Kauno Kolegija

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Kaunas Applied Sciences University (litván nyelven - Kauno Kolegija , továbbiakban KUAS) egy nagy és folyamatosan fejlődő akkreditált állami felsőoktatási intézmény a balti régióban. Multidiszciplináris alkalmazott tudományi egyetem lévén az alapképzési programok széles spektrumát kínálja gyakorlati elfogultsággal. Elkötelezettek vagyunk a magasan képzett szakemberek oktatása iránt a mérnöki, technológiai, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, művészeti, orvosi és egészségtudományi területeken.

A KUAS stratégiai törekvései között szerepel a tudományos és oktatási tevékenységek kölcsönhatása, a kutatás integrálása a tanulmányi folyamatba, az innovációk bevezetése, a hallgatók igényeinek figyelembevétele és a kompetenciafejlesztés. A felelősség, a professzionalizmus, a nyitottság, a tisztelet és a közösségtudat az egyetem minden tevékenysége során figyelembe vett alapérték. A magas színvonalú tanulmányok és a hallgatói igények figyelembevétele, miközben arra törekszünk, hogy vezető intézménnyé váljunk, és amely sikeresen befolyásolja a régió és az ország társadalmi-gazdasági változásait, egyetemünk fő célja.

Főbb tények és adatok

  • Körülbelül 5500 hallgató
  • Több mint 600 tudományos munkatárs
  • Évente mintegy 200 bejövő és több mint 350 kimenő hallgató
  • Több mint 250 külföldi partner
  • A litván felsőoktatási intézmények minősítésében elfoglalt vezető pozíciók
  • A hallgatókat 4 karon, Kaunas városában és egy regionális tanszéken Tauragėban oktatják
  • A hibrid modell kurzusai elérhetők, ami azt jelenti, hogy távolról és tantermekben is elrendezik a tanfolyamokat
  • Dupla fokozat megszerzésének lehetőségei a nemzetközi mobilitási rendszeren keresztül

Intézményünk ma

Ma a KUAS Litvánia egyik legnagyobb szakmai felsőoktatási intézménye, amelynek közösségében mintegy 5 500 hallgató, mintegy 1000 alkalmazott és több mint 30 000 diplomata van, akik sikeresen megalapozták karrierjüket litván és külföldi vállalatokban. Az egyetem elvégzi az első ciklust, amely szakmai alapképzéshez vezet. Négy kar és egy regionális tanszék van.

Az átlagos hallgatói életkor 22–23 év. A jövőbeni szakemberek majdnem kétharmadának tandíját az állam fedezi, míg a fennmaradó hallgatók tandíjat fizetnek. Évente több mint 1.600 hallgató végez az egyetemen.

Helyszínek

Kaunas

Address
Pramonės prospektas, 20
50468 Kaunas, Kaunas megye, Litvánia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket