ESO Paris - École Supérieure d’Ostéopathie

Bevezetés

Hivatalos Leírás

előadás

Az Osteopathia Iskola 1990 áprilisában született jelenlegi elnökének kezdeményezésére

A Creteil Akadémia rektorainál - az egyetemi kancellárianál nyilvántartásba vett magán felsőoktatási intézmény, amelyet az Egészségügyi Minisztérium 2007. augusztus 9-i rendelettel hagyott jóvá .

Az ESO feladata az exkluzív, felelősségteljes és hozzáértő szakemberek képzése, összhangban az Osteopathia Nemzetközi Társaságának és az Egészségügyi Világszervezet ajánlásaival az egészség megelõzésének és megelõzésének területén.

Az ESO Párizs az oszteopátok képzésének történelmi iskolája Franciaországban alapképzés után. Valójában a létesítmény létrehozása óta az osteopathia edzésének prekurzor megközelítését alkalmazza azzal, hogy az első :

 • Franciaországban egy érettségi vagy azzal egyenértékű képzés után egy teljes egyetemi diploma , azaz ötéves, nappali tagozatos osteopathia képzés.
 • Kérje meg az Egészségügyi és Szociális Akció Igazgatóságát az osteopathia alapképzés jogszerűségéről az érettségi után (1990).
 • Bejegyzés iránti kérelmet a felsőoktatási tevékenységek az Oktatási Minisztérium (1992).
 • Az oktatás formázása az Európai Unió által Bolognában (2001) meghatározott szabványok szerint.
 • Nyújtsa be diplomáját , a csontritkulás francia oklevelet a Szakmai Tanúsítványok Nemzeti Könyvtárába (II. Szintű hitelesített diploma, 2009. április 10-i rendelet - HL 2009. április 21.). 2014-ben megerősítették az ESO-nak, hogy az I. szintű oklevelet regisztrálja ( 2014. január 20-i miniszteri rendelet).

  neck and shoulder treatment at physical therapistJesper Aggergaard / Unsplash

Az ESO értékei: szenvedély és pontosság

Az ESO Paris küldetése az, hogy magas szintű hozzáértést és kompetenciát gyakorló szakembereket képezzen a csontritkulás területén, amelyeket a szakmai testületek európai szinten elismernek, és következésképpen képesek teljes mértékben hivatásukban élni.

Az ESO Párizs hallgatói legalább öt év alatt tudományos szigorúan képzett osteopathák. Az oszteopátiás végzettséggel rendelkezők számára az ESO Paris opcionális kiegészítő évet kínál, amely új lehetőségeket nyit meg a kutatásra, oktatásra vagy különféle specialitásokra összpontosítva (pernatális osteopathia, vízi osteopathia, sportos osteopathia, geriatrikus osteopathia).

Az ESO Párizs tanúsításának, szervezésének és irányításának az ISO 9001 szabványok szerinti, 2003. májusában tanúsított tanúsítása az intézmény által támogatott minőségi erőfeszítésekről és az iránti elkötelezettségéről diákok (és szüleik!), akik bizalmat adtak neki. A hallgatók elégedettsége meghaladja a nekik javasolt tanulási feltételeket és azt a sikert, amely ezeknek a tanulmányoknak a végén lehet. Az ESO Párizs a következő fő célkitűzést követi:

 • Kiválasztott és magas szintű program hosszú távú, többcélú és általános jellegű képzésen keresztül, opcionálisan kiegészítõ évvel és opcionális specializációval (érettségi 5 1)
 • Integrált klinika, a legnagyobb oszteopátiás klinika Franciaországban, amely évente több mint 25 000 belső konzultációt nyújt, és fokozatos, rendszeres és ismétlődő szakmai tapasztalatokat kínál a hallgatóknak, amelyhez hozzá kell adni több mint 10 000 osteopathi konzultációt az intézményen kívül állami, magán- vagy társulási kórházakban
 • A kar tudományos szakemberekből , professzorokból , tapasztalt szakemberekből , kutatókból és nemzetközileg elismert nemzetközi előadókból áll
 • Tartós kapcsolat az egyetemi felsőfokú oktatással, a kiterjesztett képzés és a speciális gyakornoki gyakorlat kezdete
 • A tanár / hallgatói arány közel 1/12-ből
 • Közös gondolkodási és kutatási munka kis csoportokban: TP, TD, esettanulmányok, projektek, útmutatók, ...
 • Abszolút autonómia , amely lehetővé teszi számára saját programjainak fejlesztését és adaptálását (gyakran más francia vagy külföldi intézményekkel összefüggésben), hogy megszerezze magát az emberi és anyagi erőforrásokkal, amelyekre hatékonynak kell lennie, és elérheti a emberi léptékű technológiai egyetem.

elhelyezkedés

A Marne-la-Vallée egyetemi campus szívében található az Ecole Supérieure d'Osteopathie kiváltságos elhelyezkedéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi francia és külföldi hallgatóinak, hogy folytassák a felsőfokú tanulmányaikat, csendes és zöld környezetben, bár a közelben találhatók. Párizstól (Roissy Charles De Gaulle és Orly repülőterek 30 perc, Párizs Gare de Lyon 20 perc, RER A). Az ESO évente 600 hallgatót fogad, az összes tanulmányi szint együttesen. Más nagy iskolák közelsége az egyetemen elősegíti a különböző háttérrel rendelkező emberek közötti cserét.

Helyszínek

Champs-sur-Marne

Address
8 rue Alfred Nobel – Cité Descartes – 77420 CHAMPS SUR MARNE
77420 Champs-sur-Marne, Île-de-France, Franciaország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: