Pontificia Universidad Católica Argentina

Bevezetés

Hivatalos Leírás

zászló

Küldetése Egyetem

Az Egyház támogatja a megújult erővel sürgős küldetése evangelizáló kultúra és kultúrák. A Katolikus Teológiai Egyetem Argentína által alkotott püspökség Argentína vállalati nyilvános kanonikus, akkor maga is elismeri privilegizált eszköz e evangelizáló erőfeszítés szerint a tiszta tanításait Vatikán II Egyházi Törvénykönyv, apostoli konstitúció "Ex Corde Ecclesiae", és a rendelet a püspöki Konferencia Argentína szabályozó alkalmazása, a dokumentum "Presence of the Church Egyetem és a University Culture", többek között hatósági dokumentumokat.

A misszió az egyetem egy folytonos igazság keresése a kutatás, a természetvédelmi és a kommunikáció az emberi tudás a jó társadalom (Ex Corde Ecclesiae, 30) keretein belül a tudományos kiválóság, a vezetés terén az ismeretek és a közösség iránti elkötelezettség.

Ugyanakkor, az egyetemen, mint a katolikus, tanulmányok és tanításait kell végezni, és tanítani a hit fényében, azaz elismerése kinyilatkoztatott igazság, hogy a tevékenység, amelynek elnöke és ihlette ezt az igazságot, talált Szentírás és a hagyomány, irányításával a Tanítóhivatal az Egyház isteni intézmény, az ő mesterműve és letéti (ECE 27). Ezért a katolikus hit áthatja:

  • kutatás és oktatás,
  • a tagjainak képzése az egyetemi közösség és
  • A misszió a szolgáltatás és az elkötelezettség a társadalom és az Egyház.

Az egyetem szervez az oktatás és a képzés átfogó előkészítése fiatalok és mindazok az egyetemi hivatása, a konkrét munka a kultúra, a tudományos kutatás, a minisztérium a magasabb oktatási és gyakorlása a szellemi szabadfoglalkozásúak, ápolási hogy támogassák mind a technikai és tudományos szakértelem, a szakmai, művészeti vagy, mint az egyetemi kultúra és a magasabb, így képes gyakorolni hivatásukat szakértelemmel és egyenes katolikus értelemben az egyén feladatait, és így szerepet játszanak a társadalomban dirigencial.

Saját identitását, a katolikus egyetem kell adni a megfelelő választ a súlyos kortárs problémák, különösen Argentínában és regionális valóság az összetett területen a modern szellemi kultúrája, felfedezni, melyeket az Úr interpelláció Word, megbízást és megélhetést.

Az egyetem célja, hogy biztosítsa "a jelenlét, hogy úgy mondjam, az állami, a folyamatos és egyetemes keresztény gondolat minden erőfeszítést, hogy támogassák a magas kultúra és formában nagy emberek a tudás, a kész feladatok elvégzésére a felelősség a társadalom és, hogy tanúja legyen a hit a világ "(zsinat Gravissimum Educationis, n. 10).

Mint függő intézmény az argentin püspöki konferencia, Katolikus Egyetem Argentína, ahogy végül kérte megyés püspökök, a lehetőségeihez mérten, és megfelel a Canon és a polgári jog, akkor létrehozhat karok az egész országban, mentett feltételek ésszerűség és a tudományos és gazdasági megvalósíthatóságát az egyes projektek.

Mindehhez azt kell hitelesnek közösség, azaz az emberi tér vitalized hit által, amely a kiegyensúlyozott és integrált fejlesztése a személy.

Ez a küldetése, a University animált egy missziós evangéliumi nyitottság szellemében és a pluralizmus. Ezért biztosítania kell a területen, ahol a párbeszéd hívők és nem hívők kell mozdítani, feláldozása nélkül az igazság, a legtöbb szeretet.

Röviden, a Katolikus Egyetem Argentína kell átfogó képzést végezni a szintézis kiemelkedő a szakmai területen és a szociális elkötelezettség egy humanista-keresztény világnézet.

zászló

Célkitűzések és cselekvési irányokat

Célok:

UCA kíván reagálni a kihívásokra a mai világban hozzájárul mi a helyes az alábbiak tekintetében:

Egyetemi: Munka a kutatás, az oktatás és a gondolat az ember szolgálatában.

Ehhez az elősegíti a vizsgálatot a valóság a módszerek a különböző tudományágak és integrálja azokat a szükséges párbeszéd hit és az értelem. Az ilyen beillesztett tudományos integráció nem csupán ismeretelméleti kérdés, alapvetően a beillesztés a valóságban.

Az állandó keresése a minőség és a kiválóság a tudományos szempontból garantálja a szakemberek képzésére alkalmas, a tanárok hajlandó javítani, és folyamatosan frissítik és guba kutatás megoldást nyújtanak a problémák az országban.

katolikusMint ilyen, arra törekszik, hogy megőrizze identitását és fenntart egy élő jelenléte az Egyház és a megváltás üzenetét az egyetemen, és a kultúra. Törvény a keresztény értékek szerint lefordítva etikai mód kapcsolatos elkötelezettséget jelenti, hogy a megszerzett élet és a projektek személyes és szociális. A katolikus egyetem egy nyitott intézmény, amelynek célja sokfélék és tiszteletteljes párbeszédre, amely igyekszik alkotnak nemcsak a hatékony szakember, aki biztosítja a műszaki megoldások a közösségi problémák, hanem a polgárok és a becsületes vezetője.

Argentína: Azt javasoljuk, hogy igényeinek kielégítésére a mai emberek, látható arc betétet a nemzet és a világ. Az egyetem jelen kell lennie a legkülönbözőbb területeken nyújtanak választ az oktatási, kutatási és reflexiós és soha nem szabad szem elől jönnek igazi értelme, ha lehet alkalmazni a konkrét kihívásokra.

zászló

Irányvonalakat:

Hogy teljesítse küldetését, a Katolikus Egyetem Argentína alatt Intézményi Project 2001-2006, állított számos cselekvési irányt, melyek közül:

  • A misszió az egyetem, hogy életbevágóan áthatja az egész szerkezet, és tükröződik minden egyes tevékenység tekintetében, annak érdekében, hogy alkot, mint a központ a felsőoktatási szerint a legszigorúbb koncepció egy valódi egyetemi, kutatócsoportok, oktatás és a kiváló szolgáltatásokat áll professzorok és tudósok jogosult a fiatalokat gyakorolni hivatásukat szakértelemmel és egyenes katolikus kötelességtudat.
  • A párbeszéd a tudomány és a hit, a prioritásként az egyház, már figyelembe az egész egyetem, mindenekelőtt a szokásos gyakorlat az oktatás és a kutatás, és konkrét intézkedéseket, amelyek elősegítik a hatékony integrálása a tudás. Különösen, tanfolyamok, konferenciák, szemináriumok és kutatási fogják támogatni elsősorban az Institute of Integration of Knowledge és az egyes karok. A karok Teológia és filozófia kell kulcsszerepet játszanak ezen a területen.
  • A filozófiai és teológiai témákat kell végrehajtani és csuklós együtt a konkrét tudományok, úgy, hogy reagáljon a tudás egysége és átfogó képzést a hallgató. Ők lesznek jelen a tantervekben a különböző versenyeken, hogy azok ténylegesen képzésben. Abból az alkalomból, a megújulás, a tananyag, az Institute of Culture és a University Extension alkotnak egy bizottságot, hogy tanulmányozza ezt a kérdést, és növeli annak következtetéseit a Tanács.
  • Az egy valódi egyetemi közösség támogatta találkozók és lelki, lelkipásztori, kulturális, szociális és szabadidős tevékenységek a diákok, tanárok, diplomások, vezetők és az adminisztratív személyzet. Külön figyelmet érdemel az integráció diák tanul a székhelye a szövetségi főváros és az ország belsejében. Ebből a célból meg kell keresni egy konvergens akció Intézet lelkipásztori és kutatóhelyenként, különösen a gyám, a korábbi évek tanulmányi és tervezése közös integrációs tevékenységek, mint például a tanfolyamok beállítás, a tevékenysége a kulturális központ az egyetem, stb
  • Sport és művészeti tevékenységek támogatni értékes eszközök szerves fejlődés az ember és az integráció az egyetemi közösség.

Helyszínek

Buenos Aires

Address
Av. Alicia Moreau de Justo 1300
C1107AAZ Buenos Aires, Buenos Aires, Argentína

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: