Hivatalos Leírás

A Kommunikációs Iskoláról

A Hongkongi Baptista Egyetem Kommunikációs Iskola 1968-ban alakult. A Hongkongban elérhető egyetemi és posztgraduális szintű kommunikációs programok széles körét kínálja.

A négyéves egyetemi kurzus a Bachelor of Communication (Kitüntetések) Program, az iskola kínál három választási fő és számos koncentráció szakosodott területeken. Tartalmazzák:

  • Film: Két koncentrációt kínál az animáció és a médiaművészet, valamint a film és a televízió terén.
  • Újságírás: három koncentrációt kínál a kínai újságírásban, az adat- és médiakommunikációban és a nemzetközi újságírásban.
  • Közönségkapcsolatok és reklámozás: három koncentrációt kínál a reklámozásban és brandingben, a szervezeti kommunikációban és a nyilvános kapcsolatokban.

Az iskola önfinanszírozott alapképzési programokat és magasabb szintű okleveleket is programoz. A posztgraduális szinten a lehetőségek széles választéka magában foglalja a kommunikáció, a film, a televízió és a digitális média, a filmgyártás, a televízió és az új média, a nemzetközi újságírás-tanulmányok, a média menedzsment mesterképzését. Vannak kutatási posztgraduális programok is (MPhil és Ph.D).

Az iskola számos kutatóintézetet és központot hozott létre, amelyek számos területen kiemelkedik a kiválóságot, és interdiszciplináris kutatást végeznek.

97877_97848_AO8K5684.JPG

A célra épített épületben az iskola hatékonyan osztja meg a tanítási erőforrásokat, valamint hozzáférést biztosít a legújabb felszerelésekhez. Az AI Media Research Laboratory és a VR

Az iskola szoros kapcsolatban áll a hongkongi médiával és a kreatív iparágakkal. Hosszú történelmének és befolyásának köszönhetően nem meglepő, hogy ezen iparágakban a legtöbb vezető pozíciót kiemelkedő teljesítményű alumnija foglalja el. Ezek a kapcsolatok nemcsak erős hírnevet teremtettek az iskola számára, hanem hálózatfejlesztési lehetőségeket is kínálták az öregdiákok számára, és a jelenlegi diákok számára a tudás forrását jelentették.

Az Alumni Sharing Fórum, amelyen az elismert filmrendezők, forgatókönyvírók és kreatív igazgatók, akik az iskolából végzettek, az 1. Global University Film Awards, a Pulitzer-díjas workshop és a különböző mesterkurzusok és kutatási szemináriumok példái voltak az Iskola által szervezett rendezvényeknek kapcsolatokat az egyetemekkel és azokkal az iparágakkal, amelyekben a diákjai a jövőben dolgozni fognak.

97876_97849_DSC_0302bufaaward.JPG

Vízió és küldetés

Az Egyetem "teljes személyi oktatási" filozófiájával összhangban a Kommunikációs Iskola küldetése, hogy innovatív megközelítést biztosítson a szakterületén, és az egységre, a vezetésre és a növekedésre építsen, hogy a diákjainak és a közösségnek leginkább szolgálhasson. Ebben az információs és kommunikációs korszakban egy erős kommunikációs program kortárs jelentőségű intézményt jelent. A XXI. Században élő hallgatónak meg kell értenie a kommunikáció sok dimenzióját, a kommunikációs folyamat tudatosságát és a fejlett kommunikációs képességeket. Egy ilyen program a kritikus elmét ápolja és ösztönzi a kreatív szellemet. Az oktatási, kutatási és szolgáltatási kiválóság elérésében elkötelezett tanár arra törekszik, hogy az iskolát a folyamatos szellemi megvilágosodás és a szakmai előmenetel érdekében helyezze el.

97879_97850_AO8K5497.JPG

A Hongkongi Baptista Egyetemnek a legmagasabb színvonalú oktatási törekvések iránti elkötelezettségével összhangban a Kommunikációs Iskola a következő célokkal rendelkezik:

Jövőkép nyilatkozat

Arra törekszünk, hogy az Ázsiában választott kommunikációs iskola legyen, amelyet az alkalmazkodóképesség, a kreativitás, az innováció és az etikus gyakorlat kiválóságáért tartanak tiszteletben, a jövőbeli vezetők és szakemberek kommunikációban történő megismertetése, a kommunikáció hasznos ismereteinek megteremtése és a kommunikáció révén a társadalom kiszolgálása érdekében.

97875_97851_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Küldetésnyilatkozat

Arra törekszünk, hogy teljes látókörünkkel teljes körű oktatáson, innovatív kutatásokon és aktív szolgáltatáson keresztül teljesítsük Hongkongot, nagyobb Kínát és a globális közösséget.

"Az igazság erény" a mottónk. Úgy tartjuk, hogy az igazságot szabad, felelősségteljes, hatékony és kiegyensúlyozott kommunikáció útján kell megközelíteni a pontos tények, a különböző nézetek és a kreatív alkotások révén. Az igazság folyamatos közelítésére és fenntartására törekszünk:

  • Kiemelkedő és társadalmilag felelős közösségi vezetők, gyakorló szakemberek és tudósok támogatása a minőségi oktatás és tanulás révén
  • A tudás előmozdítása a kommunikáció különböző területein a scho lógiai, kreatív és professzionális eredményekkel
  • A helyi, regionális és globális közösségek változó igényeinek előrejelzése és kiszolgálása

Ez az iskola egy egyetemi programot kínál, nevezetesen a Bachelor of Communication (Honors) programot.97878_97852_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Alapképzés

Hong Kong Baptist University School of Communication

A nemzetközi újságírói koncentráció előkészíti a diákokat a hongkongi hongkongi világról és a világról való tájékoztatásának fontos szerepéről. A diákok írásbeli és beszá ... [+]

Ról ről

A Journalism Major diákjai három fő területen folytatnak tanulmányokat: (1) szakmai újságírás, amelyben a diákok megtanulják a hírek és az aktuális ügyek összegyűjtésének, bemutatásának és előállításának elveit és készségeit; (2) a szakma elméleti alapjait, amelyekben a hallgatók a jogi, etikai, politikai, történelmi, gazdasági és médiatudományi elméleti tanfolyamokon keresztül fogalmazzák meg a szakma koncepcionális megértését és társadalmi szerepét; és 3. kiegészítõ tanulmányok a közvetítés vagy a nyomtatás vagy az internetes újságírás és a társadalom kapcsolatáról, valamint arról, hogy a politika, a kormány, az üzleti élet és a jog hogyan működik mind a helyi, mind a nemzetközi közösségekben.... [-]

Hongkong Hong Kong
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Hong Kong Baptist University School of Communication

A filmek és televíziók koncentrációja széles körű képzést nyújt a filmekben, videókban és televíziókban, különös tekintettel az elmélet, a történelem és a gyakorlat relev ... [+]

Ról ről

A Film Major átfogó és multidiszciplináris megközelítést kínál a médiaoktatásban, amely elősegíti az innovatív gondolkodást és a kreativitást. A főiskolai hallgatók intenzív képzésben részesülnek a film- és médiatanulmányok, a forgatókönyvírás, a film és a televíziós produkció, az animáció, a post-produkció és a digitális média gyakorlatának és elméleti dimenzióinak egyaránt. A film- és televíziós gyártás és a kreatív technológia terén szerzett tapasztalatunk lehetővé teszi számunkra új tehetségek ápolását, akik hozzájárulnak majd a gyorsan növekvő kreatív iparágakhoz és a tudásalapú gazdasághoz Hongkongban, az ázsiai csendes-óceáni térségben és azon túl.... [-]

Hongkong Hong Kong
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Hong Kong Baptist University School of Communication

A Public Relations Concentration hallgatói megszerzik mind a kritikai megértést, mind a megfelelő készségeket a különböző ágazatok (üzleti, kormányzati és nonprofit) közö ... [+]

Ról ről

A Public Relations és Advertising Major lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy gyakorolják a hatékony kommunikáció művészetét mind a public relations, mind a hirdetési környezetekben a különböző típusú szervezetekben. A hallgatók megtanulják az elméleteket és gyakorlatokat a fogyasztók tájékoztatásáról gyakorlatokról, szolgáltatásokról vagy termékekről, meggyőzve az érdekelt feleket a kölcsönös megértés eléréséről és egy kétirányú párbeszéd kialakításáról a márka bevonása érdekében.

koncentrációk

A Public Relations és Reklám Major három koncentrációt kínál: Reklám és Branding, Szervezeti kommunikáció és Public Relations.... [-]

Hongkong Hong Kong
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Hong Kong Baptist University School of Communication
Honlap
Telefonszám
3411 8154