Keystone logo
Oroszország

Tanulmány Agglegény ban ben Oroszország 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  198
 • Közművek részesedése

  28
 • Internet előfizetés

  6
 • Helyi közlekedés

  23

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  4
 • Mozijegy

  4
 • Korsó helyi sör

  2

Vízumkövetelmények

 1. Orosz diákvízum - bármely orosz főiskolán vagy egyetemen való tanuláshoz vagy bármely rövid távú kurzushoz érvényes.
 2. Orosz humanitárius vízum – Azok számára, akik Oroszországba utaznak, hogy posztdoktori kutatásban vegyenek részt, vagy tudományos szemináriumokon vegyenek részt. Legfeljebb egy évig érvényes, beleértve a tudományhoz vagy kultúrához kapcsolódó célokat is. (FIGYELEM: Minden további információ az orosz diákvízummal kapcsolatos.)

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

orosz diákvízum; Orosz humanitárius vízum

Ár és pénznem

Az orosz diákvízum díja a diák útlevelét kiállító országtól és attól függően változik, hogy normál vagy expressz szolgáltatást választ. Például az orosz diákvízum díja egy brit állampolgár számára 165 GBP-től kezdődik. Vegye figyelembe azonban, hogy a jelentkezési díjat nem térítjük vissza, ha a diákvízum iránti kérelmét bármilyen okból elutasítják vagy elutasítják.

Ki kérelmezheti a vízumot?

A legtöbb külföldi állampolgárnak vízumra lesz szüksége ahhoz, hogy Oroszországban tanulhasson. A Független Államok Közössége (FÁK) országainak állampolgárainak nincs szükségük vízumra: Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova, Tádzsikisztán, Ukrajna, Üzbegisztán, valamint Abházia és Dél-Oszétia autonóm régiói. Ha Ön Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán vagy Ukrajna állampolgára, nincs szüksége vízumra, de érvényes útlevélre van szüksége. Ha Ön Abházia, Azerbajdzsán, Moldova, Dél-Oszétia, Tádzsikisztán vagy Üzbegisztán állampolgára, útlevél vagy vízum nélkül is eljöhet Oroszországba tanulni.

Hol lehet jelentkezni?

Orosz nagykövetség vagy konzulátus / felhatalmazott vízumközpontok

Azon országok állampolgárainak, amelyeknek vízumra van szükségük a beutazáshoz, orosz diákvízumot kell beszerezniük, mielőtt Oroszországba utaznának. Jelentkezni a hazájában található orosz nagykövetségen vagy konzulátuson keresztül kell. Egyes országokban engedélyezett vízumközpontok is vannak.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Jelentkezés előtt fel kell venni egy egyetemi kurzusra, hogy hivatalos meghívást kaphasson Oroszországba tanulni. Ha megvan a meghívó, az három hónapig érvényes. Ezután az orosz diákvízum igényléséhez fel kell keresnie a hazájában található orosz nagykövetséget vagy konzulátust, és be kell nyújtania az összes szükséges dokumentumot. Kérjük, vegye figyelembe: Az oroszországi beutazást követő hét napon belül regisztrálnia kell vízumát. Diákvízum esetén általában a meghívó fél (egyetem vagy főiskola vagy nyelviskola vagy intézet) gondoskodik a hallgatók vízumregisztrációjáról. A regisztráció befejezése után megkapja a vízumregisztrációról szóló igazolást, amelyet gondosan meg kell őriznie az ország elhagyásáig.

Az oroszországi diákvízum igényléséhez be kell nyújtania egy kitöltött vízumkérőlapot, az eredeti nemzeti útlevelet (és a címlap másolatát), egy szabványos képet, pénzes utalványt, az orosz fogadó szervezet eredeti meghívólevelét, eredeti negatív HIV-vérteszt (AIDS) igazolás (3 hónapnál nem régebbi). A nemzeti útlevélnek legalább másfél évig érvényesnek kell lennie.

Mikor kell jelentkezni?

A vízumkérelmezési folyamatot 45 nappal a tervezett Oroszországba érkezés előtt indíthatja el. A feldolgozási idő hosszadalmas lehet, két-öt hétig tarthat. A diákvízumot eredetileg 90 napra adják ki, de egy évre meghosszabbítható, majd ezt követően megújítható a tanulás idejére.

Feldolgozási idő

5 Weeks

Munkalehetőségek

Ha rendelkezik orosz diákvízummal, akkor munkavállalási engedélyre lesz szüksége a Szövetségi Migrációs Szolgálattól (FMS), kivéve, ha ezt a munkát a szünidő alatt vagy abban az intézményben vagy szervezetben végzik, ahol tanul. Munkavállalási engedélyt csak akkor adnak ki, ha államilag akkreditált egyetem nappali tagozatos hallgatója és legalább 18 éves. Az engedély csak az engedélyben meghatározott területen vagy szakmában való munkavégzést engedélyezi, valamint az egyeteme városában vagy régiójában. Az orosz tanulmányi vízummal rendelkezők számára a munkavállalási engedély ára 3500 RUB (60 USD). Ha elhagyja az egyetemi képzést, a munkavállalási engedélyt visszavonják, és többé nem dolgozhat Oroszországban.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Ha hamis dokumentumokat mutat be diákvízumához, vagy elrejti vagy hamis tényeket közöl a kérelmében. Ha Ön HIV-pozitív, diákvízummal megtagadhatják a belépést Oroszországba.