Hivatalos Leírás

A DEKRA | A Hochschule für Medien egy államilag elismert egyetem, amelyet a Wissenschaftsrat akkreditált és Berlin-Friedrichshain központja.

Három egyetemi programot kínál: film és televízió, újságírás és PR és kommunikáció menedzsment. A specializációs lehetőségek spektruma széles körű és a médiakonstrukciótól, a marketing kommunikációtól és a kommunikációs pszichológiától egészen az online újságírásig, a TV-újságírásig, a moderálásig és a PR-hez képest irányítás, kamera, gyártás, utómunkálat és audio.

Az egyetem a DEKRA Akadémia Hálózat része, Németország egyik legnagyobb magánoktatási szolgáltatója.

Gyakorlati jelentőség és erős hálózat

Minden kurzus a DEKRA | A Hochschule für Medien alkalmazásorientált megközelítést követ. A hangsúly a média és a kreatív iparágak gyakorlati képzésén alapszik, tudományosan megalapozott tanítás alapján. A gyakorlat és az egész életen át tartó tanulás egyik módja a különböző partnerekkel való együttműködésen keresztül: médiavállalatok, nonprofit és kormányzati szervezetek és más oktatási intézmények.

Intenzív ellátás és vonzó tanulási környezet

Diákjainknak személyes szolgáltatást nyújtanak, amely kifejezetten az egyéni erősségeik és igényeik kielégítésére szolgál. Ezen kívül egy kellemes és ismerős oktatási és tanulási környezet az egyetem egyik különlegessége. Az előadások kis tanulmányi csoportokban zajlanak. Ebben az összefüggésben a pedagógusok impulzusgenerátorokként működnek, akik magukba foglalják tapasztalataikat és szakértelmüket a tudományból és a magánszektorból a tanulmányaikba. Az előadásokon kívül az előadók időben tanulnak a hallgatók kérdéseihez.

Ön fontos számunkra - a kezdetektől fogva

Formális követelmény a Bachelor diploma a DEKRA | A College of Media az egyetemi beiskolázási képesítés (Abitur vagy Fachhochschulreife) vagy többéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakképzés. Nincs numerus clausus (NC). Ezenkívül nincsenek mappák, filmek, cikkek, stb. A sikeres tanulmány szempontjából a legfontosabb a saját motivációja: Ezért különös figyelmet fordítunk egy részletes információra és egyéni konzultációra. A kipróbált tanulmányok, workshopok, rendezvények, személyes tanulói tanácsadás csak néhány, a leendő hallgatók számára nyújtott rendszeres ajánlatok.

Előnyei egy pillanat alatt

 • Államilag jóváhagyott tanulmányok egy megalapított egyetemen
 • Kitűnő tanítás a terepen tanárokkal és előadókkal
 • Egységes gyakorlati jelentőség a különböző projektekkel
 • Nagy hálózat a média, az üzleti élet és a társadalom partnereivel
 • Maximális egyéni támogatás - intenzív tanulás kis csoportokban
 • Nyitott és kreatív tanulási légkör
 • Műszaki kölcsönzés magánprojektekhez is
 • Nincs rejtett díj - vonzó finanszírozási modell
 • A féléves jegy tartalmazza
 • Központi fekvés Berlin szívében, nagyszerű kapcsolatokkal

Személyesen vagyunk ott személyesen

Szeretne többet tudni egy tanulmányi programról, kérdései vannak a finanszírozással vagy az általános egyetemen? Diák tanácsadó szolgálatunk szívesen segít.

A legjobb betekintés közvetlenül a helyszínre érkezik. Ezért melegen meghívjuk a leendő hallgatókat, hogy részt vegyenek az egyetemi eseményeken.

Program oktatási nyelve:
 • Német
 • Angol

Az intézmény további kínálata:


DEKRA Hochschule für Medien

A főiskolai program tanítja a szükséges elméleti alapokat, mint például a filmtörténet, a filmelemzés, a forgatókönyvek, a film- és videotechnika, valamint az audiotechni ... [+]

A film és a televízió tanulmányozása a termelési lépésekre összpontosít - az ötletről a kész cikkre.

A főiskolai program tanítja a szükséges elméleti alapokat, mint például a filmtörténet, a filmelemzés, a forgatókönyvek, a film- és videotechnika, valamint az audiotechnika. A gyakorlatban különösen a filmgyártás és a televíziós produkció módszerei és technikái foglalkoznak. A kommunikáció és a projektorientált tanulás a film és a televízió tanulmányozásának középpontjában áll. A tudományos és műszaki ismeretek mellett a hallgatók átfogó gyakorlati tapasztalatot szereznek.

Alapvető tanulmányok befejezése után a diákok a szakirányokat, a kamerát, a produkciót, a posztprodukciót vagy az audió szakmát választják. Filmjeiket írják, forgatják, filmezik, vágják el és készítik el első rövidfilmjeiket, dokumentumfilmjeiket, zenei videóikat és hasonló filmes és tévés premierjeiket. Előadóink támogatják őket. A tanulmány egy tantárgy-specifikus bachelor tézisben fejeződik be.... [-]

Németország Berlin
Október 2019
Angol,Német
Nappali
6 félévek
Campus
Bővebben magyarul
DEKRA Hochschule für Medien

A kommunikációs menedzsment fokozat a kommunikációs stratégiák és a médiatermékek koncepciójára összpontosít, valamint azok kreatív megvalósítását. A kommunikációs és méd ... [+]

A kommunikációs menedzsment fokozat a kommunikációs stratégiák és a médiatermékek koncepciójára összpontosít, valamint azok kreatív megvalósítását. A kommunikációs és médiaágazat a világ egyik legnagyobb növekedési ágazata. Ezért van szükség a szakképzett szakemberekre.

A kommunikáció menedzsment fokozata a közgazdaságtan, a projektmenedzsment, a fotózás és a tervezés, az üzleti menedzsment és a kommunikáció, a piac- és médiakutatás, valamint a szociális marketing alapjait tanítja. Ezt a jól megalapozott tudást célszerűen felhasználják gyakorlati projektek és elmélyült interdiszciplináris területen.

A tanulmány fejlett fázisában a diákok szakterülete a média-tervezés, kommunikációs pszichológia és marketingkommunikáció három területére szakosodott. A specializáció végén minden részleg közösen megvalósít egy interdiszciplináris cross-media projektet a kliens területről. A tanulmány egy tantárgy-specifikus bachelor tézisben fejeződik be.... [-]

Németország Berlin
Október 2019
Német
Nappali
6 félévek
Campus
Bővebben magyarul
DEKRA Hochschule für Medien

A Journalism and PR tanulmányi program olyan gyakorlatorientált és kreatív érdeklődőket céloz meg, akik a multimédia és a kreatív munka területén szeretnének dolgozni, kü ... [+]

A Journalism and PR tanulmányi program olyan gyakorlatorientált és kreatív érdeklődőket céloz meg, akik a multimédia és a kreatív munka területén szeretnének dolgozni, különös tekintettel a televíziózásra, mérséklésre és az online területekre vagy a közönségkapcsolatokra.

A program elsősorban szemináriumok és gyakorlati szerkesztési munkák kiegyensúlyozott keverékét kínálja. Az összes tanterv kötelező moduljai a Német Szövetségi Köztársaság média és politikai rendszere, a statisztika és a médiakutatás, a média-etika, a médiatörvény, valamint az alapvető formatervezési és gyártási készségek terén az alapvető kompetenciákat biztosítják az írás és a szövegírás, a fotózás, a videotechnika, az audio technológia, a szerkesztési rendszerek területén , Részlegek és formatervező.... [-]

Németország Berlin
Október 2019
Német
Nappali
6 félévek
Campus
Bővebben magyarul