Hivatalos Leírás

 • Több mint 17 000 diák
 • Több mint 780 egyetemi tanár
 • Több mint 73 000 diplomás
 • Több mint 300 külföldi hallgató minden tanévben
 • Az egyetem első előadását 1947 februárjában adták át.

Felszerelés

Az egyetemnek 31 oktatási, kutatási, adminisztrációs és szociális célú helyisége van. Az osztályokat előadótermekben és edzőtermekben, valamint számítógépes, vegyipari és technológiai laboratóriumokban végzik. A szobák modern audio-vizuális eszközökkel felszereltek. Néhány szoba rendelkezésére áll olyan létesítmények, amelyek lehetővé teszik a közvetlen telekommunikációt és a tele-konferencia-tevékenységet.

Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem nemzeti és nemzetközi rangsorolásában

A Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem a lengyelországi felsőoktatás legfontosabb gazdasági iskolái közé tartozik, amely az oktatás, a tudomány és a kutatás fontos központja. Tevékenységének célja az egyetem regionális, nemzeti, európai és nemzetközi szintű pozíciójának megőrzése és megerősítése, versenyelőny javítása és egy modern, nyitott és barátságos intézménynek, munkatársainak, hallgatóinak és környezetének a kialakítása. Egyetemünk teljes mértékben felhatalmazást ad arra, hogy a gazdasági és gazdálkodási tudományok területén tudományos oktatást nyújtson.
A Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem egy felsőoktatási intézmény, amely a nemzeti felmérésekben rangsorolt.
 • A "Perspektywy" ("Perspektívák") oktatási alapítvány által 2015-ben a lengyelországi felsőoktatási iskolák legnépszerűbb rangsorában a mi egyetemünk a gazdasági egyetemek között a 4. helyen, a lengyel egyetemek 33. helyén pedig különböző pedagógiai profilokkal és privát (a rangsor 187 lengyel felsőoktatási iskolát). Oktatási potenciálunk, a tudományos hatékonyság és a tanítási viszonyok különösen magas rangúak voltak.
 • A véleményformáló heti "Wprost" magazin által összeállított rangsor szerint egyetemünket 2015-ben a 12. helyen helyeztük el Lengyelország összes felsőoktatási intézményei között.
 • Egy másik heti "Polityka" magazin szerint a Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem 2015-ben a gazdasági egyetemek közé sorolta a második helyet, az 54. osztály pedig az értékelt lengyel felsőoktatási egyetemek közül. Egy év alatt a H-indexünk 24-ről 28-ra emelkedett.
 • A Business Schoolok rangsorolása szerint a mi Egyetemet a világ gazdasági iskolái közé helyeztük a 19. helyen, az európai iskolák 10. helyén.
 • A 2015/2016. Évi Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium jelentése szerint egyetemünket elsőként a lengyelországi leggyakrabban választott gazdasági egyetemek közé helyeztük (2009 óta vezető pozíciót betöltve).
Minden évben több mint 8000 pályázó felkeresi az egyetemünket, ami nyilvánvalóan meghaladja jelenlétünket. Érdemes megemlíteni, hogy a jelöltjeink 43% -a az alsó-sziléziai körzeten kívülről érkezik, egyértelműen azon az állásponton van, hogy egyetemünk nemzeti szinten elismert minőségi oktatási minőséget jelent.
A lengyelországi általános felsőoktatásban (a "Wiadomości Turystyczne" magazin) megjelent 2016-os kiadásában a közgazdaságtudományi, menedzsment- és idegenforgalmi kar első helyezést ért el a turizmus részlegében.
Más rangsorok megerősítik egyetemünk jól megalapozott pozícióját is. 2016-ban a "Home"
A Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem 2015-ben az 5. helyet foglalja el egy nemzeti GMC versenyen. A globális menedzsment kihívás a stratégiai menedzsment képességek legnagyobb globális tesztje, amely az üzleti környezet fejlett numerikus szimulációin alapul. A GMC versenyének lengyel kiadását évente több száz menedzsment csapat veszi részt (mind az üzleti szakemberek, mind a diákok), akik versengenek egymással a tesztkörnyezetben lévő virtuális vállalat irányításában. A GMC Lengyelország 15. kiadásáért összesen 270 csapat közül 15 a WUE diákközösség képviselője volt.
Az egyetem a nemzetközivé válás stratégiáján, valamint a promóciós tevékenységeken és az oktatás minőségének javításán keresztül folyamatosan jelen van és látható a nemzetközi környezetben. Partneri egyetem vagyunk számos európai és globális egyetemre (beleértve az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kínából vagy Malajziából származóakat). Számos olyan stratégiai partnerség részese vagyunk, amely az oktatási intézmények (Németország, Franciaország, Szlovákia, Csehország vagy Finnország) nemzetközi együttműködésétől függ.
Egyetemünk az Erasmus program keretében számos hazai külföldi hallgató számára is választható iskola. 2015-ben egyetemünk összesen 294 látogatót fogadott el, akik több mint 120 idegen nyelvű kurzuson vettek részt. Emellett 19 egyetemi oktatót is tartottunk - a partnering egyetemek képviselői -, akik kb. 60 óra akadémiai képzés. A külföldi hallgatók egyre inkább hajlandóak részt venni a három nyári egyetem ajánlatában, mivel a projektek lehetőséget adnak arra, hogy a gazdaság és az informatika tanulmányait kombinálják városunk és hazánk gyakorlati tudásával.
A Wroclaw University of Economics a legjobb eredményességi jelek. A közösség is aktív abban, hogy visszajelzést adjon a piaci igényekről és várakozásokról.
Megbízott szervezeti egységeink nyomon követik a diplomások szakmai fejlődését, és rendszeresen beszámolnak megállapításairól. A jelentések azt sugallják, hogy diplomások készen állnak arra, hogy megfeleljenek a modern munkaerőpiac kihívásainak:
• 76% -uk a diploma megszerzését követő 3 hónapon belül foglalkoztatott
• 75% -ot foglalkoztatnak szakterületükön
• 84% arról számol be, hogy elégedett a szakmai megbízásokkal
• 85% -ot alkalmaznak a vállalatoknál
• 7% -uk saját vállalkozásokat működtet
A Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem számos tevékenységet és kezdeményezést vezet be az egyetemekkel való együttmûködés részeként, amelyek nagy jelentõséggel bírnak az egyetem számára. Ennek érdekében létrejött a Wrocław Közgazdaságtudományi Egyetem Alumni Hivatala. A Hivatal célja, hogy fejlessze és szorosabbra zárja a kapcsolatokat a diplomásokkal, és hozzájáruljon a közösségbe való integrációjukhoz, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a közösség tagjai jelentősen hozzájárulnak a város, a régió és az ország fejlődéséhez.

A WUE által szerzett nemzeti és nemzetközi akkreditációk

A Wroclaw University of Economics minden karját a lengyel akkreditációs bizottság pozitív akkreditációjával értékelték és kapták meg a következő években (a lengyel akkreditációs bizottság a lengyel egyetemek oktatásának minőségét értékelő szakértői testület):
 • 2010 - a Műszaki és Gazdaságtudományi Kar akkreditációja;
 • 2010 - Jelenia Gora Gazdaságtan, Menedzsment és Idegenforgalmi Karának program akkreditációja;
 • 2013 - intézményi akkreditáció a menedzsment, információs rendszerek és pénzügyek karán;
 • 2014 - intézményi akkreditáció a Közgazdaságtudományi Kar számára.
Jelenleg a Műszaki és Gazdaságtudományi Karon akkreditálási folyamatban vagyunk.
A nemzetköziesítési stratégia egyik eleme az egész intézményre kiterjedő nemzetközi akkreditációk megszerzése. A nemzetközi akkreditációkat eddig speciális oktatási programokhoz nyerték. Az Egyetem akkreditált akkreditációt kapott a pénzügyi és számviteli bachelor program akkreditációjához a számviteli és könyvvizsgálói szakirány, valamint a pénzügyi és számviteli mestervizsgálatok nemzetközi számviteli szakirányával. Az ACCA akkreditációt a Pénzügyi és Számviteli posztgraduális tanulmányok is kapták. Az akkreditált ACCA program hallgatói, az általános tanfolyam keretében, az akkreditált kurzusokat és vizsgákat átadják az ACCA szabványban, amely feljogosítja őket arra, hogy mentesüljenek az ACCA vizsga (Fundamentals level) egy részéből. Azok a hallgatók, akik az akkreditált ACCA programot a pénzügyminiszterek körében a Menedzsment, Információs Rendszerek és Pénzügyek Karán befejezik, az ACCA vizsgákra (F1-F3, F5, F7, F9) 6 mentességet kapnak, míg a hallgatók a pénzügyminisztérium mesterképzésre jogosult lesz az ACCA vizsgákra vonatkozó 4 mentesség (F1-F3, F6). Azok a hallgatók, akik a számviteli és könyvvizsgálói szakirányon a számviteli vezetés, informatikai rendszerek és pénzügyek szakirányú akkreditált tárgykörébe tartozó első ciklusú tanulmányok részeként jogosultak az ACCA vizsgákra (F1-F4, F6 ). Azok, akik a Nemzetközi Gazdálkodás specializációjával szerzett diplomát a második ciklusú tanulmányok részeként, 7 szabadon engedhetnek az ACCA vizsgákból (F1-F5, F7-F8).
2015-ben a pénzügyminiszterek és a mestervizsgálatok Bachelor Studies programjai EPAS akkreditációt szereztek, ami számunkra az egyetlen egyetem Lengyelországban, amely két programot kínál e tekintélyes akkreditációval. Az EPAS egy nemzetközi akkreditációs rendszer, amelyet az EFMD Európai Kezelési Menedzsment Alapítvány nyújthat. Megerősíti programjaink magas színvonalát, garantálva minden hallgatónk diplomáinak nemzetközi elismerését. Az EPAS szabványok és kritériumok a tanulmányok valamennyi aspektusára vonatkoznak, és garantálják a legmagasabb nemzetközi tantervi modelleket és oktatási módszereket, valamint minőségének biztosítását és ellenőrzését. Az akkreditáció kiemeli egyediségünket, hatékonyságát a szakma gyakorlásának előkészítésén, valamint az üzleti és nemzetközivé válással való magas szintű együttműködésről. Jelenleg mindössze 97 a világon több ezer legjobb program, ez a legmagasabb minőségi jel.
A pénzügyminiszterek és a pénzügyek mesterképzésének programjai az egyetlenek Lengyelországban, és egyike azon kevés európai programoknak, amelyek az angol nyelvűek, a Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) együttműködése alapján. A program egyedülálló lehetőséget biztosít a hallgatóknak CIMA bizonyítvány vagy diploma megszerzésére (okleveles üzleti könyvelés bachelor szinten és diploma menedzsment számviteli master szinten) a rendszeres tanulmányi kurzus részeként.
Ezen túlmenően az egyetem lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy a pénzügyi elemzők és a befektetési portfólió szakemberek elismert nemzetközi minőségi minősítésű Chartered Financial Analyst (CFA) rangos és fejlett szakmai tanúsítvánnyá váljanak. 2009 decemberében az egyetem partnerségi megállapodást írt alá a CFA Intézettel, és Közép-Európában az első és egyetlen középiskola lett, amely két CFA-val kapcsolatos programban való részvételt ajánlott a menedzsment, az információtechnológia és a pénzügyek karán: Bachelor Studies in Finance and Pénzügy Mesteri Tanulmányok - a hivatalos képesítési vizsgák előkészítéseként. Olyan megoldásokat is kínálunk, amelyek a hallgatók CFA vizsgadíjainak részleges lefedettségére vonatkoznak.
Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Alapképzés

Wroclaw University of Economics

Az üzleti informatika (BI) Bachelor tanulmányok megkezdésének szükségessége mind az akadémia, mind a gyakorlat mélységes piaci igényéből ered. Ez az első BI program Lengy ... [+]

Áttekintés

Az üzleti informatika (BI) Bachelor tanulmányok megkezdésének szükségessége mind az akadémia, mind a gyakorlat mélységes piaci igényéből fakad. Ez az első BI program Lengyelországban és hatodik Közép-Európában. Teljes mértékben megfelel a bolognai folyamat követelményeinek.

A BI program célja, hogy olyan diplomásokat állítson elő, akik képesek a belépő szintű üzleti informatikai pozíciókban való működésre. Így egy BI diplomás meg fogja ismerni a problémamegoldó modelleket, technikákat és megközelítéseket; kritikai gondolkodás és kreativitás fogalmak és technikák; vezetői szabványok; szakmai magatartási kódexek; jogi és szabályozási normákat.... [-]

Lengyelország Wrocław
Október 2019
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Wroclaw University of Economics

A Pénzügyi Bachelor Studies a lengyelországi egyetlen program, amely EPAS akkreditációval rendelkezik rendszeres főiskolai tanulmányokra. ... [+]

Miért mi?

A pénzügyminisztérium az egyetlen olyan program Lengyelországban, amely EPAS akkreditációval rendelkezik rendszeres alapképzéshez. Az EPAS az Európai Menedzsmentfejlesztési Alapítvány (EFMD) által kidolgozott nemzetközi program akkreditációs rendszer. Megerősíti programunk kiváló minőségét, garantálva minden hallgatónk diplomáinak nemzetközi elismerését. Az EPAS szabványok és kritériumok a program nyújtásának valamennyi aspektusát lefedik, beleértve a programtervezés és a minőségbiztosítás legmagasabb nemzetközi standardjait is. Hangsúlyozza egyedülállóságunkat, programunk gyakorlati jelentőségét, valamint magas vállalati kultúrát és nemzetközivé válást. Jelenleg ez a legjobb minőségi jel mindössze 97 legjobb programot tartalmaz ezernyi világszerte.... [-]

Lengyelország Wrocław
Október 2019
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Wroclaw University of Economics

A holnap menedzsere olyan személy, aki sikeresen működik egy komplex nemzetközi környezetben. Szükséges a fejlett technológiák ismereteinek összekapcsolása az interperszo ... [+]

Áttekintés

A holnap menedzsere olyan személy, aki sikeresen működik egy komplex nemzetközi környezetben. Szükséges a fejlett technológiák ismereteinek összekapcsolása az interperszonális kapcsolatok kiépítésével más kultúrákból származó partnerekkel. Annak érdekében, hogy megfeleljen az elvárásoknak, egyedülálló tanulmányokat tervezünk, angol nyelven, a híres egyetemen. Kínálunk egyetemi (Bachelor diploma) és posztgraduális program (mesterképzés).

Nemzetközi diákok

Évente egyre növekvő érdeklődést tanúsít a külföldi pályázók tanulmányai iránt. Jelenleg Németországból, Japánból, Ukrajnából, Fehéroroszországból, Lettországból és Azerbajdzsánból érkező diákokat fogadunk.... [-]

Lengyelország Wrocław
Október 2019
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Wroclaw University of Economics

A Bachelor Studies in Management és Marketing egy olyan angol nyelvű szakirány, amelyet olyan hallgatók számára terveztek, akiknek érdeke a tudás, készségek és kompetenci ... [+]

Alapvető tények:Teljes munkaidős alapképzés menedzsment és marketing területénKoordinátor: dr Anna Witek-Crabb (e-mail: Anna.Witek@ue.wroc.pl)A tanulmányok időtartama: 6 félév (3 év)Az oktatás nyelve: angolElőfeltételek: egyetemi szintű tanulmányi jogosultság, nyelvtudásOkleveles dokumentum befejezése után: lengyel címet a "licencjat"A program leírása

A Bachelor Studies in Management és Marketing egy olyan angol nyelvű szakirány, amelyet olyan hallgatók számára terveztek, akiknek érdeke a tudás, készségek és kompetenciák elsajátítása, amelyek elengedhetetlenek a piacon működő üzleti szervezetek irányításához. A tanulmányi program lehetővé teszi számukra, hogy megismerjék a sikeres kortárs szervezeti menedzsmenthez és a marketing funkció alapos megértéséhez elengedhetetlen üzleti folyamatokat. Ez magában foglalja az összes menedzsment és marketing alapképzést, amelyet más neves lengyel és külföldi egyetemek kínálnak. Az angol nyelvtanulás lehetősége további lehetőséget biztosít a hallgatóknak üzleti szókincsük fejlesztésére, szakmai készségeik fejlesztésére és felkészülésükre a lengyel vagy külföldi vállalatok és nemzetközi vagy globálisan működő intézmények számára.... [-]

Lengyelország Wrocław
Október 2019
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Wroclaw University of Economics

A BBM egy alapképzési menedzsment program. Ez egy angolul tanított menedzsment tanulmányi program, amely az üzleti és menedzsment valamennyi fő szempontjára összpontosít. ... [+]

Bachelor of Business Management (BBM)

A BBM egy alapképzési menedzsment program. Ez egy angolul tanított menedzsment tanulmányi program, amely az üzleti és menedzsment valamennyi fő szempontjára összpontosít. A BBM programban zajló tanfolyamok a hallgatók számára sokféleképpen értelmezik az üzletvezetési gyakorlatokat. A BBM képzési programot úgy szervezik, hogy általános áttekintést nyújtson a vállalkozás és az üzleti környezet működéséről.

A program célja, hogy a hallgatókat hatékony emberi, technikai és fogalmi készségekkel, valamint a menedzsment alapvető funkcionális területeinek teljes ismeretében fejlessze. Ez a program segít fejleszteni a hallgatókat elkötelezett, felelős, etikus és aktív vezetőként; tökéletesítve látens készségeiket, kiváncsiak a kíváncsiságukra, fejleszti a vezetői minőségeket és képes pozitívan és jelentősen befolyásolni és megváltoztatni szervezetüket és társadalmukat egészében; ezáltal lehetővé téve számukra, hogy elérjék a lehetőségeiket.... [-]

Lengyelország Wrocław
Október 2019
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul
Address
Komandorska 118-120, 53-345
Wrocław, Lower Silesian Voivodeship, Lengyelország