Hivatalos Leírás

zászló

Küldetése Egyetem

Az Egyház támogatja a megújult erővel sürgős küldetése evangelizáló kultúra és kultúrák. A Katolikus Teológiai Egyetem Argentína által alkotott püspökség Argentína vállalati nyilvános kanonikus, akkor maga is elismeri privilegizált eszköz e evangelizáló erőfeszítés szerint a tiszta tanításait Vatikán II Egyházi Törvénykönyv, apostoli konstitúció "Ex Corde Ecclesiae", és a rendelet a püspöki Konferencia Argentína szabályozó alkalmazása, a dokumentum "Presence of the Church Egyetem és a University Culture", többek között hatósági dokumentumokat.

A misszió az egyetem egy folytonos igazság keresése a kutatás, a természetvédelmi és a kommunikáció az emberi tudás a jó társadalom (Ex Corde Ecclesiae, 30) keretein belül a tudományos kiválóság, a vezetés terén az ismeretek és a közösség iránti elkötelezettség.

Ugyanakkor, az egyetemen, mint a katolikus, tanulmányok és tanításait kell végezni, és tanítani a hit fényében, azaz elismerése kinyilatkoztatott igazság, hogy a tevékenység, amelynek elnöke és ihlette ezt az igazságot, talált Szentírás és a hagyomány, irányításával a Tanítóhivatal az Egyház isteni intézmény, az ő mesterműve és letéti (ECE 27). Ezért a katolikus hit áthatja:

  • kutatás és oktatás,
  • a tagjainak képzése az egyetemi közösség és
  • A misszió a szolgáltatás és az elkötelezettség a társadalom és az Egyház.

Az egyetem szervez az oktatás és a képzés átfogó előkészítése fiatalok és mindazok az egyetemi hivatása, a konkrét munka a kultúra, a tudományos kutatás, a minisztérium a magasabb oktatási és gyakorlása a szellemi szabadfoglalkozásúak, ápolási hogy támogassák mind a technikai és tudományos szakértelem, a szakmai, művészeti vagy, mint az egyetemi kultúra és a magasabb, így képes gyakorolni hivatásukat szakértelemmel és egyenes katolikus értelemben az egyén feladatait, és így szerepet játszanak a társadalomban dirigencial.

Saját identitását, a katolikus egyetem kell adni a megfelelő választ a súlyos kortárs problémák, különösen Argentínában és regionális valóság az összetett területen a modern szellemi kultúrája, felfedezni, melyeket az Úr interpelláció Word, megbízást és megélhetést.

Az egyetem célja, hogy biztosítsa "a jelenlét, hogy úgy mondjam, az állami, a folyamatos és egyetemes keresztény gondolat minden erőfeszítést, hogy támogassák a magas kultúra és formában nagy emberek a tudás, a kész feladatok elvégzésére a felelősség a társadalom és, hogy tanúja legyen a hit a világ "(zsinat Gravissimum Educationis, n. 10).

Mint függő intézmény az argentin püspöki konferencia, Katolikus Egyetem Argentína, ahogy végül kérte megyés püspökök, a lehetőségeihez mérten, és megfelel a Canon és a polgári jog, akkor létrehozhat karok az egész országban, mentett feltételek ésszerűség és a tudományos és gazdasági megvalósíthatóságát az egyes projektek.

Mindehhez azt kell hitelesnek közösség, azaz az emberi tér vitalized hit által, amely a kiegyensúlyozott és integrált fejlesztése a személy.

Ez a küldetése, a University animált egy missziós evangéliumi nyitottság szellemében és a pluralizmus. Ezért biztosítania kell a területen, ahol a párbeszéd hívők és nem hívők kell mozdítani, feláldozása nélkül az igazság, a legtöbb szeretet.

Röviden, a Katolikus Egyetem Argentína kell átfogó képzést végezni a szintézis kiemelkedő a szakmai területen és a szociális elkötelezettség egy humanista-keresztény világnézet.

zászló

Célkitűzések és cselekvési irányokat

Célok:

UCA kíván reagálni a kihívásokra a mai világban hozzájárul mi a helyes az alábbiak tekintetében:

Egyetemi: Munka a kutatás, az oktatás és a gondolat az ember szolgálatában.

Ehhez az elősegíti a vizsgálatot a valóság a módszerek a különböző tudományágak és integrálja azokat a szükséges párbeszéd hit és az értelem. Az ilyen beillesztett tudományos integráció nem csupán ismeretelméleti kérdés, alapvetően a beillesztés a valóságban.

Az állandó keresése a minőség és a kiválóság a tudományos szempontból garantálja a szakemberek képzésére alkalmas, a tanárok hajlandó javítani, és folyamatosan frissítik és guba kutatás megoldást nyújtanak a problémák az országban.

katolikusMint ilyen, arra törekszik, hogy megőrizze identitását és fenntart egy élő jelenléte az Egyház és a megváltás üzenetét az egyetemen, és a kultúra. Törvény a keresztény értékek szerint lefordítva etikai mód kapcsolatos elkötelezettséget jelenti, hogy a megszerzett élet és a projektek személyes és szociális. A katolikus egyetem egy nyitott intézmény, amelynek célja sokfélék és tiszteletteljes párbeszédre, amely igyekszik alkotnak nemcsak a hatékony szakember, aki biztosítja a műszaki megoldások a közösségi problémák, hanem a polgárok és a becsületes vezetője.

Argentína: Azt javasoljuk, hogy igényeinek kielégítésére a mai emberek, látható arc betétet a nemzet és a világ. Az egyetem jelen kell lennie a legkülönbözőbb területeken nyújtanak választ az oktatási, kutatási és reflexiós és soha nem szabad szem elől jönnek igazi értelme, ha lehet alkalmazni a konkrét kihívásokra.

zászló

Irányvonalakat:

Hogy teljesítse küldetését, a Katolikus Egyetem Argentína alatt Intézményi Project 2001-2006, állított számos cselekvési irányt, melyek közül:

  • A misszió az egyetem, hogy életbevágóan áthatja az egész szerkezet, és tükröződik minden egyes tevékenység tekintetében, annak érdekében, hogy alkot, mint a központ a felsőoktatási szerint a legszigorúbb koncepció egy valódi egyetemi, kutatócsoportok, oktatás és a kiváló szolgáltatásokat áll professzorok és tudósok jogosult a fiatalokat gyakorolni hivatásukat szakértelemmel és egyenes katolikus kötelességtudat.
  • A párbeszéd a tudomány és a hit, a prioritásként az egyház, már figyelembe az egész egyetem, mindenekelőtt a szokásos gyakorlat az oktatás és a kutatás, és konkrét intézkedéseket, amelyek elősegítik a hatékony integrálása a tudás. Különösen, tanfolyamok, konferenciák, szemináriumok és kutatási fogják támogatni elsősorban az Institute of Integration of Knowledge és az egyes karok. A karok Teológia és filozófia kell kulcsszerepet játszanak ezen a területen.
  • A filozófiai és teológiai témákat kell végrehajtani és csuklós együtt a konkrét tudományok, úgy, hogy reagáljon a tudás egysége és átfogó képzést a hallgató. Ők lesznek jelen a tantervekben a különböző versenyeken, hogy azok ténylegesen képzésben. Abból az alkalomból, a megújulás, a tananyag, az Institute of Culture és a University Extension alkotnak egy bizottságot, hogy tanulmányozza ezt a kérdést, és növeli annak következtetéseit a Tanács.
  • Az egy valódi egyetemi közösség támogatta találkozók és lelki, lelkipásztori, kulturális, szociális és szabadidős tevékenységek a diákok, tanárok, diplomások, vezetők és az adminisztratív személyzet. Külön figyelmet érdemel az integráció diák tanul a székhelye a szövetségi főváros és az ország belsejében. Ebből a célból meg kell keresni egy konvergens akció Intézet lelkipásztori és kutatóhelyenként, különösen a gyám, a korábbi évek tanulmányi és tervezése közös integrációs tevékenységek, mint például a tanfolyamok beállítás, a tevékenysége a kulturális központ az egyetem, stb
  • Sport és művészeti tevékenységek támogatni értékes eszközök szerves fejlődés az ember és az integráció az egyetemi közösség.
Program oktatási nyelve:
Spanish (Argentina)

Az intézmény további kínálata:

UCA es para vos

Location address
Av. Alicia Moreau de Justo 1300
Buenos Aires, Buenos Aires, C1107AAZ AR
Social Media