Keystone logo
Spanyolország

Tanulmány Agglegény ban ben Spanyolország 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  416
 • Közművek részesedése

  42
 • Internet előfizetés

  33
 • Helyi közlekedés

  34

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  8
 • Mozijegy

  8
 • Korsó helyi sör

  3

Vízumkövetelmények

Az EU-n/EGT-n vagy Svájcon kívüli hallgatók számára, akik diákcserében kívánnak részt venni, kutatást vagy képzést szeretnének végezni, vagy három hónapnál hosszabb ideig nem fizetett gyakornokként vagy önkéntesként szeretnének dolgozni Spanyolországban.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (D típusú)

Ár és pénznem

EUR 160

A spanyolországi diákvízum ára körülbelül 160 euró. A vízumkérelem díja bármikor változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT vagy Svájc állampolgárainak nincs szükségük diákvízumra, függetlenül attól, hogy mennyi ideig tartózkodnak Spanyolországban. Az EU/EGT/svájci diákoknak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy Spanyolországban éljenek, de regisztrálniuk kell a helyi hatóságoknál, és be kell szerezniük a tartózkodási igazolást.

Az összes többi ország állampolgárainak diákvízumra van szükségük, ha több mint 90 napot terveznek Spanyolországban maradni és tanulni. Ezt a vízumot azoknak a hallgatóknak adják, akiket egy elismert spanyolországi oktatási intézmény már elfogadott felvételre.

Hol lehet jelentkezni?

Spanyol konzulátus vagy nagykövetség

Tanulmányi vízumot a hazájában található spanyol konzulátuson vagy nagykövetségen igényelhet.

Weboldal:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Mielőtt tanulmányi vízumot igényelhetne, meg kell találnia egy tanfolyamot vagy programot egy hivatalosan elismert spanyol intézménynél. Ezután hivatalos visszaigazolást kell kapnia a szervezettől, amelyben felvázolják, hogy felvették a tanfolyamra vagy a programra, igazolás vagy elfogadó levél formájában. Ha ez megvan, felveheti a kapcsolatot a hazájában található spanyol nagykövetséggel vagy konzulátussal, és diákvízumot igényelhet.

Az, hogy pontosan mi szükséges, konzulátusonként változhat, de általában be kell mutatnia útlevelét, valamint a következőket:

 • a Spanyolországban végzett tanulmányok, képzések vagy kutatások részletei, beleértve a heti tanulási órák számát (legalább 20);
 • igazolás arról, hogy rendelkezik egészségbiztosítással;
 • orvosi igazolás, amely megerősíti, hogy nincs olyan betegsége, amely miatt karanténba kell helyezni;
 • annak igazolása, hogy rendelkezik a spanyolországi tartózkodása idejére elegendő pénzeszközökkel (pl. az ösztöndíj adatai, egy spanyol bank, amely elegendő fedezetet mutat fel, vagy a szülők/gondviselők levele, amelyben teljes anyagi felelősséget vállalnak);
 • információ arról, hogy hol fog élni;
 • az Ön országának illetékes hatóságai által az elmúlt öt évben kiállított büntetett előéletű bizonyítvány.

Ha több mint hat hónapig tartózkodik Spanyolországban tanulás céljából, akkor a Spanyolországba való beutazást követő 30 napon belül hallgatói tartózkodási engedélyt kell kérnie. Jelentkezni a helyi Külföldi Hivatalnál (Oficina de Extranjeros) vagy a rendőrségen lehet. A kártya egy évig érvényes, és minden évben megújítható öt évre, amíg folytatja tanulmányait.

Mikor kell jelentkezni?

Két-három hónapig kell vízumot kérnie, mielőtt Spanyolországba kíván utazni, hogy legyen ideje a kérelme feldolgozására.

A spanyolországi diákvízumot általában a tanulmányi időszak teljes időtartamára adják ki. Megújíthatja diákvízumát, hogy tovább hosszabbítsa tanulmányait, vagy új tanulmányi kurzust kezdjen Spanyolországban. Ne kísérelje meg beadni diákvízumkérelmét több mint négy hónappal vagy kevesebb mint 7 héttel az indulás előtt, különben a kérelmet nem fogadják el.

Ha spanyolországi tanulmányai több mint hat hónapig tartanak, egy évre szóló hallgatói tartózkodási engedélyt kell kérnie. A hallgatói tartózkodási engedélyt minden évben meg kell újítani.

Feldolgozási idő

Munkalehetőségek

A spanyol tartózkodási engedély részmunkaidős vagy ideiglenes munkavégzésre jogosít, feltéve, hogy a megkeresett pénzt nem arra használja, hogy eltartsa magát, amíg Spanyolországban tartózkodik. Heti legfeljebb 20 órát dolgozhat tanulás közben, feltéve, hogy ez nem akadályozza tanulmányait. Az Önt foglalkoztató cégnek munkavállalási engedélyt kell kérnie a külföldi hivataltól. Munkaszerződése nem haladhatja meg a tanulmányi vízum időtartamát.

Ha szakmai gyakorlaton vesz részt annak a tanfolyamnak a részeként, amelyre tartózkodási engedélyét megadta, akkor nincs szüksége munkavállalási engedélyre.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Íme néhány ok, amiért megtagadhatják a spanyolországi diákvízumot:

 • Múltbeli vagy jelenlegi bűncselekmények
 • Nem megfelelő magyarázat a tervezett tartózkodás céljára és körülményeire vonatkozóan
 • Elégtelen megélhetési eszközök
 • Érvénytelen utasbiztosítás
 • A szállás igazolásának hiánya
 • Kedvezőtlen schengeni vízumhelyzet - A schengeni vízumkorlátozások korábbi be nem tartása (pl. túllépés a schengeni övezetben, a bemutatott utazási útvonal be nem tartása – a schengeni övezet fő célországában való tartózkodás kihagyásával stb.).