The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az oktatás nem csupán a tudás és a készségek átadása.

Fiatal és élénk egyetemként a CUHK Shenzhen elkötelezett amellett, hogy a vezetők új generációját támogassa. Az oktatás, a kutatás és az ismeretátadás kiválóságán keresztül reméljük, hogy globálisan hozzájárulhatunk azáltal, hogy olyan jövő generációkat ápolunk, akik nemzetközileg néznek ki, tudományaik során megtanultak, egyenes jellegűek és elkötelezettek a társadalom szükségleteinek kiszolgálásában. Üdvözöljük a magas színvonalú hallgatókat a világ minden tájáról, hogy egy olyan utazásra tegyenek szert, amely jelentős kihívásokkal jár, ugyanakkor olyan lehetőségeket is felvet, amelyek a világ másutt nem elérhetők.

133771_TeachingBuildingsLongxiangBlvd2.jpg

© The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Miért a CUHK Shenzhen?

Fiatalságunk ellenére szilárd alapot teremtettünk és megmutattuk, mit tudunk elérni a jövőben. Elit szabványaink és a nemzetközi perspektíva biztosítja, hogy a diplomások nagy igénybevételre törekedjenek a munkaadókkal szemben, és bekapcsolódjanak posztgraduális kurzusokra a világ legmagasabb rangú egyetemein. Tanáraink első osztályú, világszerte toborzott tudósok, köztük a Nobel-díjasok. Olyan tanulmányi területeket fejlesztenek, amelyek az emberi tudás élvonalában állnak. Az összes tanfolyam, tanfolyam és anyag angol nyelven kerül kézbesítésre. A kollégiumi rendszer és az általános oktatási kurzusok hozzájárulnak a hallgatók teljes körű fejlődéséhez, míg Kína egyik leggyorsabban fejlődő és legdinamikusabb városában elhelyezkedő lehetőségeink olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek a világ másutt nem elérhetők.

Kutatás

A Hongkongi Kínai Egyetem (Shenzhen) a világ egyik vezető kutatóintézetévé válik. Tanulmányai alatt lehetősége nyílik arra, hogy tudását egy világszínvonalú kutatóintézetünkben alkalmazza: robot és fejlett gyártás, nagy adatok és statisztikák, számítógépes és informatikai, pénzügyi és gazdasági, logisztikai és ellátási lánc, orvosbiológiai és bioinformatika, anyagtudomány, valamint új energiatudomány és mérnöki tudományok. Ezeket az intézeteket Nobel-díjasok, Turing-díjasok és más neves akadémikusok vezetik, akik szintén tanítanak az egyetemen.

Az életmód

A CUHK Shenzhen festői környezetben található. Szépen parkosított, gördülő, fákkal borított dombokkal körülvéve és tavakkal pontozva tervezték, hogy támogassák tudományos törekvéseit, miközben kiemelkedő rekreációs lehetőségeket kínálnak a pihenésre, a kikapcsolódásra és az oktatáson kívüli szenvedélyekre. Függetlenül attól, hogy részt kíván venni az állandó rendezvényprogramban, vagy időnként kiválasztott barátokkal, több, mint elegendő ahhoz, hogy szórakozzon az egyetemen

Shenzhen

A második helyen áll a Lonely Planet „2019 legmegfelelőbb városa” között, és ez a modern tengerparti kozmopolita metropolisz virágzó üzleti környezettel rendelkezik. Dél-Kína egyik legfontosabb pénzügyi központjává vált, és számos csúcstechnológiai társaság központja, mint például a Huawei, a ZTC, a Tencent és a TCL. A város jellege megegyezik az egyetemmel, mivel a bevásárlóközpontok, éttermek, mozik, kávézók, pubok és klubok aktív szórakoztató életmódját a szabadban való teljes körű elismerés kíséri. Ez Kína egyik legzöldebb városa, és fantasztikusan sokféle stranddal és tengerparttal körül van. Könnyű hozzáférni a saját nemzetközi repülőtérrel, a többi nagy nemzetközi repülőtér mellett, Guangzhou és Hong Kong, amelyek mind nagysebességű vonattal vannak összekötve.

Jelentkezés a CUHK Shenzhen-be

Hogyan kell alkalmazni

Az alkalmazás legfeljebb négy lépést tartalmaz:

  1. Az alkalmazás - töltsön ki egy online jelentkezést a http://admissions.cuhk.edu.cn/en. Tartalmaznia kell az útlevél fényképoldalának másolatát, a tudományos átiratot, az angol nyelvtudás igazolását, két ajánlási levelet és egy személyes nyilatkozatot. A jelentkezési határidő 2020. június 15.
  2. Interjú - az ösztöndíjra alkalmasnak ítélt pályázókat meghívják online interjúra. Az akadémiai személyzet kritikusan elemezni fogja tudományos hitelesítő adatait, és meghatározza az alkalmasságát az egyetemen való tanuláshoz.
  3. Az ajánlat - ha teljesíti követelményeinket, akkor Feltételes vagy Feltétel nélküli ajánlatot kap. Ha jelentkezik, mielőtt a végleges pontszám rendelkezésre áll, akkor feltételes ajánlatot kap. Ez azt jelenti, hogy pozíciót és esetleg ösztöndíjat kínálunk Önnek, de az ajánlat attól függ, hogy megfelel-e bizonyos feltételeknek (pl. A teszt minimális pontszáma). Amikor bizonyítani tudja, hogy teljesítette az ajánlat és az ösztöndíj feltételeit, akkor feltétel nélküli ajánlatot kap.

Belépési követelmények

Ki pályázhat?

A pályázóknak legalább négy évig tartaniuk kell a szárazföldi Kínától, Hongkongtól, Makaótól vagy Tajvantól eltérő országból vagy régióból származó útlevelet. A sikeres pályázók bemutatják a CUHK Shenzhenben történő tanuláshoz szükséges tudományos eredményeket és nyelvi képességeket. (ez az utolsó mondat szükségtelennek tűnik más hozzáadott részletekkel)

Milyen képesítésekre van szükség?

A CUHK Shenzhen pályázóknak elismert, egységesített nemzetközi értékelést kell elfogadniuk az egyetemi felvételhez.

Mi a minimális belépési követelmény?

A Hongkongi Kínai Egyetem kiváló minőségű hallgatókat keres. A fent felsorolt elismert képesítések alapján a belépésre vonatkozó minimumkövetelményeink:

  • az összesített pontszám az első 15% -ban,
  • a tantárgyak (matematika, angol és a főiskolaihoz közvetlenül kapcsolódó tárgyak) szintén az első 15% -on belül.
  • Angol nyelvtudás: megfelel az IELTS 6.0-nak (a teljes listát lásd a http://admissions.cuhk.edu.cn/en oldalon).

ösztöndíjak

A CUHK Shenzhen számos nagylelkű ösztöndíjat kínál az itt tanulni kívánó nemzetközi hallgatók támogatására.

  1. Nevezési ösztöndíjak: minden jelentkező hallgató automatikusan megkapja az ösztöndíjat, amely kiterjed a tanulmányaik időtartamára. Ezek az ösztöndíjak olyan magasak, mint a teljes tandíj, a szállás és az ösztöndíjak az elit hallgatók számára.
  2. Tudományos teljesítmény ösztöndíjak: évente 20 000–80 000 RMB közötti ösztöndíj odaítélésére számítanak a kiemelkedő tudományos teljesítményű hallgatók.
  3. Kormányzati ösztöndíjak: mind a helyi, mind a tartományi kormányok ösztöndíjakat kínáltak a kiemelkedő nemzetközi hallgatók vonzására. Ezek az ösztöndíjak évente 10 000–40 000 RMB-t tartalmaznak.

Cím

Hongkongi Kínai Egyetem, Shenzhen
2001 Longxiang Blvd, Longgang körzet
Shenzhen, Guangdong, PR Kína
Irányítószám: 518172

E-mail: intladmissions@cuhk.edu.cn
Weboldal: http://www.cuhk.edu.cn/en
Telefon: + 86-755-8427-3284

Helyszínek

Shenzhen

Address
The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen
2001 Longxiang Blvd, Longgang District

518172 Shenzhen, Guangdong, Kína