet.
  • A diplomásokat, akik jól lekerekített saját tudományágak és átitatva szükséges vállalkozói készség, hogy jelentősen hozzájárulnak a fejlődéséhez maguk különösen és általában a társadalom.
  • Cserélni a munkanélküliség és a karrier stagnálása diplomások kreatív találékonyság révén jól csomagolt programok és gyakorlati képzést.
  • Ahhoz, hogy a hang oktatás nigériaiak függetlenül a vallási hovatartozás, törzsek, nemek és politikai beállítottságú.
  • Ahhoz, hogy hozzon létre egy gondoskodó és ösztönző környezetet, ahol a törekvés a kiválóságra, fejlesztése önfegyelem, a kreatív gondolkodás és az egyéniség boldogulni és is elengedhetetlennek tekintik összetevői szövetkezet.

egyetemi színek

Az egyetem hivatalos színek Zöld és arany. A zöld szín jelöli a mezőgazdaság, a termelékenység, a termékenység, a növekedés és a folyamatos haladás közben Gold Colour képviseli a gazdag kulturális örökség, az emberek és rengeteg természeti erőforrásokat.

A logó, a lándzsa fej "Atoshi" a hagyományos fegyver a Jukun ember (befogadó közösség Egyetem) és annak kapcsolatát a nyitott könyv is a Logo szimbolizálja, hogy a tudás származik az egyetem meghatározó szerepet játszanak a menedzsment / felbontása válságok és a terrorizmus elleni tudatlanság, a szegénység és a betegség.

Történetünk

Kwararafa University WukariVolt, engedéllyel Wukari Jubileumi Országos Egyetemi Bizottság 2005-ben. Levette 2006. márciusában 61 diák, mint az első, és csak a közösség tulajdonában lévő University Nigériában, az első egyetem Taraba állam és a második magán egyetem az észak-keleti geopolitikai zóna Nigéria.

Található Wukari egy ősi város, amely volt egy ideig a székhelye a történelmileg híres Kwararafa Konföderáció, az egyetem hivatalosan megváltoztatta a nevét Wukari Jubilee hogy Kwararafa a Február 2012 hogy tükrözze a kulturális és történelmi gyökerei a Konföderáció amelynek csúcsán a hatáskörét kiterjesztették modern Niger, fennsík, Kogi, Nasarawa és Benue államok és FCT északi központi geopolitikai zóna, Edo és Cross River a dél-dél zóna, Kogi Kaduna, Kano és Katsina kimondja az észak-nyugati zóna és Bauchi Gombe, és Adamaoua Államok észak-keleti övezet.

Kwararafa University élvez szívélyes kapcsolatokat a befogadó közösség és vonzza a diákok Taraba és 22 más államok a Szövetség.

kari

Kutatási Focus / Linkages

Az egyetem jelenleg fejlődő kapcsolatot programok más intézmények és egyetemek világszerte. A hangsúly a kutatás területén:

  • Béke és Konfliktuskezelés
  • Food Science and Technology
  • Matematika Oktatás
  • Heritage Tanulmányok és Ökoturizmus

A kutatás középpontjában származik egyedülálló helyét az egyetem a Benue völgy gazdag növény- és állatvilág, valamint a gazdag társadalmi kulturális hagyományok a nép a terület, hogy lehet a tudományos érdeklődés a kutatók. Közösségünk projekt matematika oktatás.

Meggyőződésünk, hogy ha részt veszünk a mi tágabb közösség és telepíteni a modern technikák oktatása a matematika fogunk hiánypótló a matematika oktatásban, különösen a tudomány és az oktatás általában.

Academic Support Services

Egyetemi Könyvtár

Az Egyetemi Könyvtár tele jól megválasztott vonatkozó könyvek, folyóiratok, magazinok és újságok. Sok a könyv a legújabb a különböző kurzusokon az egyetemen. Az egyetem virtuális könyvtár 50 asztali rendszerek 20 colos monitorok minden hálózatba, és kapcsolódik az internethez. Az e-könyvtár több mint 2 millió e-könyvek a szerveren.

Számítógépes Laboratórium

Álláspontja az, hogy megfeleljen az elméletet a gyakorlattal, Kwararafa Egyetem két jól felszerelt számítógépes laboratóriumok által használt diákok a Számítástudományi Tanszék az egyetem. A főbb számítógépes laboratórium 25 rendszerek hálózatba szerveren. Ez is egy írásvetítő és egy digitális táblán. A második laboratórium alapvetően a hardver képzés. Térinformatikai és ökonometria Laboraties Az egyetem felszerelt két laboratórium Geographic Information Systems és ökonometria. Mindkét Laboratories vannak felszerelve az asztali és hordozható számítógépek, multimédiás szolgáltatások és testreszabott szoftver lehetővé teszi a személyzet és a diákok vállalják, alap és haladó térinformatikai és statisztikai kutatás.

Klinika

A University tudatában van az egészségügyi igényeinek a hallgatók és a személyzet és az erre a célra. Az egyetem rendelkezik egészségbiztosítással minden versenyző. Ez lehetővé teszi számukra, hogy részt vett, amikor a beteg a nagy kórházak Wukari és helyükre tartózkodási szabadság alatt.

Sport

Az egyetem aktívan részt vesz a sport és játszott több mérkőzést a szomszédos felsőoktatási intézmények. Ugyancsak részt vett a legutóbbi magánegyetem játékok tartott Jabu. A University Sports koordinátor felügyeli az ügyek a készüléket.

Helyszínek

Wukari

Address
Kwararafa University, Wukari
P.M.B 1019
Wukari, Taraba State

Wukari, Taraba, Nigéria