Technikai Bachelor (repüléstechnika)

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A repülés, a repülés és a repülés iránti érdeklődésre számot tartó hallgatók számára készült, akiknek lehetősége van arra, hogy tanulmányaikat kibővítsék egy mérnöki területen akkreditált szakemberekké válás felé.

Az egyetlen ilyen jellegű nyugat-ausztráliai tanfolyam a repüléstechnika a repülés tudományával és technológiájával foglalkozik, ideértve a repülőgép-rendszereket, az anyagokat és a gyártási technológiát, valamint a repülőgépek üzemeltetését. A tanulmányi területek közé tartozik a tudomány és a matematika alapja, valamint a mérnöki mechanika, a számítógépes tervezés, a mérnöki anyagok, valamint a termodinamika és a folyadékok. Ez magában foglalja a repüléstudomány speciális tantárgyait is, például a repülőgépek rendszereit és szerkezeteit, a repülőgépek meghajtását és az aerodinamikát. A hallgatók megszerezik a repülőgépek működésének és teljesítményének megértését a repüléstechnikus szempontjából is.

A tanfolyam a repülési ágazat szempontjából releváns tudás és készségek fejlesztésére összpontosít, és a megalapozott elméleti alapokkal együtt a gyakorlati problémamegoldás, a csapatmunka és a projektmunka erős elemeit is magában foglalja. Ennek eredményeként a hallgatók több technikai és átruházható készségekkel fognak rendelkezni, és erős analitikai készségekkel, valamint képessé válnak hozzájárulni a komplex projektekhez.

Feltéve, hogy a megfelelő választani választják, a végzős hallgatók jelentkezhetnek az ECU Master of Engineering kurzusán, kifejezetten gépi vagy építőmérnöki szakon. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy további kétéves tanulmányaikat követően mérnöki státuszt szerezzenek.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

A következő tanfolyam-specifikus felvételi követelmények kötelezőek, és azokat minden jelentkezőnek teljesíteni kell. Ezek a követelmények kiegészítik vagy felváltják az alábbiakban az Akadémiai felvételi követelmények sávjában felvázolt minimumkövetelményeket.

Kívánatos, hogy minden jelentkező sikeresen teljesítse a matematikát: az ATAR módszerei egyenértékűekkel, figyelembe véve a fizika ATAR vagy a mérnöki tanulmányok ATAR ekvivalenseivel. Alternatív megoldásként a pályázók szükség esetén áthidaló egységeket is elvégezhetnek tanulmányaik első éve alatt, ha a hallgatók nem teljesítették e tantárgyak közül egyet vagy többet.

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

Pixabay / Pexels

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban

Pályaépítés

1. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SCA1125 A repülés alapjai 15
ENM1102 Műszaki rajz és számítógépes tervezés 15
MAT1137 Bevezető alkalmazott matematika 15
ENS1154 Bevezetés a mérnöki munkába 15

Megjegyzés: Azok a hallgatók, akik nem teljesítettek matematikát: Az ATAR (vagy azzal egyenértékű) módszereknek teljesíteniük kell a MAT1108 matematika alapozó áthidaló egységet, mielőtt jelentkezhetnek a MAT1137 bevezető alkalmazott matematikába. Azok a hallgatók, akik sikeresen elvégezték a 11. év matematikáját: az ATAR (vagy azzal egyenértékű) módszerek, fontolgathatják egy előfeltételről való lemondás megbeszélését a matematikai koordinátorral, hogy fel tudják lépni a MAT1137 bevezető alkalmazott matematikába. Megjegyzés: A matematikát sikeresen teljesítő hallgatók: az ATAR metódust vagy a matematikát: az ATAR szakembernek (vagy azzal egyenértékűnek) jelentkezzen a MAT1250 1. matematikába az 1. év 1. szemeszterében a MAT1137 bevezető alkalmazott matematika helyett, és jelentkezzen egy további választható anyagban az 1. év 2. szemeszterében. MAT1250 matematika helye 1.

1. év - 2. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS1101 Műszaki mechanika 15
ENS1253 Villamosmérnök 1B 15
MAT1250 Matematika 1 15
MAT1251 Matematika 2 15

Megjegyzés: Azok a hallgatók, akik nem teljesítették a fizika ATAR-t (vagy azzal egyenértékű), az ENS1101 műszaki mechanikába való belépés előtt töltsék ki az SCP1132 fizikai bevezető áthidaló egységet.

2. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS2159 Mérnöki innováció és etika 15
ENS1115 Anyagok és gyártás 15
ENS2108 Mechanikai tudomány 15
SCA1116 Repülési jogszabályok és szabályozási keretek 15

2. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SCA2224 Repülőgép rendszerek 15
ENS2113 Műszaki dinamika 15
ENS1180 Bevezetés az energia- és erőforrás-tervezésbe 15
Választható egység 15

3. év - 1. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS3173 Technológiai gyakorlat
ENS2170 Az ipari karbantartás alapelvei 15
ENM2104 Műszerezés és mérés 15
SCA3100 Repülőgép meghajtása 15
Választható egység 15

3. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS3201 Technológiai projekt 15
ENS3190 A szilárd anyagok mechanikája 15
SCA2212 Fejlett aerodinamika 15
ENS5543 Mérnöki menedzsment 15

Tanulmányi eredmények

 • Alkalmazza az alapvető természettudományi és fizikai tudományok széles körű ismeretterjesztését és az aerodinamikával és repüléshez kapcsolódó műszaki ismeretekkel foglalkozó speciális testületek alapos ismereteit.
 • Rendszeres mérnöki szintézis és tervezési folyamatok alkalmazása a repüléstechnika területén, bizonyos szellemi függetlenséggel megvalósuló projektek végrehajtására és irányítására.
 • Mutassa be a légiforgalmi technológiát befolyásoló környezeti tényezők globális kilátásait és ismereteit, ideértve a kulturális sokszínűség tiszteletben tartását és az őshonos kulturális kompetenciát.
 • Bizonyítson be egyértelmű és koherens szóbeli és írásbeli kommunikációt a szakmai és a laikus területeken, digitális technológiákat használva a releváns tudás eléréséhez, értékeléséhez és szintetizálásához több forrásból.
 • Mutassa be a repüléstechnikai terület alapját képező matematikai ismeretek és készségek fogalmi megértését, és folyékonyan alkalmazza a kapcsolódó technikákat, eszközöket és erőforrásokat különféle kontextusokban.
 • Mutassa be a hatékony csapattagságot és a csapat vezetését a repüléstechnikai projektek végrehajtása érdekében, az etikai magatartás, a fenntartható gyakorlat és a szakmai elszámoltathatóság vonatkozó előírásainak megfelelően.
 • Mutassa be a kezdeményezést, a tervezést és a döntéshozást reflektáló gyakorlat révén, és azonosítsa a professzionális összefüggésben a folyamatos fejlődés lehetőségeit.
 • Gondoljon kritikusan, és alkalmazzon bevált mérnöki és repülési módszereket széles körben meghatározott repülési problémákra.

Karrierlehetőségek

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Repüléstechnológus, gépésztechnológus.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb