Keystone logo
Ausztrália

Tanulmány Agglegény ban ben Ausztrália 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  769
 • Közművek részesedése

  67
 • Internet előfizetés

  53
 • Helyi közlekedés

  103

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  6

Vízumkövetelmények

Minden tanulmányi programhoz 500-as alosztályú diákvízumot kell igényelnie.

A különleges kategóriájú vízum (444-es alosztály) azoknak az új-zélandi állampolgároknak szól, akik Ausztráliában szeretnének tanulni.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

AUD 560

A diákvízum igénylésének jelenlegi díja 560 AUD (~400 €). Az ár mindig ugyanaz, függetlenül a tanulmányok hosszától. Felhívjuk figyelmét, hogy ez az ár attól függően változhat, hogy hol igényel diákvízumot (Ausztrália vagy szárazföldi).

Ki kérelmezheti a vízumot?

Bárki, aki nemzetközi hallgatóként jelentkezik egy négy hónapos vagy hosszabb tanfolyamra Ausztráliában, diákvízumra lesz szüksége. Az ausztrál diákvízum igényléséhez feltétel nélküli egyetemi helyajánlattal kell rendelkeznie, írásban el kell fogadnia a helyet, és be kell fizetnie a szükséges tandíjat. A választott programnak 12 és 52 hetesnek kell lennie ahhoz, hogy jogosult legyen a diákvízumra.

Hol lehet jelentkezni?

Online rendszer

Ezt az 500-as alosztályú vízumot az online rendszer használatával kell igényelni.

Weboldal:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízum igénylése előtt be kell szereznie egy beiratkozási visszaigazolást (COE) vagy egy ajánlati levelet, amely megerősíti, hogy felvették a Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS) által regisztrált tanfolyamra.

Az online vízumkérelem kitöltésekor igazolnia kell, hogy megfelel:

 1. Pénzügyi követelmények – az az összeg, amelyet igazolnia kell a megélhetési költségeire (a tandíjtól és az utazástól függetlenül) 19 830 ausztrál dollár (~15 170 USD) egy évre. Alternatív megoldásként bizonyíthat arra vonatkozóan, hogy házastársa vagy szülei hajlandóak támogatni Önt, és legalább évi 60 000 ausztrál dollárt (~45 850 USD) keresnek.
 2. Angol nyelvtudás követelmény - Ha Ön nem angol nyelvű országból származik (és nem végzett legalább ötéves tanulmányokat angol nyelvű országban), akkor igazolnia kell, hogy az IELTS segítségével a szükséges szinten beszél angolul. , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic vagy Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Egészségügyi követelmények – Egyes hallgatókat orvosi és/vagy radiológiai kivizsgálásra kérhetik annak bizonyítására, hogy jó egészségi állapotuk van (ez vonatkozik például azokra, akik orvosnak, fogorvosnak vagy ápolónak kívánnak képezni magukat). A Belgiumból és Norvégiából érkezők kivételével minden diák köteles megvásárolni a tengerentúli diák egészségügyi fedezetet (OSHC).
 4. Karakterkövetelmények – Az ausztrál diákvízumkövetelmények előírják, hogy Ausztráliába való beutazáshoz jó jelleműnek kell lennie. Ez magában foglalja a bűnügyi nyilvántartás ellenőrzését is.

Általában a hallgatóknak a következőket kell benyújtaniuk:

 • Kitöltött ausztrál diákvízum igénylőlap (157A)
 • Fizetett vízumkérelem díja – jelenleg 550 AU USD (a legtöbb esetben ~420 USD).
 • Az útlevél életrajzi adatait tartalmazó oldal másolata (néhány diákot megkérhetnek az útlevél fizikai megadására)
 • Beiratkozási igazolás vagy ajánlati levél
 • Elegendő pénzeszközök bizonyítéka
 • Egészségbiztosítási fedezet igazolása
 • Angol nyelvvizsga eredményei
 • Bűnügyi nyilvántartás-ellenőrzési eredmények
 • Négy friss útlevél méretű fénykép

Miután összeállította és beszkennelte az igazoló dokumentumokat, létre kell hoznia egy fiókot, és jelentkeznie kell az online „ImmiAccount” jelentkezési rendszerrel: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Mikor kell jelentkezni?

Ausztrál diákvízumot csak azután nyújthat be, hogy megkapta a beiratkozási igazolást (CoE) a választott egyetemtől.

A legtöbb vízumkérelem feldolgozása négy hetet vesz igénybe. A diákvízum időtartama a választott programtól függ. Ha 10 hónapnál hosszabb tanfolyamon tanul Ausztráliában, és egy ausztrál tanév végén (általában december közepén) fejeződik be, vízuma általában a következő év március 15-ig érvényes. Ha a tanfolyam 10 hónapnál hosszabb, és januártól októberig fejeződik be, a vízum általában a tanfolyam befejezését követő két hónapig érvényes.

Diákvízumát annyiszor megújíthatja, ahányszor csak akarja, mindaddig, amíg beiratkozott a CRICOS által jóváhagyott tanfolyamra.

Ausztráliába beléphet diákvízummal, legfeljebb 90 nappal a tanfolyam kezdete előtt. Érkezéstől számított hét napon belül közölnie kell az oktatási szolgáltatóval a lakcímét, és hét napon belül értesítenie kell, ha lakcímet változtat.

Feldolgozási idő

4 Weeks

Munkalehetőségek

Diákvízummal kéthetente legfeljebb 40 órát dolgozhat a tanév során, és teljes munkaidőben az ünnepek alatt. A tanfolyam formális, regisztrált részét képező munkák nem tartoznak bele a limitbe. Ha mesterképzésben vagy Ph.D. nincs munkakorlátozásod.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

A diákvízumkérelme elutasításra kerülhet többek között, ha hibás vagy hiányos dokumentumokat ad meg, vagy ha nem felel meg a szükséges anyagi, jellem- vagy egészségügyi követelményeknek.