Hivatalos Leírás

A Riga Állami Jogtudományi Kar (RGSL) 1998-ban alakult. Ma egy felsőoktatási jogi egyetem, amely mesterképzést, mesterképzést és doktori interdiszciplináris tanulmányokat kínál jogi, üzleti, pénzügyi, politikai, nemzetközi kapcsolatok és diplomáciai témákban. Az RGSL jogi ismereteket kínál angolul a diákok számára a világ minden tájáról. Az RGSL-ben való tanulás egyedülálló módon ötvözi a globális és a helyi szintet abban az értelemben, hogy a tanítás minősége a legmagasabb nemzetközi szinten, míg a diákok figyelmének és gondozásának nagymértékben helyi és egyéni.
A Riga szecessziós negyedének központjában, a balti térség központjában, az RGSL célja, hogy az állandóan változó és összekapcsolt valós világban erős tudományos oktatást nyújtson.
A 2010-ben elindított két Bachelor program középpontjában a Jog és üzleti vagy a jog és a diplomácia áll. A Masters programok középpontjában a jog és a pénzügyek, az európai és a nemzetközi jog, a szakosított oklevelek a nemzetközi jog és az emberi jogok, a határokon átnyúló kereskedelmi jog, valamint az uniós jog és politika. Hasonlóképpen, a 2013-ban indított és a Koppenhágai Egyetemmel együttműködésben felajánlott doktori program számos tudományágban foglalkozik témákkal, és ötvözi a kutatási, oktatási és egyéb gyakorlati tevékenységeket a doktori kutatás befejezéséig.
Az RGSL kar képviseli az akadémiai kiválóságot, de gyakorlati tapasztalatot is. Rezidens és vendég oktatók mind egyetemek, mind szakemberek, akik az egész világon, az EU-ból és más nemzetközi intézményekből, valamint a legjelentősebb ügyvédi irodákból és nemzetközi vállalatokból származó vezető egyetemi intézményekből származnak.
Az RGSL fontos központjává vált olyan rendezvények szervezésében, amelyek előmozdítják az egyetemi és kutatási diskurzust a jogállamiság, a demokrácia és az emberi jogok területén.
Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Riga Graduate School of Law