Hivatalos Leírás

Vízió és küldetés

Jövőkép a Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences

 • Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences nyitott az újdonságokra. Rugalmas és folyamatosan változó felsőoktatási intézmény, amely harmonikusan ötvözi a munkaerő-piaci igényeket a tudomány és a művészet ígéretes területeinek fejlesztésével.
 • Az oktatási intézmény ösztönözte a tanárok és a diákok kreativitását és felelősségvállalását, valamint a kiváló minőségű teljesítményt.
 • Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences szerzett nemzetközi elismerést és sikeresen integrálja a közös területen az európai felsőoktatás.

A misszió a Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences

 • Gyakorlati orientált szakemberek felkészítése a Vilniusus kolegija / Egyetem szakirányú felsőoktatására a biomedicinában és a természeti, humanitárius, társadalmi és technológiai tudományokban és művészetekben, amelyek megfelelnek a Vilniusi régió és az egész Litvánia gazdasági és társadalmi szükségleteinek.
 • Annak érdekében, hogy a vizsgálat folyamatban lesz modern és megfelel az európai normáknak, valamint egy hatékony képviselőivel együttműködve az üzleti világban.
 • Fejleszteni a tanulók általános képességek és a civil értékek, amelyek szükségesek a jövőbeli munkájához Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences diplomások és a tanulmányok folytatásának.

Értékek

A Vilniaus kolegija / Szakmai Egyetem értékei állandóak és hosszú távúak, és mindennapi munkánk alapjait és jövőbeli fejlődését alkotják. Ezek az értékek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és ugyanilyen fontos, hiszen ezek képezik Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences kultúra.

Stratégia

2012-ben egy új hosszú távú stratégiai tervezési dokumentumot, a 2020-as stratégiát , amely a korábbi, a 2009-2013 közötti időszakra szóló kollektív stratégiai cselekvési tervet (a továbbiakban: a SAP 2009-2013) helyettesíti. A stratégia megújítására irányuló igény a Kollégium számára felmerült annak érdekében, hogy megfeleljen a nemzeti érdekeknek, és egyenlő arányban vegyen részt a globális versenyben, ezért hosszú távú stratégiai dokumentum készült.

Rektor

Ph.D., docens Gintautas Bražiūnas 1949. szeptember 5-én született Vilniusban. 1967-ben befejezte a Vilnius A. Vienuolio középiskolát, az 1967-1972-es években a Kaunas Műszaki Egyetemen tanult. a rádióelektronika területén. 2000-ben G. Bražiūnas végzett a Vilnius Gediminas Műszaki Egyetemen (Dept. a menedzsment) és kapott mesterképzést. 2004-ben sikeresen megvédte doktori disszertációját, és Ph.D. fizikai tudományok.

1972-1975-ben a Vilnius Polytechnic előadója volt, 1976-1986-ban a Vilnius Polytechnic igazgatósági helyettes volt, 1986-1991-ben a Vilnius Electronics Műszaki Főiskola igazgatója lett.

Litvánia függetlenségének helyreállítása után új típusú intézmények - felsőoktatási intézmények alapultak a műszaki iskolák alapjain. 1992-ben G. Bražiūnas-t nevezték ki a Higher Electronics School igazgatójának.

A felsőoktatás átalakulása Litvániában 1999-ben kezdődött. 2000-ben a legjobb felsőoktatásokat egy nagy felsőoktatásba - a Vilniaus kolegija / Egyetem, ha az Alkalmazott Tudományok - egyesítették. G. Bražiūnas átmeneti rektor lett, és 2008-ban a Vilniaus kolegija / Alkalmazott Tudományok Egyetemének első rektoraként G. Bražiūnást választották. 2013. március 14-én a College Board választotta G. Bražiūnast második ciklusra a Vilniaus kolegija / Alkalmazott Tudományok Egyetem rektoraként.

G. A Bražiūnas nem csak tanulmányok, hanem a tudomány területén is tevékenykedik: tudományos előadások készültek Lettországban, Magyarországon, Belgiumban tartott konferenciákon, Finnországban, Németországban és Belgiumban is részt vettek szakmai gyakorlatokon. 2007-2010-ben tagja volt az Európai Felsőoktatási Minőségi Nyilvántartás (EQAR) Bizottságnak, a Tudományos és Tanulmányi Intézetek Szakértői Tanácsának tagjaként, a bolognai folyamat nyomon követési csoportjának tagjaként Litvániában, valamint az európai Egyetemi Szövetség (EUA) Intézményértékelési program.

2000-2004 között G. Bražiūnas volt a Felsőoktatási Intézmények Európai Szövetségének (EURASHE) alelnöke, most az egyesület igazgatótanácsának tagja. 2010-2013-ban G. Bražiūnas volt a Litván Egyetem Rektori Konferencia elnöke.

2001-ben G. Bražiūnas elnyerte a Gediminas litván nagyherceg rangsorát, és 2008-ban tiszteletbeli doktorát kapott a Tallinn Ipari Egyetemen.

karok

Vilniaus Kolegija / Alkalmazott Tudományi Karok

 • Elektronikai és Informatikai Kar
 • Gazdaságtudományi Kar
 • Üzletvezetési Kar
 • Egészségügyi Kar
 • Agrotechnológiai Kar
 • Pedagógiai Kar
 • Művészeti és Kreatív Technológiai Kar

Tények és adatok

 • Diákok - 6793 (okt. 2015)
 • Oktatószemélyzet ~ 460
 • Tanulmányi programok - 45
 • Karok - 7
 • Üzleti gyakorló cégek - 5
 • Gyakorlati képzés SIMULITH Center
 • Központi könyvtár és 7 könyvtári könyvtár, olvasóterem
 • Diákhosztályok - 8
 • Diákcsarnokok - 7
 • Népzenei és zenekar VORUTA
 • Sportközpont edzőtermeivel
 • Sportklub VIKAS
Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Alapképzés

Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

A sütési program tanítja a diákokat, hogyan tervezik, szervezik, irányítják és irányítják az üzleti folyamatokat a bankban vagy az egyéb pénzügyi intézményben, kezeljék a ... [+]

TANULMÁNYOK TANULÁSI EREDMÉNYEI A litván és az idegen nyelvi kommunikáció multikulturális környezetbe való integrálásával etikusan és szakszerűen megoldja a tevékenységeket. Egyedi szakmai kompetencia kifejlesztése a piaci változásokra adott válaszként. A tanulmányi program leírása: Banking [-]
Litvánia Vilnius
Szeptember 2020
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

A program tanítja a gazdasági információk feldolgozását és értékelését, az üzleti vállalkozás gazdasági problémáinak azonosítását, döntéseinek indoklását, valamint a glob ... [+]

A TANULMÁNY PROGRAMÁNAK EREDMÉNYEI Határozatok meghozatala a társadalom, a jólét és a környezet gazdasági és kulturális fejlődésére gyakorolt ​​hatásának értékelése. Kritikusan értékeljük és tükrözzük tevékenységünket, tudatában annak, hogy fontos az egész életen át tartó tanulás. Írásban és szóban történő kommunikáció útján, a litván és az idegen nyelv szakmai ismereteinek közvetítésével. Együttműködés, csapatban való munkavégzés, felelősségvállalás az egyén és munkatársainak munkájáért. Megtanulni a kutatási módszereket és a gazdasági elemzés előrejelzési modelljeit. A gazdasági információk összegyűjté... [-]
Litvánia Vilnius
Szeptember 2020
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

A JSP diplomások képesek lesznek alkalmazkodni a "Kreatív platform" módszertanához új vállalkozások, termékek és szolgáltatások létrehozásához és bővítéséhez. Meg kell je ... [+]

ELŐZETES TANULMÁNYOK PROGRAMJÁNAK EREDMÉNYEI

1.1 Az innovatív gondolkodási technikák használata és az egyéni, csoportos és szervezeti kreativitási stratégiák végrehajtása;

1.2 Ismertesse a személyes tanulási igényeket és a tanulás struktúráját a különböző tanulási környezetekben, és törekedjen a szükséges ismeretszerzésre.

[-]
Litvánia Vilnius
Szeptember 2020
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

A program végzősei megtanulják, hogyan tervezzék meg a vállalati tevékenységet; vállalkozás létrehozása és irányítása; kutatási piacot és üzleti tevékenységet folytat a k ... [+]

Diplomások képes lesz Pályakezdő lesz képes dolgozni nemzetközi üzleti, kezelni egy vállalkozás vagy annak megosztottság, valamint hogy hozzanak létre egy vállalkozás. További vizsgálatok is folytatható szerint az egyetemi szakok. DIÁKOK sikeresen befejeződött ez a tanulmány PROGRAM kapnak egy SZAKMAI alapképzési Diploma in Business (VK / UAS, LT).

A tanulmányi program leírása: International Business

[-]
Litvánia Vilnius
Szeptember 2020
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

A program jól képzett szakembereket állít elő, amelyek kielégítik a litván iparágak igényeit és a legmodernebb technológiák és tudomány szintjét, képesek gyors technológi ... [+]

Tanulási eredmények A tanulmányi PROGRAM Ahhoz, hogy kommunikálni a hivatalos és az idegen nyelvek; Ahhoz, hogy megosszák szakmai ismeretek; Ahhoz, hogy dolgozni multikulturális környezetben; Ahhoz, hogy az erkölcsi és szakmai magatartás; A piaci változások értékeléséhez és alkalmazkodásához; Ahhoz, hogy alkalmazni minőségirányítási módszerek; Ahhoz, hogy tanulmányozza egyénileg, elmélyítésére és megújítására ismeretek javítása végzettség; Ahhoz, hogy elemezni és tervezési adatok struktúrákat;

[-]
Litvánia Vilnius
Szeptember 2020
Angol
Nappali
42 hónap
Campus
Bővebben magyarul
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

A program tanítja a diákokat, hogyan kell megszervezni, tervezni és irányítani egy turisztikai vállalkozás tevékenységét; elemezni az üzleti környezetet és megfelelő dönt ... [+]

Várható VIZSGÁLAT PROGRAM EREDMÉNYEK Szervezze, terv és kezeli a turisztikai vállalkozás tevékenysége; elemezni az üzleti környezet és a megfelelő döntések meghozatalához az üzleti turizmus; végre korszerű, fenntartható fejlődés elveinek az üzleti; ellenőrzi és értékeli az állam az üzleti turizmus és a változások kezelése; létre turisztikai termékek és bevezeti őket a piacon; kommunikálni és együttműködni a nemzeti és interkulturális üzleti környezet; alkotnak képességek és készségek szerint személyes érdekeit és igényeit. Diplomások képes lesz Gyakorlatilag és innovatívan elemzi és használja a tudást; projektek irányítását;... [-]
Litvánia Vilnius
Szeptember 2020
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul