Syiah Kuala University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Universitas Syiah Kuala vagy röviden Unsyiah néven állami egyetem található Banda Aceh-ben, Aceh tartomány fővárosában. A tartomány közismert nevén a Bumi Syariat iszlám, és Szumátera-sziget legnyugatibb pontján található, gazdag természeti forrásokkal, hagyományokkal, kultúrákkal és nyelvekkel. Az egyetem is ismert, mint a Heart of the Acehnese vagy jantong Hatee Rakyat Aceh, és a legrégebbi egyetem Aceh, hogy a hivatalosan alakult szeptember 2-án, 1961 Universitas Syiah Kuala nevét vették a nevét egy iszlám tudós Aceh , Abdurrauf bin Ali Aljawi Assingkili, aki közismert nevén Tengku Syiah Kuala. Iszlám Iskolát hozott létre a folyó torkolatánál, hagyta, majd hivatalos felsőoktatási intézménnyé vált. Ez idő alatt nagyban hozzájárult az oktatáshoz és az iszlám értékekhez Acehben.

140359_DSC071133.JPG

Az Universitas Syiah Kuala fő campusán, Daranda-alamban, Banda Aceh városában, az egyetem kifejlesztette a második egyetemet, vagyis a tanulmányi programot a fő campuson (PSDKU) kívül, a Gayo Lues kerületben. Ezt hivatalosan létre szeptember 2-án, 2014-ben.

Az Universitas Syiah Kuala 12 karral és posztgraduális iskolával rendelkezik. A karok: Gazdasági és Gazdasági Kar, Állatorvos-tudományi Kar, Jogi Kar, Mérnöki Kar, Mezőgazdasági Kar, Tanárképző és Oktatási Kar, Orvostudományi Kar, Matematikai és Természettudományi Kar, Társadalom- és Államtudományi Kar , Halászati és Tengeri Tudományi Kar, Ápolói Kar és Fogorvosi Kar.

Jelenleg az Universitas Syiah Kuala 135 tanulmányi programot kínál, amelyek kiterjednek a diploma programra, az egyetemi programra, a szakma programra, a szakos programra, a mesterképzésre és a doktori programra.

Különféle lehetőségekkel és programokkal az Universitas Syiah Kuala több mint 32 000 hallgatóval rendelkezik Indonézia és más országok különböző régióiból.

140357_IMG_0273.JPG

Az Universitas Syiah Kuala sikeresen elért eredményeket nemzeti és nemzetközi szinten, ezek egyike a Malem Diwa elektromos autó, amely részt vett a Shell Eco-Marathon Asia versenyen, és sikeresen a második leggyorsabb csapat lett, aki elvégezte a műszaki ellenőrzést az elektromos osztályban.

A kutatási területen az egyetem nemzeti és nemzetközi szinten is jó hírnévnek örvend kiváló kutatásai és eredményei révén, mint például a szökőár katasztrófavédelmi kutatóközpont és az Atsiri kutatóközpont.

Az Universitas Syiah Kuala tudományos folyóiratokat kezel. Néhányukat az Indonéz Citation Index (SINTA) az 1. és 2. kvartilis folyóiratokként ismerte el és akkreditálta. Emellett az egyetem egyik folyóiratát, az angol nyelv és oktatás tanulmányait (SiELE) a Scopus indexelte.

Az Universitas Syiah Kuala aktívan részt vesz számos együttműködési programban Ázsia és Európa több országával, köztük az Erasmus mobilitási és kapacitásépítő programmal, az IMT-GT (Indonézia-Malajzia-Thaiföld növekedési háromszög) Egyetemi hálózati programmal és az Erasmus + programmal.

140369_fotomahasiswaasing.jpg

Az Universitas Syiah Kuala számos országos és nemzetközi együttműködést folytat egyes egyetemekkel és vállalatokkal szerte a világon. Ezen együttműködés révén az egyetem különféle tudományos és nem tudományos rendezvényeket tartott, amelyek növelik az egyetem presztízsét és kiépítik potenciálját Indonéziában és külföldön. Csak néhány ismert program a Közös Kutatási és Közzétételi Program, Csereprogram, Gyakornoki Program, Katasztrófák és Kulturális Nyári Tábor, Humanitárius Program, valamint sok más program.

140368_IMG_87851.JPG

Az Universitas Syiah Kuala nem csak az oktatási kínálat minőségének javítására összpontosíthat, és büszke arra, hogy a közösség számára hozzáférést biztosít a felsőoktatáshoz. Ezeket az ügyeket támogatja az a három Unsyiah-munkacsoport, amely a Nemzetközi Ügyek Hivatalán, a Karrierfejlesztési Központon és a Vállalkozói Központon keresztül áthidalja a hallgatókat vagy öregdiákokat az egyetemmel. Ezek az egységek segítik a hallgatókat, a személyzetet és az öregdiákokat az akadémiai, üzleti és egyéb tapasztalatok bővítésében.

Ezért az Universitas Syiah Kuala köszönti mindazokat, akik együtt dolgoznak azért, hogy az egyetemet a mai napig az Acehnese szívévé tegyék. Az egyetem folyamatosan arra törekszik, hogy javítsa tudományos tevékenységét, kutatás-fejlesztését, humanitárius projektjeit, valamint a tudományos publikációk minőségét és mennyiségét annak érdekében, hogy megvalósítsa küldetését, hogy Ázsia és Európa vezető egyetemévé váljon, elérve a World Class University szintjét.

Syiah Kuala University küldetései

  1. A helyi, országos és nemzetközi fejlesztéseket támogató felsőoktatási intézmények „Tri Dharma - három jelölése” megvalósítása a rendelkezésre álló helyi, nemzeti és nemzetközi források felhasználásával.
  2. Az akadémiai minőség javítása a magas versenyképességű diplomások megszerzése érdekében.
  3. Az oktatás területén integrált minőségirányítás alkalmazása átlátható, részvételi, hatékony és eredményes elvek alkalmazásával.
  4. Az intézményi együttműködés hálózatának folyamatos megerősítése és bővítése a tudományok, a technológia, a bölcsészet, a sport és a művészetek eredményeinek fejlesztése és megőrzése érdekében.

Helyszínek

Banda Aceh

Address
Banda Aceh, Aceh, Indonézia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket