Canadian Mennonite University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A történet a CMU

Kanadai mennonita Egyetem az eredménye az összeolvadást a három főiskola: mennonita Testvérek Bible College / Concord Főiskola (est. 1944); Kanadai mennonita Bible College (est. 1947); és Menno Simons Főiskola (est. 1989).

Az eredete CMU menjen vissza az 1990-es években, amikor az emberek az üzleti élet és a négy mennonita főiskolák Manitoba-CMBC, Concord Főiskola, Steinbach Bible College és Menno Simons College-met beszélni egymással mennonita együttműködés a felsőoktatásban . Ez vezetett a hivatalos tárgyalásokat kollégiumot, kezdve az 1995-ben. Steinbach Bible College kivonult a folyamat 1996-ban.

Augusztusban 1998-ban a kormány Manitoba kikiáltották a charta létrehozására egyetemi szintű, diplomát adó szövetség mennonita főiskolák. November 18-án, 1998-ban a három főiskola Megállapodást írt alá megállapodást, jelezve végső jóváhagyást létre a szövetség. Május 4-én, 1999-ben a megállapodást, hogy megvásárolja 500 Shaftesbury kötötték. A mennonita College Föderáció kezdett kínál az új, közösen támogatott akadémiai program 1999 szeptemberében. Szeptemberre 2000 CMBC és a Concord College található együtt egy közös campus 500/600 Shaftesbury Boulevard. (Menno Simons College maradt a belváros Winnipeg, mint a CMU campus a University of Winnipeg.) 2008. októberében, CMU tagja lett a Szövetség a főiskolák, Kanada (mai nevén Egyetemek Kanadában).

Mind az alapító főiskolák megvan a maga története. Mégis, a kezdetektől, az egyéni történetek gyakran keresztezték, és ma már része a közös történet egy történet arról, hogy Isten vezette őket, hogy működjenek együtt a közös oktatási missziót nevű CMU.

Mission Statement

CMU egy innovatív keresztény egyetem, gyökerezik az anabaptista Mennonita hagyomány, mozgott és átalakult az élet és a Jézus Krisztus tanításait. Keresztül oktatási, kutatási és szolgáltatási CMU inspirálja és felvértezi a nők és férfiak számára életét szolgáltatás, a vezetés és a megbékélés egyház és a társadalom.

CMU küldetése, mint bármely szervezet, olyan, mint egy sűrűn tekercset a potenciális és a kötelezettséget, hogy tavasszal életre élénk tömb a programok és projektek, beszélgetések és kötelezettségvállalások. CMU küldetése nyíltan és kint a különlegessége. Hűség a történet Isten teremt és átalakítja a munka révén Jézus Krisztus a szívverés, a éberséget és a motiváló lökést a szolgáltatást, a vezetés és a megbékélés, amelyen keresztül CMU részt vesz az egyház és a társadalom.

CMU, a kiengesztelődés tudományos munkát mindenféle szociális, személyes, teológiai, interperszonális, művészi, fizikai és környezeti dimenziókat-hogy csak néhányat említsünk. Megbékélés, mint az oktatás, mindig mintegy "épület megértés." És "épület megértés" mindig arról folytat a tudás és a kapcsolatok, látásmódok, megnyerő és megosztása egy olyan világban, amely csodálatos, hogy nyugtalan, és egyre szüksége van a legjobb ellátást és a képzelet.

A kifejezés, "gyökerezik a anabaptista Mennonita hagyomány" talán legjobban megközelíteni a vallomása CMU diákok. Ami megfog a fejükben, és övék szívek egyszerre az összhangját, amit a professzorok tanítanak az osztályban, és hogy ezek a "tanárok az élet" megy a mindennapi élet. Erős akaratú megbékélés és a tisztesség élet és a hit volt az élvonalban a megjelenése anabaptisták a tizenhatodik században. Az integrációs cselekvési és vallomás továbbra is fontos ma, mint ahogy gyakorlatok közösségi megkülönböztetéssel elfogása, ami igaz. Ezek az ítéletek javaslatot egy merész kiszolgáltatottság és a dinamikus szabadságot, és ezek a formában mélyen és csak a bizalmi kapcsolatok. Azon belül bizalmi kapcsolatok és a közösség tisztánlátást, hogy CMU megérti magát, hogy egy egyházi vonatkozású egyetemi, fórumot biztosítva a folyamatos párbeszéd vonatkozóan, hogyan együtt vagyunk hivatottak beszélni kegyelem és elfogadnia a megbékélés templom, a társadalomban és a világban, mint mi tudd.

A áramlását ezt a küldetést, CMU hozott létre négy kötelezettségvállalások, amelyek jellemzik a munkáját minden a programok és tevékenységek:

Oktatása a béke és a jog

A kötelezettségvállalás nevelése a béke és az igazságosság színek minden kedves programok és az intézményi élet egészére, és kifejezetten amelyet bizonyos aláírás programok és a munka több a mi intézetek (pl Kanadai Iskola Béketeremtést).

Tanulás a gondolkodás és cselekvés

Akadémiai elemzés egészíti ki tapasztalati tanulás olyan módon, hogy formálja mind gondolkodás és az élet, különösen a praktika, Outtatown, co-op, és gyakornoki programokat.

Vendéglátás ... Radikális Párbeszéd

CMU üdvözöl minden, mivel előmozdítja a párbeszédet a vallási, gazdasági, szociális, politikai, etnikai, nemzeti, kulturális szakadékokat, amelyek megosztják az emberiséget, Észak-Amerikán belül és nemzetközi szinten.

Modellezés Invitational közösségi

CMU kedélyek a individualizmus korunk modellezésével és ápolása meghívásos közösségek, amelyek sokszínűek, mégis együtt tanulnak, ahol az emberek támogatják egymást, és amely a könyörületesség elősegítésére és képviseli reményt azoknak bennük, és azon túl.

Helyszínek

Winnipeg

Canadian Mennonite University

Address
North Shaftesbury (Primary Mailing Address)
500 Shaftesbury Blvd.
Winnipeg, MB R3P 2N2

Winnipeg, Manitoba, Kanada
Telefonszám
+1 204-487-3300

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket