Természettudományok Bachelor of Mechanical Engineering

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

  • Gépészmérnöki Kar
  • Megszerezendő fokozat: mérnök
  • Időtartam: 3,5 év (7 félév)
  • Angol nyelv
  • ECTS-pontok: 210

145014_pexels-photo-149387.jpeg

A szak célja a szakemberek oktatása a legszélesebb értelemben vett gépgyártás területén, amely magában foglalja a gépek gyártását, gyártását és üzemeltetését.

A tanulmányi program előadásokat, oktatóanyagokat és laboratóriumi foglalkozásokat tartalmaz a gépgyártás alapvető tantárgyaiból, amelyeket az első négy félév során a hallgatóknak eljuttatnak.

A tervezés és gyártástechnika szakterület választható tantárgyait az utolsó három félév folyamán végzik.

A program az úgynevezett CDIO filozófián alapul, azaz Koncepció, Tervezés, Végrehajtás és Működtetés.

Alapvető tárgyak között említhetjük a mechanikát, az anyagok szilárdságát, a géptervet, az anyagtudományt, a gyártási technikákat, a folyadékmechanikát, a termodinamikát, az elektrotechnikát és az elektronikát, valamint a hegesztéstechnikát, valamint a hidraulikát és a pneumatikát.

Belépési követelmények

  • Középiskolai érettségi bizonyítvány.
  • Nagyon jó angol nyelvtudás.
  • Jó matematikai vagy fizikai ismeretek.

Karrierlehetőségek

A foglalkoztatási lehetőségek nagyon szélesek, a kis- és középvállalkozásoktól kezdve a hagyományos gépgyártó vállalatokig, mint például gépalkatrészek gyártása, acélszerkezetek, autóipar, hajógyárak, finomítók, hűtőrendszerek, légkondicionáló és szellőző rendszerek, hidrosztatikus hajtás rendszerek vagy a kiszolgáló vállalatok számos fiókja.

Ezek a lehetőségek nem fedik le az összes lehetséges karrierlehetőséget. A diplomás építőipari irodákban talál munkát, vagy folytathat második ciklusú tanulmányokat gépgyártásban vagy a kapcsolódó területeken.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and ... Tovább

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and since then has been educating world-class engineers in various areas of science and technology. Located in Gdańsk – a city with a thousand-year tradition and the gate to the Polish coastal line – it is the perfect place to study and enjoy student life. Kevesebb