Keystone logo

10 Bachelor Programok ban ben Pszichológiai kutatás 2024

Szűrők

Szűrők

 • Bachelor
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Egészségügy
 • Mentális egészségügyi ellátás
 • Pszichológia
Szakirányok
 • Egészségügy (10)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

  Bachelor Programok ban ben Pszichológiai kutatás

  Mi az a pszichológiai kutatás?
  A pszichológiai kutatás az emberi elme és viselkedés tudományos vizsgálata. A pszichológiai kutatás célja annak megértése, hogy az emberek hogyan gondolkodnak, éreznek és viselkednek. A pszichológiai kutatások két fő típusra oszthatók: alapkutatásra és alkalmazott kutatásra. Alapkutatásokat végeznek az emberi viselkedés jobb megértése érdekében. Alkalmazott kutatásokat végeznek a valós problémák megoldására. A pszichológiai kutatásokat számos módszerrel végzik, beleértve a kísérleteket, esettanulmányokat, felméréseket és naturalista megfigyelést. A pszichológusok ezeket a módszereket a témák széles skálájának tanulmányozására használják, beleértve a gyermekek fejlődését, a kóros pszichológiát, az érzelmeket, a megismerést, a mentális zavarokat és a szociális viselkedést.

  Mit kezdhetek pszichológiai kutatói diplomával?
  A pszichológiai kutatói végzettséggel rendelkezők számára számos karrierlehetőség áll rendelkezésre. Vannak, akik a tudományos életben dolgoznak, főiskolákon és egyetemeken végeznek kutatást és oktatást. Mások a kormányban dolgoznak, és pszichológiai ismereteikkel segítik a közpolitika kialakítását. Megint mások a magánszektorban dolgoznak, és készségeiket vállalkozásoknál és szervezeteknél alkalmazzák. A pszichológiai kutatásoknak sokféle típusa létezik, ezért sokféle karrierút választható. Bármi legyen is az érdeklődési köre, valószínűleg van mód arra, hogy a pszichológiai kutatásban szerzett diplomáját olyan karrierre használja fel, amelyet kielégítőnek talál.

  Milyen diplomák érhetők el a Pszichológiai Kutatásban?
  Pszichológiai kutatási fokozatok egyetemi és posztgraduális szinten állnak rendelkezésre. A pszichológiai kutatásban szerzett egyetemi diploma pszichológiai vagy kapcsolódó területen karrierhez vezethet. A pszichológiai kutatásban szerzett diploma kutatói, professzori vagy klinikai pszichológusi karrierhez vezethet.

  Mit fogok tanulni a pszichológiai kutatói diplomám alatt?
  A pszichológiai kutatási fokozat kurzusa a tanulmányi szinttől és az adott programtól függően változik. Vannak azonban olyan gyakori témák, amelyekkel a legtöbb program foglalkozik. Ide tartoznak a kutatási módszerek, a statisztikák és a pszichológiai elmélet. A hallgatók lehetőséget kapnak arra is, hogy a pszichológia egy bizonyos területére szakosodjanak, például gyermekfejlesztésre vagy szociális pszichológiára.

  Az alapdiplomát azok a diákok kapják, akik megfeleltek az általuk választott főiskola vagy egyetem követelményeinek. A követelmények közé tartozik, hogy a hallgatók 3-7 évig egy területre fókuszálnak. Ezt a területet nevezik általában főszaknak vagy majornak.