Keystone logo

3 Bachelor Programok ban ben Fejlesztési menedzsment 2024

Szűrők

Szűrők

 • Bachelor
 • BSc
 • BA
 • BBA
 • Menedzsment tanulmányok
 • Fejlesztési menedzsment
Szakirányok
 • Menedzsment tanulmányok (3)
  • Vissza a fő kategóriához
  Helyszínek
  További helyszínek keresése
  Végzettség típusa
  Időtartam
  Tanulási tempó
  Nyelv
  Nyelv
  Tanulmányi formátum

  Bachelor Programok ban ben Fejlesztési menedzsment

  Mi az a fejlesztésmenedzsment?
  A fejlesztésmenedzsment a szervezet termékeinek, szolgáltatásainak vagy rendszereinek tervezésének, irányításának és ellenőrzésének folyamata. Ez magában foglalja az új vagy továbbfejlesztett termékek, szolgáltatások vagy rendszerek fejlesztésével kapcsolatos összes tevékenység koordinációját és integrációját. A fejlesztésmenedzsment célja annak biztosítása, hogy a szervezet termékeit, szolgáltatásait vagy rendszereit időben és költséghatékonyan fejlesszék, amely megfelel a szervezet ügyfelei vagy ügyfelei igényeinek.

  Mit kezdhetek fejlesztésmenedzsment szakos diplomával?
  Számos karrierlehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik fejlesztési menedzsment diplomával rendelkeznek. A fejlesztési menedzsment szerepkörei közé tartozik a projektmenedzser, termékmenedzser, programmenedzser, üzleti elemző és műszaki író. A fejlesztési menedzsment diplomájával rendelkezik az új termékek, szolgáltatások vagy rendszerek fejlesztésének sikeres tervezéséhez, koordinálásához és felügyeletéhez szükséges készségekkel és ismeretekkel.

  Miért érdemes fejlesztésmenedzsmentet tanulni?
  A fejlesztésmenedzsment tanulmányozása során a hallgatók megtanulják, hogyan kell sikeresen irányítani a fejlesztési folyamatot az elejétől a végéig. Ez magában foglalja annak megtanulását, hogyan lehet azonosítani a szervezet ügyfeleinek vagy ügyfeleinek igényeit, létrehozni egy fejlesztési tervet, amely megfelel ezeknek az igényeknek, valamint végrehajtani és nyomon követni a terv előrehaladását. A fejlesztésmenedzsment tanulmányozása abban is segíthet a hallgatóknak, hogy megértsék a termékfejlesztés különböző szakaszait, az ötleteléstől és a tervezéstől a gyártásig és a piaci bevezetésig. Ez a tudás elengedhetetlen azok számára, akik projektmenedzsment, termékmenedzsment vagy programmenedzsment pozíciókban szeretnének dolgozni.

  Fejlesztési menedzsment szakok típusai
  Számos fejlesztési menedzseri diploma érhető el mind egyetemi, mind posztgraduális szinten. Ezek a programok biztosíthatják a hallgatók számára azokat a készségeket és ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy karriert folytassanak a fejlesztési menedzsmentben. A fejlesztésmenedzsment egyetemi diplomái általában olyan témákat fednek le, mint a projektmenedzsment, az üzleti adminisztráció és a pénzügy. A fejlesztési menedzsment posztgraduális diplomái gyakran lehetővé teszik a diákok számára, hogy egy adott területre szakosodjanak, mint például a termékfejlesztés vagy az üzleti adminisztráció.

  Az alapdiplomát azok a diákok kapják, akik megfeleltek az általuk választott főiskola vagy egyetem követelményeinek. A követelmények közé tartozik, hogy a hallgatók 3-7 évig egy területre fókuszálnak. Ezt a területet nevezik általában főszaknak vagy majornak.