Vendéglátás és Idegenforgalmi Menedzsment Bachelor

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A tanfolyam kiterjed a különféle vendéglátóipari és idegenforgalmi vállalkozások irányításához szükséges kulcsfontosságú szempontokra, ideértve a marketing, a pénzgazdálkodás, az üzleti kutatás és elemzés, valamint a stratégiai menedzsment kérdéseit.

Ezenkívül az élelmiszer- és italgazdálkodás, a helyiségek felosztása, az idegenforgalom megtervezése és fejlesztése, az ökoturizmus, a szolgáltatási tapasztalatok kezelése és az események szervezése területén szakosodott egységeket is felállít.

A hallgatók tovább specializálhatják tanulmányaikat, különös tekintettel a különféle területekre, például eseménykezelésre, marketingre, emberi erőforrás menedzsmentre és nemzetközi üzleti vállalkozásokra.

A vendégszeretet és az idegenforgalom iparága dinamikus és gyors ütemű, bemutató hallgatók számára a legkülönbözőbb karrierlehetőségek közül választhat, és a kurzus az iparközpontú elméleti ismeretekkel és készségekkel biztosítja a hallgatókat a sikerhez.

A diplomások megszerezik az alapvető kompetenciákat és szakmai perspektívakat, amelyeket a közép- és felső vezetés szükséges a kortárs vendéglátóipari és idegenforgalmi szervezetekben.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

Pixabay / Pexels

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban

Pályaépítés

A hallgatóknak teljesíteniük kell 16 alapvető egységet. Ezt egy nyolc egységet tartalmazó kiegészítő program támogatja, amely egy nagyobb vagy kicsi plusz választható egységekből, vagy két kiskorúból vagy 8 választható egységből áll.

1. év

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SBL1600 Üzleti személyazonosság és protokollok 15
HOS2500 Élelmezési szolgáltatás menedzsment 15
TSM2111 Bevezetés a vendéglátásba és a turizmusba 15
MKT1600 Marketing alapelvek és gyakorlatok 15
HOS2325 A szolgáltatási élmény kezelése 15
HOS2110 Ételek és italok kezelése 15
Egység a kiegészítő programból x 2 30

2. év

Egységkód Egység címe Hitelpontok
HOS2220 Szoba-osztály menedzsment 15
TSM2202 Bevezetés az eseménykezelésbe 15
TSM2105 Turisztikai tervezés és fejlesztés 15
TSM3109 Különleges érdeklődésű turizmus 15
HOS3211 Vendéglátás-finanszírozás irányítása 15
Egység a kiegészítő programból x 2 30
Plusz 1 egység a következőtől:
MAN2145 ^ Emberi erőforrás menedzsment 15
TSM3104 ^ Hajó turizmus 15
BUS3700 ^ Üzleti tanulmányút 15

Vagy egy alternatív egység tanfolyamkoordinátor jóváhagyásával.

3. év

Egységkód Egység címe Hitelpontok
BUS3100 Üzleti kutatási gyakorlatok 15
HOS3100 Vendéglátás és turisztikai menedzsment 15
TSM3107 Ökoturizmus 15
Egység a kiegészítő programból x 4 60
Plusz 1 egység a következőtől:
FBL3501 ^ Üzleti gyakorlat 15
SBL3500 ^ Integrált üzleti alkalmazás 15

Megjegyzés: Az FBL3501 vagy a BUS3700 regisztráció csak alkalmazáson keresztül lehetséges. Egységeket nem kínálnak szemeszterenként.

** Kisebb gyakornoki gyakorlat (MIBIOR) - A kiválasztott hallgatók (csak alkalmazás alapján) egyidejűleg beiratkozhatnak az FBL3400 1. üzleti gyakorlatba és az FBL3500 2. üzleti gyakorlatba a tanfolyam 3. évének (1. szemeszter) szakaszában. A kiskorú szakmai gyakorlatba beiratkozó hallgatók (FBL3400 / FBL3500 = 60 kreditpont) a választható egységet fejezik ki az SBL3500 vagy az FBL3501 helyett.

^ Alapvető opció

Biztos, hogy ezen a kurzuson tanulhat

 • Eseménykezelés
 • Emberi erőforrás menedzsment
 • Nemzetközi üzlet
 • vezetés
 • értékesítés

Tanulmányi eredmények

 • Hozzáférés, elemzés és kritikus értékelés a releváns információkkal a kihívást jelentő üzleti problémák szisztematikus megoldása érdekében.
 • Alkalmazzon széles és koherens tudást számos üzleti helyzetben, beépítve a nemzetközi / globális / kulturális perspektívákat.
 • Hatékony együttműködés a csapat beállításában mérhető eredmények elérése érdekében.
 • Kommunikálja az üzleti ismereteket, koncepciókat és tanácsokat meggyőzően és egyértelműen írásbeli és szóbeli formátumban egyaránt, a vonatkozó technológia felhasználásával.
 • Kreatív ötleteket generálhat olyan üzleti innovációkhoz, amelyek reagálnak a lehetőségekre és az állandó változásokra.
 • Gondoljon vissza a visszajelzésekre és a saját teljesítményének kritikájára a fejlesztési lehetőségek azonosítása és megtervezése érdekében.
 • Értékeld a szakmai magatartást és / vagy a személyes állampolgárságot, amely tükrözi az üzleti etika és a vállalati társadalmi felelősségvállalás közötti kapcsolat felértékelődését.

Karrierlehetőségek

A diplomások karrierlehetőségei számos vendéglátó és idegenforgalmi vállalkozásban léteznek, ideértve az utazási társaságokat, az utazási irodákat, a tengerjáró hajókat, a látogatóközpontokat, a tematikus parkokat és a látogatói vonzódási helyeket, a konferenciaközpontokat, az eseménytársaságokat, a szállodákat és üdülőhelyeket, éttermeket, kávézókat és bárokat. Az ilyen típusú szervezeteken belül a szerepet a túrák és a helyszíni látogatások, a szórakoztatás, a konferenciák és rendezvények, az ételek és italok kiszolgálása, az értékesítés és marketing vagy a személyzet felvétele, képzése és felügyelete szempontjából lehet irányítani.

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Utazásszervező, Látogatóközpont-menedzser, Vidámpark-menedzser, Tengerjáró hajó-felügyelő, Ökoturizmus-üzemeltető, Túravezető, Turisztikai vonzerő-igazgató, Kiskereskedelmi utazási és Túraüzemeltetési igazgató, Események-koordinátor, Konferencia-koordinátor.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb