Hivatalos Leírás

Az 1364-ben alapított Jagiellonian Egyetem Lengyelország legrégebbi egyeteme és Közép- és Kelet-Európa második legrégebbi felsőoktatási intézménye. Itt született meg a Nemzet Törvényének Krakkói Iskolája a XV. Században (a kortárs nemzetközi jog korai formája). Ezután a XIX. Század elején egyetemi hallgatónk létrehozta a Politikai Képességek Tanszékét.

Miután Lengyelország visszanyerte függetlenségét, 1920-ban a jogtudományi karon jött létre a Politikai Tudományok Iskolája (SPS). A Pécsi Szabad Szakiskolán (École Libre des Sciences Politiques) alapult. Az SPS tevékenységét a II. Világháború kezdete megállította, és a helyszínen földalatti oktatást szerveztek. Bár az iskola 1946-ban folytatta működését, az 1940-es évek végén kommunista hatóságok zártak le. 1969-ben a Politikai Tudományok Intézete (IPS) jött létre a Jogtudományi Karon.

2000-ben megalakult a Nemzetközi és Politikatudományi Kar . Négy egységre tagolódott: (1) a Politikai Tudományok Intézete (fent említett); (2) az Etnikai Tanulmányok Intézete és a lengyel diaszpóra (1972-ben létrehozott); (3) a Regionális Tanulmányok Intézete; és (4) a lengyel nyelv és kultúra iskola (a kar részeként 2005-ig működik).

Az új kar megalapításának egyik fő célja az egyetemi egyetemi kutatók különböző csoportjai által a politikai és nemzetközi fejlemények területén végzett akadémiai és didaktikai erőfeszítések összevonása - a jogi, történelmi, filozófiai, szociológiai és kulturális perspektívákból .

Idővel új egységek jöttek létre a karon, gyakran a korábban létező egységek átszervezésének eredményeként. 2004-ben megalapították az Amerikai Tanulmányok Intézetét és a Lengyel Diaszpórát (amely szintén 1991-ben alakult az Amerikai Tanulmányok Interfaktív Tanszékét) és az Európai Tanulmányok Intézetét (amely az 1993-ban létrehozott Európai Tanulmányok Interfaktív Tanszékéből származott). 2005-ben alakult meg az orosz és kelet-európai tanulmányok intézete.

2005-ben az ukrán tanulmányok divíziója (2000-ben alakult) a Kar önálló egységévé vált. A Jagielloni Egyetem elnöke 2006-ban kiadott rendelete alapján a kari részévé vált a Kínai Nyelv és Kultúra Központja, más néven "A Konfuciusz Intézet Krakkóban".

2008-ban a Központ Holokauszt Tanulmányok alapította ki a Holocaust Studies Unit 1996-ban alakult 2010-ben, az osztály a Közel-Keleten és Távol-(alapítva 2000) lett az intézet a Közép és a Távol-Keleten. Ugyanebben az évben létrejött a Litván Tanulmányok Központja.

2012-ben a Politikai Tudomány Kvantitatív Kutatási Központját a Nemzetközi Politikatudományi Kar és a Matematika és Számítástudományi Kar kezdeményezésére hozták létre. 2012-ben a Jagiellonian Egyetem Lengyel Kutatóközpontja Londonban lett létrehozva a Kar kutatói segítségével.

2013-ban a Regionális Tudományok Intézetét interkulturális tanulmányok intézetévé alakították át. Az év folyamán megnyílt a Jagiellonian Migration Studies Center is. 2014-ben létrejött a Jagiellonian Center for African Studies.

Kar Egységek

Alapegységek:

 • Amerikai Tanulmányok Intézete és a lengyel diaszpóra,
 • Közép- és Távol-Kelet Intézet,
 • Európai Tanulmányok Intézete,
 • Politikai Tudományok Intézete és Nemzetközi Kapcsolatok,
 • Orosz és kelet-európai tanulmányok intézete,
 • Interkulturális Tanulmányok Intézete,
 • Az ukrán tanulmányok osztálya,
 • Holocaust Tanulmányok Központja,
 • Kínai Nyelv és Kultúra Központja ("Konfuciusz Intézet Krakkóban"),
 • Litván Tanulmányok Központja.

Interfaktív egységek

 • A Politikatudomány Kvantitatív Kutatási Központja,
 • Jagiellonian Center for Migration Studies

Egyéb egységek

 • Jagielloni Egyetem lengyel kutatóközpontja Londonban,
 • Vendégház

Jagielloni Egyetem

A Jagielloni Egyetem a három szintre oktat: rendes, mester- és doktori képzést, a bolognai folyamat elveinek megfelelően. Több mint száz fokos és specialitások állnak rendelkezésre lengyel nyelven, valamint több mint egy tucat angol nyelven. Az európai kreditátviteli rendszert (ECTS) minden kurzuson és szakterületen valósították meg, lehetővé téve a tanulmányok problémamentes összekapcsolását az UJ-ban más európai országokkal folytatott tanulmányokkal. A világ számos egyetemével való együttműködés fejlesztésével együtt a diákok mobilitása jelentősen megnőtt.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
 • Lengyel

Az intézmény további kínálata:

BA

Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

A Nemzetközi Kapcsolatok és Területi Tanulmányok Bachelor (IRAS) egy olyan interdiszciplináris program, amely szigorú nemzetközi és összehasonlító perspektívát kínál a ma ... [+]

A Nemzetközi Kapcsolatok és Területi Tanulmányok Bachelor (IRAS) egy olyan interdiszciplináris program, amely szigorú nemzetközi és összehasonlító perspektívát kínál a mai világrendszeren és a világ különböző régióiban. Célja a komplex globális problémákkal kapcsolatos kreatív gondolkodás elősegítése és a hallgatók felkészítése az analitikai eszközökre, a nyelvtudásra és a kultúrák közötti megértésre, hogy irányítsák őket ebben a folyamatban. Munkánk szilárd alapot nyújt a nemzetközi kérdésekben, valamint lehetőséget kínál arra, hogy szakosodjon egy adott régióban vagy meghatározott témában. Meg fogod tanulni, hogyan alakult ki a nemzetközi rendszer, és a tudósokkal folytatnak vitákat a kortárs nemzetközi politika uralmát meghatározó dilemmákról. Kutatásaink és tanításaink kiterjednek a nemzetközi kapcsolatok és a területi tanulmányok témáinak teljes spektrumára, beleértve a nemzetközi politikát és gazdaságot, a fejlődést, a globális kormányzást, a nemzetközi ügyek etikáját, a konfliktusmegoldást és a béketeremtést, a regionális integrációt, a kulturális sokféleséget és a kultúrák közötti párbeszédet. Ezenkívül a program mélyreható elemzést nyújt a világ különböző régióiban a politikáról, a gazdaságról, a biztonságról, a kultúrákról és a társadalmakról. A program második és harmadik éve lehetővé teszi, hogy a szakterületek egyikére összpontosítson: Nemzetközi Biztonsági vagy Területi Tanulmányok. A specializáció kiválasztása koncentrált és mélyreható tanulmányt ad a leginkább érdeklő területekről.... [-]

Lengyelország Kraków
Október 2019
Angol
Nappali
3 év
Campus
Bővebben magyarul

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, PL