Keystone logo

2 Bachelor Programok ban ben Korai zene 2024

Szűrők

Szűrők

 • Bachelor
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Előadóművészet
 • Zene
 • Korai zene
Szakirányok
 • Előadóművészet (2)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Bachelor Programok ban ben Korai zene

  Mi az a régizene?
  A régizene általában a nyugati klasszikus zene középkori, reneszánsz és barokk korszakában komponált zenét jelenti. A régizene tanulmányozható tudományosan zenetörténetként, vagy előadható a historikusan informált előadás (HIP) technikával. A HIP a klasszikus zene előadásának gyakorlata korabeli hangszerek és technikák segítségével.

  Milyen pályák állnak rendelkezésre a régizene területén?
  Van néhány különböző típusú munka, amelyek általában a régizenei ernyő alá tartoznak. Az első az előadóé. A régizene előadói korabeli hangszereket, például lantot vagy csembalót használhatnak, hogy meghatározott időszakokból származó klasszikus darabokat játszhassanak. A második karrier, amelyet a régizene-hallgatók kutatóként vagy akadémikusként folytathatnak, ahol egy adott időszak zenéjét, hangszereit és történetét fedeznék fel. A régizene-kutatás gyakran magában foglalja a régi kéziratok, festmények és más elsődleges források felkutatását és tanulmányozását. A harmadik típusú munka a pedagógusé. Az oktatók másokat tanítanak a régizenére, legyen szó formális keretek között, például iskolában vagy egyetemen, vagy informálisan, előadásokon és műhelymunkákon keresztül. A régizene egy olyan terület, amely folyamatosan fejlődik, ahogy új kutatások tárnak fel és új technológiák fejlődnek. Ez azt jelenti, hogy mindig új lehetőségek nyílnak az ilyen típusú zene iránt érdeklődők számára.

  Milyen diplomákat kínálnak a régizene szakon?
  A régizenében többféle diplomát szerezhetsz. Az előadói diplomákat általában zenei konzervatóriumokban vagy egy nagyobb egyetem zeneiskolájában kínálják. Ezek általában művészeti fokozatok, például Bachelor vagy Master of Arts. A régizene akadémiai tárgyként is tanulható, például történelem, antropológia vagy szociológia főiskolán vagy egyetemen. Régizenei fokozatok érhetők el egyetemi, posztgraduális és doktori szinten.

  Mit fogok tanulni a régizenei diplomám alatt?
  A régizenei diploma során a hallgatók egy adott időszak zenéjéhez, hangszereihez és történetéhez kapcsolódó különféle témákat tanulnak. Ez magában foglalhat bármit a zeneelmélettől az előadási gyakorlaton át a történeti kutatásig. A pontos kurzusok az iskolától és a megszerzett végzettség típusától függően változnak. Mindazonáltal minden régizenei diploma megadja azokat a készségeket és ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a szakterületén karriert folytasson.

  Az alapdiplomát azok a diákok kapják, akik megfeleltek az általuk választott főiskola vagy egyetem követelményeinek. A követelmények közé tartozik, hogy a hallgatók 3-7 évig egy területre fókuszálnak. Ezt a területet nevezik általában főszaknak vagy majornak.