Latvian Academy of Sport Education

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Lett Tudományos Sport Education (LASE) egy tudományos és szakmai állami felsőoktatás és kutatás intézmény székhelye szeptember 6-án, 1921-ben, összhangban eljárva a felsőoktatási törvény, LASE alkotmány és a törvények és rendeletek szabályozzák a tevékenységet. LASE az egyetlen sport felsőoktatási intézmény az országban, amely garantálja az egységet és tudományos kutatási sport tudomány és az egészségügy sport összhangban "Lett Nemzeti Fejlesztési Terv 2014-2020", "Tudomány, Technológia-fejlesztési és innovációs iránymutatás 2014-2020 "," intelligens szakosodási stratégiák 2014-2020 "," Oktatás fejlesztés iránymutatások a 2014-2020 "és" Sport iránymutatások 2014-2020 "a hallgatók számára a tanulmányi és tudományos fokozatok, szakképesítés és az innováció támogatása a sport tudomány és az egészségügyi ellátás a sportban.

LASE egy tudományos intézmény, a május 9, 2006 bejegyzésre a tudományos intézetek No. 172.075. LASE tevékenységi jelentések tükröződnek az Akadémia honlapján lspa.lv: nyilvánosan rendelkezésre álló éves önértékelő jelentéseket. LASE látás: egy nemzetközileg elismert, és az egyik vezető sport egyetem a balti országok, nevelése a sport és az egészségügyi szakemberek a sport, erősítő LASE akadémiai, tudományos és anyagi lehetőségeit.

LASE küldetése:

Ahhoz, hogy egy nemzetközileg elismert minőségi vizsgálatok, innovatív kutatási sport tudomány és az egészségügy a sport, integrálása a tanulmány folyamat, amely biztosítja a készítmény versenysport szakemberek, elősegíti az a lett állam és a társadalom, támogatja a technológiai fejlődés a nemzetgazdaságban.

Annak érdekében, hogy hozzájárulását LASE nemzeti és nemzetközi jelentőségű az oktatás, a tudomány és a sport egyetemről a fenntartható fejlődés a sport és az egészségügy a sportban.

LASE elsődleges cél az, hogy a diákok a lehetőséget, hogy folytassa a magasabb akadémiai és magasabb szakmai oktatás és képzés, fejlesztése sport tudomány és a kutatás az egészségügyben sport, hogy dolgozzon ki a kultúra megőrzése szellemi és fizikai potenciál szükséges a Lett Köztársaság (LR), előmozdítása és biztosítása harmonikus fejlődését, a nemzet

90 éves múltra tekint vissza

Szeptember 6-án 2011-ben a Lett Tudományos Sport Education ünnepelte 90. évfordulóját lett magasabb sport oktatás általános és alapot adott.

Annak szükségessége létrehozásáról gyógypedagógiai intézmény keletkezett tavasszal 1919, amikor a progresszív sajtó akkori megjegyezte, hogy a testnevelés elméleti kérdések és formák a szervezete igényel azok tudományos alapjainak. A lett Oktatási Minisztérium elfogadta a szükségességét a társadalom, és szeptember 6-án, 1921 Minisztertanács úgy döntött, hogy létrehozza a Lett Intézet Testnevelési (LFII). Student elméleti képzés indult Rigában Nikolaja (ma: Valdemara) Street 1, és a gyakorlat szerveztek az iskolai tornatermekben és stadionok.

A cél az intézet, hogy a vonat a testnevelő tanárok, a munka, az elméleti és gyakorlati kérdései testi nevelésére, felügyeletére testi fejlődés és a testnevelés az országban. Az első vezetője az intézet Rumpmuiža iskolai tanár Mārtiņš Kruze (Martin Kruze). Institute képzés két évig tartott, és részt 1400 órányi elméleti és gyakorlati tanfolyamokat. Szakavatott készítmény hangsúlyt fektetni a gyakorlati képzésre, amely elszámolt 65,3% a tanulmánykötet. Viszont a gyakorlati felkészülés torna és a fizikai tevékenység, kapcsolódó torna, érvényesült. Ez a hangsúly befolyásolta az a tény, hogy abban az időben az iskolai testnevelés hívták torna, de a tanárok - tanár torna. November 3-án, 1922-ben vizsgálati tervet, rájött, az Intézetben, felülvizsgálták bevezetésével a feltétellel, hogy a végén a tanuló diákok majd egy vizsga minden 21 vizsgálati alanyok. A november 15, 1922 orvos Dr. Jēkabs Dille volt a vezetője az intézet.

1923-ban Pedagógiai Bizottság határozza vizsgakövetelmények és a tartalom, és jóváhagyta a dokumentumot kapott diplomások akkoriban. Az első záróvizsga követelmények hasonlóak voltak a mai kor követelményeinek és az egyik fő részből volt - vezető órákat iskoláskorú gyermekek és megvédje az egyén választott kezelési tevékenységet. Az első záróvizsgák került megrendezésre július 23 - július 27., 1923. és augusztus 8-án ugyanebben az évben LFII Tanács szerint a Minisztertanács határozata szeptember 6, 1921, úgy döntött, hogy megadja-e vagy sem, hogy megadja az érettségi Diploma, neve vagy nem biztosítana jogokat a munka, mint egy tanár. LFII megszüntette tevékenységét 1925-ben, és 5 év alatt az élettartam (1921-1925) 79 torna (testnevelő) tanár készített és hitelesített.

Figyelembe véve a testnevelés és szükség van a tanárok az iskolai testnevelés, a 2 október 1926 belül lett Folk Egyetem megnyílt Intézet Testnevelési (LTU FAI).

Az alapja a tevékenységét LTU FAI a szervezet általános jellegű vizsgálatok és követelmények a korábbi intézet használtak. Az intézet szerint dolgozott tervek és programok, megerősítette az Oktatási Minisztérium, a képzés időtartamára volt 3 éves. Voldemārs Cekuls, ellenőr Testnevelési az Oktatási Minisztérium nevezték ki a fejét a LTU FAI. Abban az időben a létezéséről (1929-1940) LTU FAI elő 189 szakemberei Testnevelési, amelyből 179 megkapta a diploma, megerősítve érettségi Intézet, de a 10 - arról szól, hogy részt vett osztályok hallgatók. LTU FAI szüneteltette tevékenységét 1940-ben, és a fejét Voldemārs Cekuls deportálták Lett június 14, 1941. Ezen időszak 1921-1940 az intézet végzett 267 tanár Testnevelési.

A Lett Állami Intézet Testnevelési (LVFKI) kezdte meg működését január 1-jén 1946-ban LSSR Népbiztosok Tanácsa döntését. Gyakorlati tanulmányok LVFKI januárjában indult 1946 Riga, 6. Aspazija (akkor Padomju) Boulevard, ahol nem voltak külön szobákat és helyiségeket kellett bérelni tanulmányok. A helyzet némileg javult október 21-én 1946-ban, amikor a további helyiségek osztották 3 Kalku utcán. Ezzel szemben 1951-ben az Intézetben kapott helyiségek 10 Kalpaks (majd Komunāru) Boulevard és a 4. vestures Street. Infrastruktúra fejlesztése került sor 1959-ben, amikor a LVFKI tanulmányi és sportkomplexum épült, 333 Brīvības (majd Lenina) utca.

Ennek szerves része a strukturális Sport University mindenkor már a Sports Club (SKIF), amely-ben alakult október 4-én, 1946 és egész éves fennállása alkalmazottai voltak szervezői hallgató és oktató sporttevékenységek. Mindenkor a diákok tettek szert jelentős sikereket nemzetközi szinten, részt vesz és képviseli Lettországban és az egyetem a világon, és az európai versenyeken, valamint a különböző szintű tanulmányi versenyek.

1959-ben egy 6 emeletes tanulmány épületet építették. A rangos képesítést kapott az egyetemen, és a növekedés a hallgatók száma, a hozzá kapcsolódó, az volt az oka építése egy másik épület a tanulmányok és a sport 1982-ben, és 1986-ban - Atlétikai Arénában. 1989-ben a hallgatók az intézet nyert extra Tantermi és irodák. 1994-ben, a helyiségek tudományos laboratóriumi és a lőtér nyíltak mellett a stadion.

Fennállása során az év 1992 LVFKI elkészítette 5522 szakemberek a felsőoktatás és 151 - speciális középfokú oktatásban.

November 5-én, 1991-ben a az Oktatási Minisztérium, a Lett Köztársaság a sorrendben Nr.459 kimondja, hogy a jövőben, hogy jobban tükrözze a felsőoktatási intézmény státuszát és profil neve lesz a Lett Tudományos Sport Education (LASE). Az első alkotmány az Akadémia hagyták jóvá Legfelsőbb Tanács a Lett Köztársaság március 10, 1992.

Végrehajtásához meghatározott feladatok a Lett Tudományos Akadémia Sport Education Pedagógiai Karán dolgozott az Akadémia, és időszakban 1983-1991 is Kar edzők.

A hallgatók száma az Akadémia, mint a számok 1946-ra emelkedett többször: 2 szakkörök az 1946-ban 27 csoport elején a tanév 2011/2012.

Száma tantestület is nőtt mennyiségi és minőségi: 3

8 tagja az egyetemi alkalmazottak, köztük 1 tanár, 16 docenseké 7 Senior Oktatók, 14 Oktatók és asszisztensek dolgozott ott a tanév 1946/1947; A tanév 2011/2012 oktatási munkát az Akadémia adta 78 tag az egyetemi alkalmazottak, köztük 18 professzor, 15 docens, 22 adjunktus, 14 Oktatók, 9 asszisztensek, köztük 42 tagja az egyetemi alkalmazottak, amelyek tudományos fokozatot.

Minden Akadémia hallgatók és a sikeres diplomásokat kaptak a felsőoktatás és képeztek ki, hogy a munka nagyon eltérő képesítések releváns időszakban, mint például:

Sport (testnevelés) tanár; Biológia tanár; Társadalomtudományok (egészségügyi oktatás) tanár; Anatómia és fiziológia tanárok; A tanárok a katonai képzés; Edzőket; Fizikai kultúra (oktatás) tanár; Az oktatás és a sport munka vezetők; Aktív turizmus vezetői; gyógytornász; Masszőrök.

LASE az egyetlen felsőoktatási intézmény lett, amely koordinálja és kutatásokat végez a sportban, valamint oktatja sporttudományi szakemberek. Eddig a tudományos tevékenység elsősorban végeztek a megyék az Akadémia, de most több tudományos kutatóintézet saját laboratóriumokban keletkeznek, mint például a Sports Science Institute, pihenés és Környezetvédelmi Intézet, Tanárképző Intézete Intézet Mozgalom Ergonómia.

Ennek hagyománya sok éven át az éves kar és a diákok kutatási konferencián, amelynek keretében oktatói és hallgatói vizsgálatok approbálván. A logikus következménye a konferencián egy éves kiadás Sporttudományi - Lase tudományos cikkeket. Sport szinte minden LASE hallgató már szerves része az életnek. A hallgatók aktív életmód határozza meg mind az életminőség és a szakmai felkészültség.

További cél a Lett Tudományos Sport Education az, hogy egy nemzetközileg elismert, magas minőségű tanulmányok, innovatív kutatási sporttudományi és integrálják a tanulmány folyamat, amely biztosítja a képzési hozzáértő és versenyképes sportágban szakemberek lett és nemzetközi munkaerőpiacon.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol

Megjelenítés Alapképzés »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

Alapképzés

Szakmai Alapképzés Sport Tudomány

Campus Nappali 4 év September 2017 Lettország Riga

Ahhoz, hogy a szakmai tanulmányok sport tudomány levelezés az állam gazdasági, kulturális és társadalmi igényeket. [+]

OKTATÁS ÉS SPORT szakember két kivétel: sport tanár és egy sport menedzser, sport tanár és egy rekreációs szakember, vezető edző egy határozott sport és a sport menedzser, sport tanár és vezető edzője határozott sport, vezető edző egy határozott sport és rekreációs szakember. Program célja: Ahhoz, hogy a szakmai tanulmányok sport tudomány levelezés az állam gazdasági, kulturális és társadalmi igényeket. Záróvizsgák: Államvizsga többek között: Gyakorlati vizsga (kivéve végzettség-sport manager) az oktatás és a sport speciális szakmai képesítések; Integrált írásbeli vizsga az oktatás és a sport speciális szakmai képesítések; Kidolgozása és védelme Bachelor papír és diploma papír. Továbbtanulás lehetőség: Szakmai Mester felsőoktatási program "Sporttudományi" [-]

Kapcsolat
Cím
Brivibas gatve 333,
Riga, LV-1006 LV