IPB University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

IPB University olyan felsőoktatási intézmény, amely nemzeti és nemzetközileg elismert minőségű innovációkat állít elő. Tíz éven át (2008-2018) az IPB a legtöbb innovációval rendelkezik, szemben az indonéziai egyetemekkel, az Indonézia leendő legeredményesebb innovációjának üzleti innovációs központja - Kutatási, Technológiai és Felsőoktatási Minisztérium értékelése alapján (39,71%). ).

Az IPB sikere és annak teljes eredményei nem választhatók el a korábbi IPB rektorok vezető szerepétől. Az IPB vezetésének története időről időre a következő:

Prof. Dr. Syarif Thayeb (az IPB Elnökségének elnöke 1963)

Prof. Dr. AJ Darman (az IPB Elnökségének elnöke 1963)

Prof. Dr. Tb. Bachtiar Rifai (IPB rektor, 1964 - 1965)

Prof. Dr. Sajogyo (IPB rektor, 1965 - 1966)

Prof. Dr. JH Hutasoit (az IPB Elnökségének elnöke 1966)

Prof. Dr. Toyib Hadiwidjaja (IPB rektor, 1966 - 1971)

Prof. Dr. Sat Satari (IPB rektor, 1971–1978)

Prof. Dr. Andi Hakim Nasution (IPB rektor, 1978 - 1987)

Prof. Dr. Sitjadla Arsjad (IPB rektor, 1987 - 1996)

Prof. Dr. Soleh Solahuddin (IPB rektor, 1996 - 1998)

Prof. Dr. RHM Aman Wirakartakusumah (IPB rektor 1998 - 2002)

Prof. Dr. Ahmad Ansori Mattjik (IPB rektor 2002-2007)

Prof. Dr. Herry Suhardiyanto (IPB rektor, 2008 - 2012)

Prof. Dr. Herry Suhardiyanto (IPB rektor 2012 - 2017)

Dr. Arif Satria (IPB rektor 2017 - 2022)

Az IPB rektora az „Innovatív innováció és az integritás inspiráló” címkével hordoz különféle újításokat és felfedezéseket, amelyek a közösség javát szolgálják. Az IPB arra törekszik, hogy egyetemen váljon, amely fiatal vállalkozókat szül, akik ösztönzik a nemzeti függetlenséget a jövőben.

130437_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Látomás

Az IPB University jövőképe a 2019-2023 közötti időszakra: Kutatási alapú egyetemgé válni és az innovációban vezető szerepet játszani a nemzeti függetlenség terén egy olyan techno-társadalmi vállalkozói egyetem felé, amely globális szinten kiemelkedik a mezőgazdaság, a tenger, a trópusi biológiai tudományok területén.

Mision

Az IPB University küldetése a 2019-2023 közötti időszakra:

  1. A felsőoktatás szervezése az egyetem kutatási bázisának megerősítésével, hogy kiváló techno-szocioprofil végzettséget nyújtson, nemes karakter jellemzi az Isten iránti hitet és az irgalmasságot, magas nacionalizmust, szakmai kompetenciát, az évezred puha képességeit, vezetői képességét, globálisan éleslátó képességeit, és váljon a innováció és változás.
  2. Úttörő és vezető kutatás az átalakító tudományban és technológiában a fenntartható életminőség, valamint az emberek gazdaságának és a nemzeti iparnak az innováció megteremtése érdekében.
  3. Fedezze fel a mezőgazdaság, a tengeri és a trópusi biológiai tudományok legújabb tudományait, hogy meghatározza a jelenlegi tudomány trendeit nemzeti és globális szinten.
  4. Javítani kell a proaktív szolgáltatásokat, amelyek hozzájárulnak és megoldják a közösségi problémákat, és erősítik az IPB University szerepét a nemzeti politika irányának meghatározásában.
  5. Az Állami Egyetemi menedzsment rendszer megerősítése, amely képes irányítani a felsőoktatás modern menedzsment rendszereinek fejlődését a 4,0 korszakban.

Az IPB University céljai 2019 - 2023 közötti időszakra a következők:

  1. Készítsen olyan kiváló techno-társadalmi-vállalkozó diplomásokat, akik nemesek, mindenható Isten iránti hittel és irgalommal bírnak, magas nacionalizmussal, szakmai kompetenciával, évezred óriási képességeikkel, vezetői lélekkel, globális kilátásokkal rendelkeznek, és az innováció és a változás trendjei.
  2. Készítsen transzformáló tudományt, technológiát és művészetet a fenntartható életminőség és konkrét innovációk létrehozása érdekében az emberek gazdaságának és a nemzeti iparnak.
  3. Az IPB University meghatározása a mezőgazdaság, a tengeri és a trópusi biológiai tudományok legújabb tudományainak meghatározásáról nemzeti és globális szinten.
  4. Az IPB University olyan egyetem létrehozása, amely proaktívan megoldja a közösségi problémákat és segít meghatározni a nemzeti politikai irányt.
  5. Az IPB University úttörővé tétele a felsőoktatás modern irányítási rendszerének fejlesztésében.

IPB azonosság

Az IPB 1963. szeptember 1-jén alakult a nemzet vezetõinek és a mezõgazdasági felsõoktatásból törõdõ látnoki gondolkodásmódjának egyik formájában, tehát ennek a nagy nemzetnek világszínvonalú egyeteme van, amelynek kompetenciája van a mezõgazdaságban, a biotudományban és más kapcsolódó területeken. Ez az ügy az élelmezésbiztonság, a bioenergia, a munkahelyteremtés, a szegénység felszámolása és a környezet megóvásának javítására irányult. Az IPB születése 1963. szeptember 1-jén, a felsőoktatási és tudományos miniszter 91/1963. Sz. Határozata alapján, amelyet Indonézia első elnöke később, a 854/2004 / EK határozattal felhatalmazott. 279/1965

toldaléksor

Inspiráló innováció az integritással a mezőgazdaságban, az óceánban és a biológiai tudományokban a fenntartható világ érdekében

Egyetemi élet

Művészet

IPB University aktívan részt vesz Indonézia művészetének és kultúrájának megőrzésében. Az egyetemnek Student Activity Unit (UKM) áll a hallgatók számára, akiknek közös érdekei vannak a művészet területén, mint például a Lingkung Seni Sunda (Lises) UKM, Gentra Kahneman, a Zene Mezőgazdasági X-pression (Max !!) UKM és az IPB Student Choir (PSM). ) Agriaswara. Ezen kívül a művészettel és a kultúrával kapcsolatos egyéb tevékenységek mellett a hallgatók csatlakozhatnak az IPB University . Az egyik Gebyar Nusantara.

Sport

"Mens Sana in Corpore Sano", az egészséges testben erős lélek van. Az előadások zsúfolt világában élve az IPB University hallgatói nem felejtik el a testmozgást. A Sport- és Művészeti Egység által kezelt különféle sportlétesítmények mellett a hallgatók sporttevékenységei is élnek, mivel számos sporttevékenységi egység (UKM) létezik a sportpályán.

Diákközösség

Az egyetemi szervezetekben közvetett módon való részvétel a vezetés és a professzionalizmus szellemét építi fel a hallgatók körében. A hallgatók fejleszteni tudják a vezetői potenciált és a professzionalizmust különböző campus szervezeteken keresztül, ideértve a Student Executive Board (BEM), a Student Student Council (DPM), a Student Activity Unit (UKM), a Student Association (Himpro) és a Közösséget.

Gyakorlati tanulmány

Az egyetemi élet szorosan kapcsolódik a helyszíni gyakorlathoz, összhangban a folytatott tudományos területtel. A gyakorlatot célja az anyag elmélyítése, hogy a hallgatók mindennap jobban megértsék a gyakorlatot a valós életben.

Hálóterem

IPB University megköveteli az elsőéves hallgatóktól, hogy egyetemi kollégiumokban éljenek. Ezt a szabályozást az IPB University hallgatók különböző származási régiói motiválják. Széles etnikai és kulturális sokszínűséggel az IPB University Indonézia miniatűrének mondható. Ezt a kulturális sokszínűséget azután az IPB University a szociális tervezés útján kezeli az új hallgatók számára kötelező kollégiumi politikák formájában.

Helyszínek

Dramaga

Address
Kampus IPB Dramaga, Bogor
Dramaga, Nyugat-Jáva, Indonézia

Bogor

Address
IPB Campus Baranangsiang
Jl Padjajaran Bogor

Bogor, Nyugat-Jáva, Indonézia

Bogor

Address
Jl. Burangrang No.6, RT.03/RW.03, Babakan, Kecamatan Bogor Tengah, Kota Bogor, Jawa Barat 16128
Bogor, Nyugat-Jáva, Indonézia

Bogor

Address
School of Business IPB
Gedung SB-IPB Kampus IPB Gunung Gede, Jl. Raya Pajajaran, RT.03/RW.06

Bogor, Nyugat-Jáva, Indonézia

Bogor

Address
Gedung SB-IPB Kampus IPB Gunung Gede, Jl. Raya Pajajaran, RT.03/RW.06
Bogor, Nyugat-Jáva, Indonézia