Teológiai bachelor

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A programot a következők kínálják:

138487_PCandMGill.jpg

Folytassa a teológiai alapképzést a Presbyterian College imádatos közösségén belül, és tanulmányok és barátság révén átalakulhat.

A teológia Bachelor egy alapképzési program, amely széles körű ismereteket nyújt a kereszténység története, teológiája és kulturális hagyományai számára. Ez a program felkészíti a hallgatókat a kritikus gondolkodásra, ösztönzi a személyes hit fejlődését, és támogatja a megértését és tiszteletet más vallási hagyományok iránt.

A BTh egy képzési program a McGill Egyetemen, de a programra a The Presbyterian College-n keresztül jelentkezik. Ez azt jelenti, hogy fizeti a tandíjat a Főiskolán keresztül, és részt vesz a Főiskola közösségi / istentiszteleti életében. Az összes előnye az, ha a Premier Észak-Amerikai Egyetemen tanul, valamint a keresztény közösség és a barátság támogatása, ha diplomáját folytatja. A Főiskolán keresztül jelentkező nemzetközi hallgatók olyan tandíjat fizetnek, amely megegyezik a kanadai hallgatók által fizetett tandíjakkal.

Program pillanatkép

 • A McGill University egyetemi diploma programja
 • Regisztráció a Presbyterian Főiskolán keresztül
 • 120 kredit program a teológiában és a keresztény hagyományban
 • 4 éves program, nappali tagozatos tanulmányok alapján
 • A tandíj 735 dollár / 3 kredit tanfolyam (nemzetközi hallgatók) és 577 dollár / 3 kredit tanfolyam (kanadai hallgatók)
 • Tudományos felvételi követelmény: Középiskolai diploma

138016_137944_Presbyterian6.jpg

© The Presbyterian College - Montreal

Tanterv

Ez egy négyéves, 120 kredit fokozatú program. A program első két évében a hallgatók olyan kurzusokat vesznek, mint:

 • Biblia és a nyugati kultúra
 • Vallás, politika és társadalom
 • Názáreti Jézus
 • Keresztény gondolat és kultúra

A program felső éveiben (3. és 4. év) a következő kurzusokat veheti igénybe:

 • Az ókori Izrael irodalma
 • Az Újszövetség kialakulása
 • A keresztény teológia alapelvei
 • A fogyatékosság teológiája

Azoknak a hallgatóknak, akik megfelelő CGPA-t tartanak fenn a program első két évében, van egy kitüntetési lehetőség a teológiai Bachelor programban - ez két kurzust tesz lehetővé fejlett kutatással. Kisebb koncentrációt vehet igénybe egy másik területen is, ideértve az iszlám tanulmányokat, a pszichológiát, az üzleti adminisztrációt vagy más területeket. Érdeklődjön a jelentkezés időpontjában további részletekért!

138494_McGillBuilding.jpg

Tudományos élet

A Presbyterian College-ban történő tanulás azt jelenti, hogy a McGill Egyetem Vallástudományi Iskolájának más programjaiban a többi hallgatóval együtt tanulnak. Ez egy dinamikus és gazdag lehetőség, hogy más vallástudományok mellett tanulmányozzunk és tanuljunk azoktól; azt jelenti, hogy megtanuljuk megfogalmazni keresztény hitét és reményét másokkal folytatott beszélgetésen keresztül. A program szellemileg serkenti a keresztyén hit és élet teológiai, történelmi, bibliai és kulturális dimenzióinak ismereteit. A professzorok a legmagasabb szintűek, és mind a szellemi, mind a szolgálati formájukban a legjobbat keresik a hallgatók számára.

Istent imádkozó közösség

A teológiai tanulmány értelmes intellektuális elkötelezettségről szól. De a szellemi életünkben a növekedés elengedhetetlen a szolgálat kialakulásához is. A Presbyterian Főiskolán keresztül történő tanulás azt jelenti, hogy része egy meleg közösségnek, amely együtt imádkozik, együtt dicséretre tölti az ételeket és megosztja az étkezést. Tanulmányozás, dicséret, ima és ünneplés útján átalakuljon és felszerelve legyen, mint a Krisztus teste.

Miután a BTh befejeződött?

A teológiai Bachelor fokozat a McGill / The Presbyterian College-n keresztül szilárd szellemi és tudományos alapot biztosít a továbbfejlesztett teológiai tanulmányok folytatásához. Ez jelentheti az isteni tudomány fokozatát (egy professzionális, szolgálati program) vagy a teológiai mester programot (egyetemi program). A program hallgatói tovább folytathatják tanulmányaikat és szakmai életüket a szociális munka, a nem kormányzati szervezetek adminisztrációja, az újságírás, az oktatás vagy más területeken.

Szeretnénk többet beszélni veled a programról és a tanulási lehetőségekről a McGill Egyetemen / a Presbyterian Főiskolán keresztül.

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

We are a dynamic and global centre of theological education, welcoming students from a variety of church traditions and from around the world. Our goal at The Presbyterian College is to equip you for ... Tovább

We are a dynamic and global centre of theological education, welcoming students from a variety of church traditions and from around the world. Our goal at The Presbyterian College is to equip you for transformational leadership in the service of Christ and the church. Spiritual growth and meaningful Christian community are at the heart of our life as a learning community. Kevesebb