Keystone logo
Szingapúr

Tanulmány Agglegény ban ben Szingapúr 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  1867
 • Közművek részesedése

  51
 • Internet előfizetés

  31
 • Helyi közlekedés

  88

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  7
 • Mozijegy

  10
 • Korsó helyi sör

  7

Vízumkövetelmények

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákbérlet

Ár és pénznem

SGD 90

A Szingapúri Bevándorlási és Ellenőrzőpontok Hatósághoz (ICA) benyújtott minden kérelemért 30 S$ feldolgozási díjat kell fizetni. A díj a pályázat eredményétől függetlenül, vagy a pályázat benyújtását követően visszavonása esetén vissza nem térítendő.

60 S$ díjat kell fizetni, ha a sikeres pályázó teljesíti a Student's Pass kiállításának formalitásait az ICA-nál.

A díjak országfüggőek, és változhatnak.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Minden nemzetközi hallgatónak diákbérlettel kell rendelkeznie, hogy Szingapúrban felsőfokú tanulmányokat folytathasson. A szingapúri diákbérlet megszerzéséhez először fel kell ajánlani egy teljes munkaidős programra a szingapúri Institute of Higher Learning (IHL) programra.

Csak akkor jogosult diákbérletre, ha felvételt nyert egy nappali tagozatos programba. Ha részmunkaidős tanfolyamokat vagy esti tagozatokat szeretne felvenni, nem lesz jogosult a Student Passra.

Hol lehet jelentkezni?

Student's Pass On-Line jelentkezési és regisztrációs (SOLAR) rendszer

A Student Pass igényléséhez kérelmét a hivatalos regisztrációs rendszeren kell benyújtania – a Student's Pass On-Line Application & Registration (SOLAR) rendszeren.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Mielőtt a SOLAR-on keresztül benyújtaná a Student Pass iránti kérelmet, annak az intézménynek, ahol felvételt ajánlottak, regisztrálnia kell Önt a regisztrációs rendszeren keresztül. Miután az intézet regisztrálta Önt a SOLAR-nál, el kell küldenie a 16-os e-űrlapot. A következő adatokkal kell rendelkeznie, mielőtt bejelentkezne SOLAR-fiókjába:

 • Regisztrációs értesítés a SOLAR-tól az IHL által biztosított bejelentkezési felhasználónévvel és jelszóval
 • Úti okmányok és útlevéladatok, beleértve az útlevél számát és érvényességét
 • Az Ön személyes e-mail címe
 • Egy friss útlevél méretű színes fénykép

A 16-os e-űrlap beküldése után készítenie kell az űrlap egy kinyomtatott példányát, amelyet el kell küldenie a Student Pass egységnek (Immigration & Checkpoints Authority, ICA). Ez az egyik fontos formalitás, amelyet a szingapúri diákigazolvány kiállításához teljesíteni kell.

Biztosítania kell a bevándorlási osztályt, hogy mindig Szingapúrban marad, érvényes Student Pass-szel.

A szingapúri diákvízumhoz szükséges dokumentumok:

 • Érvényes útleveled. Be kell nyújtania az útlevél bizonyos oldalainak másolatát
 • Vigye magával a Szingapúrba történő belépéskor kiadott indulási/érkezési kártyát. Ha Ön Szingapúrban tartózkodott más hosszú távú bérlettel, akkor azt is magával kell hoznia;
 • Egy friss, színes útlevél méretű fénykép (fehér alapon készült);
 • A SOLAR-on keresztül benyújtott 16-os e-űrlap nyomtatványa (a kérelmező cégszerűen aláírva);
 • Ha dokumentumai anyanyelvűek, be kell szereznie a dokumentumok hivatalos angol fordítását.
 • Az elvi jóváhagyó levél másolata; és
 • Orvosi jelentés az előírt formátumban (elérhető az ICA honlapján).

A kérelem benyújtásakor győződjön meg arról, hogy a laboratóriumi jelentések a kiállítás dátumától számított három hónapnál nem régebbiek. Abban az esetben, ha nem teljesíti az orvosi követelményeket, nem kapja meg a Diákbérletet.

Mikor kell jelentkezni?

A szingapúri diákvízum feldolgozása általában körülbelül négy hetet vesz igénybe. Egyes kérelmek benyújtása azonban tovább tarthat, ha a bevándorlási osztály további dokumentumokat vagy információkat kér Öntől. Ilyen helyzetekben a SOLAR rendszeren keresztül kap értesítést.

Az új diákbérlet iránti kérelmeket legalább egy hónappal a kurzus kezdete előtt kell benyújtania, de legfeljebb két hónapra.

A feldolgozási idő általában 2 és 4 hónap között van olyan esetekben, amikor interjúra van szükség.

Feldolgozási idő

4 Weeks

Munkalehetőségek

Azok a külföldi hallgatók, akik tanulmányaik alatt heti 16 óránál többet nem dolgoznak, mentesülnek a munkavállalási engedély kérelmezése alól. Javasoljuk azonban, hogy ellenőrizze az intézménye által biztosított munkalehetőségeket.

A nemzetközi hallgatóknak nem kell munkavállalási engedélyt kérniük, ha Szingapúrban szeretnének dolgozni a szabadságuk alatt.

A munkavállalás engedélyezése attól is függhet, hogy melyik intézményben tanul.

A jóváhagyott intézmények listáját itt találja: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem vesz részt nappali tagozaton egy elismert oktatási intézményben, ha nem rendelkezik megfelelő iskolai végzettséggel, ha az űrlapok nem megfelelően vannak kitöltve, vagy ha az igazoló dokumentumok nem megfelelőek.