Warsaw Film School

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Warsaw Film School - 15 év a filmben és az innovációban

WarsawFS102

Warsaw Film School 2004-ben alapította Maciej Slesicki, a lengyel filmrendező, producer és forgatókönyvíró, valamint az ország egyik legnépszerűbb színésze, Boguslaw Linda - Andrzej Wajda utolsó filmjének "Afterimage" szponzusi főszereplője.

Az akadémia egyedülálló filmművészeti intézmény, az országban a BA oklevelekkel járó három egyike, és a Kulturális Minisztérium védnöksége alatt álló egyetlen művészeti iskola, amely BA nemzetközi tanulmányokat folytat angolul.

A lengyel fővárosban székhellyel rendelkező Warsaw Film School a filmoktatási központ központjában helyezkedik el, amelybe beletartoznak egy filmprofilú középiskola, középiskola, szakiskola, a Kino Elektronik arthouse mozi és egy produkciós cég is.

A Warsaw Film School oktatói, például Krzysztof Zanussi helmer és az Akadémia díjjal jelölt Bartosz Konopka a legismertebb lengyel és nemzetközi filmkészítõk, szakemberek a film és az új média területén. 2010-ben a Warsaw Film School egy vadonatúj campusba költözött, 2600 négyzetméteres kapacitással, helyet kínálva film- és fotózásra, sötét szobákban, utómunkálati létesítményekben és csúcskategóriás hangstúdióban.

A végzős Dorota Kobiela a "Loving Vincent" című 2018-as Oscar-díjat jelölte ki. Ez volt a második Oscar-jelölés, amit iskolai végzettségünk büszke lehet. Az első címet 2015-ben adták át Tomasz Śliwiński számára dokumentumfilm rövid tárgya "A mi átok".

Warsaw Film School Lengyelország szívében áll, egy olyan országban, amely évente mintegy 60 játékfilmet készít, és évente 20-30 nemzetközi együttműködési projektet vesz részt. Dinamikusan fejlődő audiovizuális piac közepén állunk, erős filmes hagyományokkal és a filmhez való őszinte kötődéssel, mint személyes és politikai kifejezésmóddal.

Warsaw Film School számos oktatási, művészeti és szakmai rendezvényt szervez, ideértve a Script Fiesta-t is - Európa egyetlen teljesen nyitott fesztiválját, amely a képernyő írásának művészete. Évente szakemberek százai gyűlnek össze egy héten keresztül mesterkurzusokon, műhelyekben, hangmagasságokon és társadalmi eseményeken. A különleges vendégek listáján szerepelnek Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion és az izraeli Sundance 2016 győztes - az Elite Zexer.

Helyszínek

Varsó

Address
Warsaw Film School
7 gen. Zajączka st.

01-518 Varsó, Mazoviai vajdaság, Lengyelország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket