Keystone logo
Írország

Tanulmány Agglegény ban ben Írország 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  833
 • Közművek részesedése

  70
 • Internet előfizetés

  49
 • Helyi közlekedés

  100

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  6

Vízumkövetelmények

 • C tanulmányi vízum – Ha 3 hónapnál rövidebb ideig szeretne Írországban tanulni
 • D tanulmányi vízum – Ha a tanfolyam 3 hónapnál tovább tart

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (C tanulmányi vízum; D tanulmányi vízum)

Ár és pénznem

Az ír diákvízum díjai a származási országtól függően változnak. A vízumkérelem szokásos feldolgozási díja 60 euró (80 USD) az egyszeri beutazásra szóló vízum és 100 euró (135 USD) a többszöri belépésre jogosító vízum esetében.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön az EU vagy az EGT (beleértve Izlandot, Norvégiát és Liechtensteint) állampolgára, nincs szüksége diákvízumra Írországba ahhoz, hogy Írországban tanulhasson. Számos más ország is nem igényel ír diákvízumot vagy beutazási vízumot, ezek itt találhatók: http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/moving_to_ireland/coming_to_live_in_ireland/visa_requirements_for_entering_ireland.html

Az EGT-n kívüli országok állampolgárai számára, akik Írországba érkeznek tanulni, nappali tagozatos kurzusra kell beiratkozniuk az írországi diplomaprogram (felsőoktatáshoz) vagy a nyelvi és nem végzettségi program keretében.

Függetlenül attól, hogy szüksége van-e diákvízumra Írországba, ha Ön egy EGT-n kívüli ország diákja, Írországba való belépéskor jelentkeznie kell egy bevándorlási tisztviselőnél, hogy megkapja a belépési engedélyt. Ezt abban a kerületben kell megtennie, ahol élni kíván.

Kérjük, vegye figyelembe: Írország nem tagja a Schengeni Megállapodásnak. Ezért továbbra is ír vízumot kell kérnie, még akkor is, ha vízummal rendelkezik egy schengeni országba.

Hol lehet jelentkezni?

AVATS online lehetőség

Vízumkérelmét online kell benyújtania az AVATS online eszközén keresztül. Az online vízumkérelmezési lehetőség világszerte elérhető, és minden kérelmezőnek használnia kell.

Weboldal:https://www.visas.inis.gov.ie/avats/OnlineHome.aspx

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízumot online kell igényelni. Ha befejezte az online jelentkezési folyamatot, kövesse az online rendszer által létrehozott összesítő jelentkezési űrlapon található utasításokat. Az összefoglaló űrlap információkat tartalmaz arról, hogy hol kell benyújtania az igazoló dokumentumokat. Az összefoglaló űrlapot, amelyet ki kell nyomtatnia, alá kell írnia és dátumoznia kell, az igazoló dokumentumokkal együtt kell benyújtania.

A vízumkérelméhez a következőket kell benyújtania (eredeti dokumentumok szükségesek, és angol nyelvűek, vagy közjegyző által hitelesített fordítást kell mellékelni):

 • Egy elismert írországi iskola/főiskola/egyetem elfogadólevele, amely megerősíti, hogy felvették egy tanulmányi kurzusra. Ennek a képzésnek nappali tagozatosnak kell lennie (egy tanévig kell tartania), és legalább heti 15 órából kell állnia.
 • Bizonyíték arra, hogy képes a választott kurzus angol nyelven történő folytatására (kivéve, ha az angol nyelvű kurzus).
 • Bizonyíték arra, hogy a tanfolyam díját teljes egészében befizették.
 • Bizonyíték arra, hogy van elég pénze (7000 €), hogy fenntartsa magát a tartózkodás kezdeti részében.
 • Bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Ön vagy egy szponzor legalább 7000 euróhoz fér hozzá tanulmányai minden egyes évére, az egyes évekre vonatkozó tanfolyami díjakon felül.
 • Bizonyíték arra, hogy magán egészségbiztosítással rendelkezik.
 • Magyarázat az oktatási történetében előforduló hiányosságokra.
 • Annak megerősítése, hogy visszatérni szándékozik állandó lakóhelye szerinti országba, amikor elhagyja Írországot.

Mikor kell jelentkezni?

Tanulmányi vízumot legfeljebb 3 hónappal az írországi utazása előtt igényelhet. A diákvízumkérelmet legalább néhány hónappal az írországi utazás előtt be kell nyújtania.

Az EGT-n kívüli országokból származó hallgatóknak, akik 3 hónapnál hosszabb ideig kívánnak Írországban tanulni, érkezésük után regisztrálniuk kell a lakóhelyük szerinti körzet helyi bevándorlási tisztviselőjénél. Útlevelükbe azokat a feltételeket és időtartamot látják el, ameddig engedélyük van a tartózkodásra. Azoknak a diákoknak, akik nem igényelnek vízumot, 3000 euróval kell rendelkezniük az első regisztrációkor.

Ne feledje, hogy az ír diákvízum nem teszi lehetővé automatikusan többszöri beutazást az országba. Ha úgy gondolja, hogy tanulmányai ideje alatt el kell hagynia az országot, és vissza kell térnie, újbóli belépési vízumot kell kérnie.

Feldolgozási idő

3 Months

Munkalehetőségek

Ha részt vesz az Interim List of Eligible Programs (ILEP) tanfolyamon, akkor a 2-es számú pecsét szerepel az útlevelében, amikor regisztrál a helyi bevándorlási tisztviselőnél. Alkalmi foglalkoztatást vállalhat, legfeljebb heti 20 órás részmunkaidős munkaidőben, vagy heti 40 órát a főiskolai szünetben, azaz júniustól szeptemberig és december 15-től január 15-ig. .

Ha nem vesz részt ilyen tanfolyamon, nem lesz jogosult részmunkaidős munkát vállalni, illetve semmilyen vállalkozást vagy szakmát nem folytatni. Ezután 2A számú bélyegzőt kap az útlevelébe.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Néhány ok, amiért megtagadhatják az írországi diákvízumot, a következők:

 • Ha nincs elegendő forrás a teljes írországi látogatás/tanulmány fedezésére.
 • Ha a javasolt vizsgálatnak nem volt logikai útvonala.
 • Ha következetlenségek, félrevezető információk vagy hamis dokumentumok vannak.