UNESC

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Sobre a Unesc

Missão

A Unesc tem como missão "educar, por meio do ensino, pesquisa e extensão, para promover a qualidade e a sustentabilidade do ambiente de vida".

Visão de futuro

"Ser reconhecida como uma Universidade Comunitária, de excelência na formação profissional e ética do cidadão, na produção de conhecimentos científicos e tecnológicos, com compromisso sócio-ambiental".

Histórico

Em sessão plenária de 17 de junho de 1997, o Conselho Estadual da Educação aprovou, por unanimidade, a transformação de Unifacri (União das Faculdades de Criciúma) em Unesc (Universidade do Extremo Sul Catarinense). Como missão, a Unesc definiu, na época: "promover o desenvolvimento regional para melhorar a qualidade do ambiente de vida", tendo a Fucri como mantenedora.

Gestão

A gestão promovida pelo reitor da Unesc, Gildo Volpato, reeleito em 2013 pela comunidade acadêmica - parte de dois princípios: excelência nas atividades de ensino, pesquisa e extensão e gestão compartilhada, participativa e descentralizada.

Pós-Graduação

Desde 1980, quando foram implantados os primeiros cursos de Pós-Graduação Lato Senso na Unesc, já foram oferecidos mais de 150 cursos nessa modalidade, formando aproximadamente 4 mil especialistas, atualmente há 5 cursos na Área do Direito, 8 na Área da Educação, 7 na Área Empresarial, 4 na Área de Engenharia e 7 na Área da Saúde. Em 2002, a Universidade teve seu primeiro Mestrado próprio: Ciências Ambientais - recomendado pela Coordenadoria de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (Capes). Em 2004 mais dois Mestrados próprios foram recomendados pela Capes: Educação e Ciências da Saúde. Em 2006, a Capes aprovou o Doutorado em Ciências da Saúde na Unesc, com concentração predominantemente na área de biomedicina.

Pesquisa

A Unesc entende que a Pesquisa é uma dimensão própria da Universidade, sem a qual o próprio sentido de Universidade se perde. Assim, estimula e fortalece o desenvolvimento da pesquisa nos vários níveis de sua atuação, como uma forma estratégica de garantir a sua consolidação enquanto Universidade. Cinco grande áreas são englobadas nas Pesquisas desenvolvidas por meio da Unesc: Ciências Biológicas, Ciências da Saúde, Ciências Exatas e da Terra, Ciências Humanas e Ciências Sociais Aplicadas.

Extensão

Projetos permanentes desenvolvem as atividades de extensão de interesse das Unidades Acadêmicas (UNAs) da Unesc, estimulando e garantindo o envolvimento acadêmico na discussão e nos encaminhamentos das demandas da comunidade. Além das atividades esportivas e culturais, a Unesc oferece também 16 cursos de extensão.

Colégio Unesc

Estando inseridos no contexto da Universidade, os estudantes dos Ensinos Fundamental e Médio do Colégio Unesc utilizam a ampla estrutura da Unesc. Assim, enfatiza-se o aprendizado focado nas áreas cultural, esportiva e científica, com livre acesso à biblioteca, a todos os laboratórios e ao complexo esportivo de que a Unesc dispõe.

IPAT

O Instituto de Pesquisas Ambientais e Tecnológicas da Unesc é um grande avanço no tocante à pesquisa científica e provedor do desenvolvimento regional para melhorar a qualidade do ambiente de vida. Dispõe de 14 Laboratórios que alicerçam a Universidade no desenvolvimento de pesquisas internas e externas e na prestação de serviços para empresas da região.

Agência

A Agência de Desenvolvimento, Inovação e Transferência de Tecnologia (Aditt) da Unesc promove a articulação entre as potencialidades da Universidade e as demandas da sociedade. Busca a captação de recursos e a transferência de tecnologia para o desenvolvimento regional e sustentável da Instituição.

Graduação

Ementas bem planejadas, professores altamente qualificados, salas de aula equipadas e laboratórios estruturados fazem com que nossos cursos sejam bem conceituados pelo Ministério da Educação (MEC). Atualmente, em nossa universidade há 36 cursos de graduação e 10 cursos tecnológicos, todos com ênfase na excelência em educação superior.

Convênios

O setor de Cooperação Internacional tem como atribuições orientar e acompanhar as ações de parceria, os convênios com Instituições de ensino e organizações estrangeiras, bem como nacionais de fomento à cooperação internacional, as atividades administrativas da Assessoria para Assuntos Internacionais, a divulgação das informações no meio acadêmico em relação aos convênios, intercâmbios, cursos, estágios, bolsas de estudos e programas de Instituições governamentais e não governamentais estrangeiras, e o programa de acomodação de estudantes estrangeiros em casa de família.

Meio Ambiente

A Unesc acredita na correta destinação dos resíduos sólidos nas rotinas universitárias. Para tanto, desenvolve ações de coleta seletiva, compostagem e de reciclagem, por meio do Programa de Educação e Gestão Ambiental - Pega -, e de laboratórios específicos do Ipat. A intenção é cativar a cultura de consciência ambiental de cada cidadão.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Portuguese (Brazil)

Megjelenítés BBAs » Megjelenítés Alapképzés »

Képzések

Az intézmény további kínálata:

Alapképzés

Engineering Materials

Campus Részidős 5 év March 2018 Brazília Criciúma

Body magasan képzett oktató, áll teljes egészében az orvosok és a tanárok, akiknél technológiai kutatás iparágak, különösen műanyag, kerámia és fém-mechanika. [+]

Differentials Body magasan képzett oktató, áll teljes egészében az orvosok és a tanárok, akiknél technológiai kutatás iparágak, különösen műanyag, kerámia és fém-mechanika. A tanfolyam laborok, melyek segítségével integrálja az elmélet és a gyakorlat, a modern berendezések és a technológia. A politikai-pedagógiai projekt kiemelten kezeli a kapcsolatot az hallgató a szakmai környezet. Lehetőség a diákok közreműködése technológiai kutatási tevékenységek társaságok és kutatóintézetek és a projekt lehetőséget támogatások átvételét. Lehetőséget, hogy részt vegyenek a csoportok és multidiszciplináris témák a fejlesztés műszaki munkát. Műszaki képzés magas szinten, amely lehetővé teszi a diákok választhatnak a különböző iparágak dolgozni. Például a vezetés és a fejlesztés az ipari folyamatok, termékek és szolgáltatások, hogy a műanyag területen, fém vagy kerámia. Ezen túlmenően, a képzés kell eljárni, mint egy szakértő hibaelemzés anyagok vagy a technikai tanácsadó. Ez az egyik Engineering hogy kapja a legtöbb figyelmet a szövetségi kormány finanszírozási programok miatt technológiai jelentőségét az ország fejlődését. A kurzus a UNESC Materials Engineering az egyetlen a déli Santa Catarina államban és az északi Rio Grande do Sul. Létesítmények az elvégzett tanfolyam A hallgató integrálja során tevékenységek részt vehetnek kutatási programok kapcsolódó műszaki területeken, amelyek a jelenlegi tudományos kezdeményezése ösztöndíj programok, valamint a kapcsolódó programok 170. cikke. Ezen felül, akkor is támaszkodhat tanulmányok finanszírozási programok, mint például a Credit Pravaler akinek szimuláció a havi díj lehet közvetlenül a helyszínen Unesc. Mit fog tanulni Megértése a tulajdonságok a fő szerkezeti anyagok jelenleg rendelkezésre álló vonatkozó jellemzőik és felhasználási lehetőségeit. Műszaki ellenőrzés ipari folyamatok, az előállításhoz használt kerámia, öntödék és fém, valamint... [-]

Gazdasági Tudományok

Campus Részidős 4 év August 2017 Brazília Criciúma

Vegyen részt Economics Unesc az, hogy kiváló kilátások a munkaerő-piacon. Akkor működik tanácsadás, tanácsadás, piaci tanulmányok és gazdasági életképesség ... [+]

Differentials Vegyen részt Economics Unesc az, hogy kiváló kilátások a munkaerő-piacon. Akkor működik tanácsadás, tanácsadás, piaci tanulmányok és gazdasági életképességét. A kar magasan képzett 7 orvos, 13 mester és 8 szakemberek, akik dolgoznak a területen, és szolgáltatások fejlesztésére a legfontosabb állami szervek, civil szervezetek és tanácsadók, valamint miután elkészítette a projekt végrehajtásának során Gazdaságtudományi Műszaki Egyetem Angolában. A tanfolyam Közgazdaságtudományi Unesc bemutatja a különböző tudományágak, mint például: az öko-fejlesztés, a szociális gazdaság és a vállalkozás. A Computer Laboratory, technológiai obszervatórium és gazdasági helyzetét elemző csoport részét képezik a kiváló létesítményeket, hogy a tanfolyam. Részvétel az állami tevékenység (találkozók, konferenciák), csuklós más Economics tanfolyamokat Santa Catarina; látogatások a vállalatok és a tőzsdén; előadások országosan elismert közgazdászok. Létesítmények az elvégzett tanfolyam A hallgató integrálja során tevékenységek részt vehetnek kutatási programok kapcsolódó műszaki területeken, amelyek a jelenlegi tudományos kezdeményezése ösztöndíj programok, valamint a kapcsolódó programok 170. cikke. Ezen felül, akkor is támaszkodhat tanulmányok finanszírozási programok, mint például a Credit Pravaler akinek szimuláció a havi díj lehet közvetlenül a helyszínen Unesc. Mit fog tanulni Tanuld meg értelmezni a hatása a makrogazdasági politikák a helyi környezetre. Van technikai eszközök előkészítése makroregionális projektek társadalmi-gazdasági és környezeti területre, amelynek célja a közjó. Tudja, hogyan kell a politikák kidolgozása és a közösségi projektek, amelyek ösztönzik a generációs munkahelyeket és bevételt. Majd a kialakulását egy vállalkozó, aki állandóan keresi a vállalat versenyképességét. A tudás, hogy a kiszolgáltatott pontot a vállalat, a lehetséges alternatív megoldásokat. Képes lesz felkészülni piaci tanulmányokat és gazdasági életképességét és környezetvédelmi projekteket. tematikus A diplomás közgazdász... [-]

Környezetvédelmi és épületgépészeti

Campus Nappali 5 év March 2018 Brazília Criciúma

Az akadémiai része a Környezetgazdálkodási Program és a fenntartható fejlődés révén tanfolyamok és szemináriumok belül és kívül az egyetem. [+]

Differentials Az akadémiai része a Környezetgazdálkodási Program és a fenntartható fejlődés révén tanfolyamok és szemináriumok belül és kívül az egyetem. Vállalkozói szellem ösztönzése a nyíláson keresztül teret az új vezetés, a reprodukció valós üzleti helyzetek tanácsot és bátorítást dolgozni. magasan képzett oktatók az orvosok, tanárok és szakemberek, akik a fontos környezetvédelmi szegmensekben a régióban. Higiéniai infrastruktúrát laboratóriumokkal, kémia, fizika, környezeti fizikai kémia, mérnöki, számítástechnika, Természettudományok, mikrobiológia, ökotoxikológia Alkalmazott Térképtudományi és GIS. Partnerségek számos cég, kórházak, önkormányzatok, alapítványok, intézmények és vállalkozások, és még közösen az olasz egyetemi Ca 'Foscari di Venezia és Tudományos Egyetem Dél Del Lima - Peru és a University of Santiago de Compostela - Spanyolország. Létesítmények az elvégzett tanfolyam A hallgató integrálja során tevékenységek részt vehetnek kutatási programok kapcsolódó műszaki területeken, amelyek a jelenlegi tudományos kezdeményezése ösztöndíj programok, valamint a kapcsolódó programok 170. cikke. Ezen felül, akkor is támaszkodhat tanulmányok finanszírozási programok, mint például a Credit Pravaler akinek szimuláció a havi díj lehet közvetlenül a helyszínen Unesc. Mit fog tanulni Megkapják a szükséges feltételeket a gyakorlati alkalmazása, amit lát elméletileg át tanácsadó olyan vállalkozásoknak, állami és magán intézmények, önkormányzatok, szakszervezetek, egyesületek, iparágak, vállalkozások és civil szervezetek. Már a technikai eszközök tanácsot és végrehajtása ötletek és megoldások a környezeti problémákra. Megtanulod, hogy elterjedt technikák használatára Környezetvédelmi és Egészségügyi Kar. Tervezés és ellenőrzi a munkák a higiénia infraesturutra. Tudd telepíteni Environmental Management Systems és a fenntartható fejlődés. Lesz kap eszközöket, hogy egy vállalkozó. tematikus A diploma Környezetvédelmi és Egészségügyi Mérnöki biztosít az egyetemi képzés két fő területen: a környezetvédelmi mérnök... [-]

Mérnöki Felmérés

Campus Részidős 5 év August 2017 Brazília Criciúma

40 éves működése, a tanfolyam képzett több mint 600 képzett szakemberek a munkaerőpiacon. Infrastruktúra topográfiája Laboratories, Geodézia, Csillagászat, fotogrammetria, Térképtudományi és GIS, Talajmechanika, mind a frissített szoftvert. Csak során Engineering felmérése déli régió Brazília egyik legrégebbi szakmák a világon ... [+]

Differentials 40 éves működése, a tanfolyam képzett több mint 600 képzett szakemberek a munkaerőpiacon. Infrastruktúra topográfiája Laboratories, Geodézia, Csillagászat, fotogrammetria, Térképtudományi és GIS, Talajmechanika, mind a frissített szoftvert. Csak során Engineering felmérése déli régió Brazília egyik legrégebbi szakma a világon. A 9. szakaszban a szakmai és TCC a 10. szakaszban a diákok kezdenek gyakornoki cégek kapcsolatos felmérési terület vagy állami szervezetek, a legkorábbi szakaszaiban. magasan képzett oktatók orvosok, mesterek és dolgozó szakemberek a területen, és szolgáltatások fejlesztésére, mint például előkészítése felosztás projektek, utak, környezet helyreállítása, a földhasználati és a föld átalakítás. Partnerségi képzés és előadások a Santa Catarina Szövetsége Mérnökök és földmérők Regionális Tanács Mérnöki és Mezőgazdaságtudományi. Részvétel a Kongresszus és az állami, nemzeti és kontinentális ülésein. Piac kiterjedt munka és a magas, közel 100% a diplomások során dolgoznak. Létesítmények az elvégzett tanfolyam A hallgató integrálja során tevékenységek részt vehetnek kutatási programok kapcsolódó műszaki területeken, amelyek a jelenlegi tudományos kezdeményezése ösztöndíj programok, valamint a kapcsolódó programok 170. cikke. Ezen felül, akkor is támaszkodhat tanulmányok finanszírozási programok, mint például a hitel Pravaler akinek szimuláció a havi díj lehet közvetlenül a helyszínen Unesc. Mit fog tanulni Van eszközöket, hogy egy hozzáértő szakember, aktív, kutató és képes hozzájárulni a megoldást a technikai problémák, a szociális és környezetvédelmi területen. Képes lesz fejleszteni a gyakorlati tevékenységek, valamint frissíteni az új eszközök és módszerek. Készségek fejlesztése, tehetségek és tudás, próbálják biztosítani szabadságának tiszteletben tartása, az emberi méltóság és a szabad gondolat kifejezési, hogy a szakemberek, továbbá a műszaki tevékenység megőrzése erkölcsi és szakmai etikai méltó polgár... [-]

Pedagógia

Campus Nappali Részidős 4 év August 2017 Brazília Criciúma + 1 további

Lehetőséget, hogy részt vesz az oktatási szervezete természetesen folyamatos kölcsönhatás a tanárok és a diákok számára; Partnerségek önkormányzati oktatási, Vezérlés Oktatási megvalósításához szakmai és projektek ... [+]

Differentials Lehetőséget, hogy részt vesz az oktatási szervezete természetesen folyamatos kölcsönhatás a tanárok és a diákok számára; Partnerségek önkormányzati oktatási, Vezérlés Oktatási megvalósításához szakmai és projektek; Szerepelt a Student Guide 2015 Editora Abril, 4 csillagos, kari magasan képzett orvosok, mesterek és a szakértők, amelyek folyamatosan frissítik, a részvétel és a kutatómunka folytatására, tanfolyamok, szemináriumok és konferenciák szervezése; Tevékenységek kezdeményezése kutatás és kiterjesztése az integrált oktatás; Könyvtár gyűjteménye folyamatosan frissített; Lehetőséget, hogy részt PIBID - Fellowship Program Bevezetés a tanítás; Kiváló infrastruktúra pedagógiai gyakorlatban laboratóriumok, az információs technológia, tudomány, matematika, földrajz, Toy Library. Természetesen rengeteg választható szakaszának megvalósítása. Létesítmények befejezése során A hallgató integrálja során tevékenységek részt vehet a kutatási és szaktanácsadási program a kapcsolódó műszaki területek, amelyek a jelenlegi tudományos kezdeményezése ösztöndíj programok, valamint a kapcsolódó programok 170. cikke. Ezen felül, akkor is támaszkodhat finanszírozási tanulmányok és a különféle ösztöndíj programok, amelyek tájékoztatják a Koordinációs gondozás irányelvei Student - CPAE. PROUNI, szűr és mi Tőzsde lehetőségek ösztöndíjak. Mit fog tanulni tudományos alapjait, történelmi, filozófiai, szociológiai, pszichológiai és pedagógiai képzés. műszaki és tudományos ismeretek elkötelezett a befogadó és átalakító oktatás. Kifejlesztése politikai-pedagógiai projekteket hozzanak létre az oktatás területén. Management az oktatási folyamatok állami, magán-, hivatalok és szervezetek az önkormányzati és állami szervek az oktatás és a nem iskolai környezetben iskolákban. A tudás az oktatás, a kutatás és kiterjesztése. Képzése oktatási szakemberek. pedagógiai folyamatokat a különböző területeken a tudás és a tanár teljesítményét. tematikus Érettségi oktatás kínál programjában alapjait az oktatás és az emberi fejlődés pszichológiai, oktatási-tanulási folyamat, a filozófia, szociológia és... [-]

BBA

üzleti Menedzsment

Campus Nappali Részidős 4 év August 2017 Brazília Criciúma + 1 további

Összpontosító képzés a vállalkozás, amely lehetővé teszi a tudósok, hogy meghatározzák, mi a munkaerő-piaci, dolgozzák ki a saját vállalkozások és új munkahelyek létrehozása. A részvétel és / vagy eredmény konferenciák, találkozók, szakmai látogatások, kontextualizálás és szemináriumok ... [+]

Differentials Összpontosító képzés a vállalkozás, amely lehetővé teszi a tudósok, hogy meghatározzák, mi a munkaerő-piaci, dolgozzák ki a saját vállalkozások és új munkahelyek létrehozása. A részvétel és / vagy eredmény konferenciák, találkozók, szakmai látogatások, kontextualizálás és szemináriumok. integráció workshopok vállalkozók és az osztály szervezetek a régióban, bemutatva az elvégzett tevékenységek által a tanárok és a diákok az egyetemen. Integráció, fejlesztése és ösztönzése a kutatás, kiterjesztés és közösségi kapcsolatokat. Infrastruktúra Computer Labs engedélyezett konkrét programokat a közigazgatás területén. magasan képzett oktatók orvosok, mesterek és szakértők. Létesítmények az elvégzett tanfolyam A hallgató integrálja során tevékenységek részt vehetnek kutatási programok kapcsolódó műszaki területeken, amelyek a jelenlegi tudományos kezdeményezése ösztöndíj programok, valamint a kapcsolódó programok 170. cikke. Ezen felül, akkor is támaszkodhat tanulmányok finanszírozási programok, mint például a Credit Pravaler akinek szimulációt lehet tenni közvetlenül a Unesc oldalon. Mit fog tanulni Tudomásuk van a tervezés, a szervezés, irányítása, ellenőrzése a konszolidáció a vállalatok. Megtanulják, hogyan kell használni széles körben, a modern funkciók Management Science. Fókuszban a gyorsaság, hatékonyság és eredményesség adminisztratív és működési folyamatait szervezetek munkatársai, mindig a legmélyebb tisztelettel az emberi és a szakmai etika. tematikus A Graduate Management vonatkozó javaslatában a szakemberek képzésére képes gyakorolni ezt a tudományt alkalmazva azt a különböző szervezetek, annak érdekében, hogy azok eszköze a társadalmi és gazdasági haszonnal jár a nyilvános szó. Munkaerőpiac Az egyik fő Administration tanfolyam jellemzői a generalista, hogy egy nagy akadémiai munkaerőpiacon. Vannak olyan területeken, mint a pénzügyi menedzsment, anyagok, a marketing és a termelés, humán erőforrás menedzsment, szervezés és munkamódszerek programok és... [-]

Kapcsolat

Universidade do Extremo Sul Catarinense

Cím Avenida Universitária 1105
Criciúma 88806-000, Brazil
Honlap http://www.unesc.net/
Telefon +55 48 3431-2500