Technikai Bachelor (Motorsport)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Fejleszti az alapvető problémamegoldó képességeket és a műszaki, pénzügyi és irányítási készségeket, amelyek általában a feldolgozóiparhoz, és különösen a motorsportiparhoz kapcsolódnak.

A hallgatók alapos megértést kapnak a tervezési, szimulációs és gyártási folyamatokról, valamint az összetett autóipari rendszerek és az autósport alapját képező alkatrészek gyártásával kapcsolatos vezetési kérdésekről. A tanfolyam ösztönző és támogató tanulási környezetet biztosít, lelkes és artikulált megközelítéssel, amely tükrözi a motorsport kultúráját.

A hallgatóknak lehetősége van arra is, hogy továbbfejlesszék kompetenciáikat az oktatáson kívüli tevékenységek biztosításával, hogy elősegítsék a motorsport iparába való bejutást.

A Délnyugat-WA-ból érkező pályázók csak e fokozat első évét (legfeljebb nyolc alapvető egységet) tudnak tanulmányozni az ECU Bunbury Campusán, amely magában foglalhatja egy rövid laboratóriumi ülésen való részvételt a Joondalup Campuson minden szemeszter végéig. A nyolc egység elvégzése után a Bunbury hallgatóknak részt kell venniük az ECU Joondalup Campusán a kurzus fennmaradó részének befejezéséhez. Ez a lehetőség csak a WA délnyugati régiójában élő belföldi hallgatók számára érhető el.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

A következő tanfolyam-specifikus felvételi követelmények kötelezőek, és azokat minden jelentkezőnek teljesíteni kell. Ezek a követelmények kiegészítik vagy felváltják az alábbiakban az Akadémiai felvételi követelmények sávjában felvázolt minimumkövetelményeket.

Kívánatos, hogy minden jelentkező sikeresen teljesítse a matematikát: az ATAR módszerei egyenértékűekkel, figyelembe véve a fizika ATAR vagy a mérnöki tanulmányok ATAR ekvivalenseivel. Alternatív megoldásként a pályázók szükség esetén áthidaló egységeket is elvégezhetnek tanulmányaik első éve alatt, ha a hallgatók nem teljesítették e tantárgyak közül egyet vagy többet.

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

Denis Marosan / Unsplash

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban

Pályaépítés

1. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENM1101 Versenyautó-anatómia 15
ENS1154 Bevezetés a mérnöki munkába 15
ENM1102 Műszaki rajz és számítógépes tervezés 15
MAT1137 Bevezető alkalmazott matematika 15

Megjegyzés: Azok a hallgatók, akik nem teljesítettek matematikát: Az ATAR (vagy azzal egyenértékű) módszereknek teljesíteniük kell a MAT1108 matematika alapozó áthidaló egységet, mielőtt jelentkezhetnek a MAT1137 bevezető alkalmazott matematikába. Azok a hallgatók, akik sikeresen elvégezték a 11. év matematikáját: az ATAR (vagy azzal egyenértékű) módszerek, fontolgathatják egy előfeltételről való lemondás megbeszélését a matematikai koordinátorral, hogy fel tudják lépni a MAT1137 bevezető alkalmazott matematikába. Megjegyzés: A matematikát sikeresen teljesítő hallgatók: ATAR módszer vagy matematika: Az ATAR szakembernek (vagy ennek megfelelőnek) be kell jelentkeznie a MAT1250 1. matematikába az 1. év 1. szemeszterében a MAT1137 bevezető alkalmazott matematika helyett, és beiratkozni kell a MAT1251 matematikába az 1. év 2. szemeszterében. MAT1250 matematika helye 1.

1. év - 2. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS1101 Műszaki mechanika 15
ENS1115 Anyagok és gyártás 15
ENS1162 Villamosmérnök 1A 15
MAT1250 Matematika 1 15

Megjegyzés: Azoknak a hallgatóknak, akik nem teljesítették a fizika ATAR-t vagy a mérnöki tanulmányokat (vagy azokkal egyenértékű), ki kell tölteniük az SCP1132 fizikai bevezető áthidaló egységet, mielőtt beléphetnek az ENS1101 műszaki mechanikába.

2. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENM2104 Műszerezés és mérés 15
ENS2108 Mechanikai tudomány 15
ENS3105 Mechanikai tervezés és fejlesztés 15
ENM2209 Versenyautó rendszerek 15

2. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS2110 Anyagok és gyártás 2 15
ENS5114 Fejlett mechanikai tervezés 15
ENS2113 Műszaki dinamika 15
ENS2214 Számítógépes tervezés és gyártás 15

3. év - 1. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS3173 Technológiai gyakorlat
ENM3211 Motorsport 1. projekt 15
ENS5261 Fejlett anyagok és gyártási rendszerek 15
ENS2159 Mérnöki innováció és etika 15
Választható egység 15

3. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENM3212 Motorsports projekt 2 30
ENS5543 Mérnöki menedzsment 15
Választható egység 15

Ajánlott Választani

Egységkód Egység címe Hitelpontok
ENS2170 Az ipari karbantartás alapelvei 15
ENS2257 Mikroprocesszoros rendszerek 15
MAT1251 Matematika 2 15
ENS5170 Mérnöki rendszerek 15
ENS3553 Jelzések és rendszerek 15
ENS3243 Szerkezeti elemzés 15
ENM3218 Áramlástan 15
ENS3190 A szilárd anyagok mechanikája 15
ENS1253 Villamosmérnök 1B 15
ENS3220 Elektromos gépek és transzformátorok 15

Megjegyzés: Az e listán kívüli választottakat a kurzuskoordinátornak kell jóváhagynia.

Tanulmányi eredmények

 • Alkalmazza a természettudomány és a fizika alapját képező tudományos ismeretek széles körű ismeretterjesztését és a motosportok technológiai területén a tudás szakterületeinek alapos megértését.
 • Rendszeres mérnöki szintézis és tervezési folyamatok alkalmazása projektek vezetésére és irányítására a motorsport technológiai területén, bizonyos szellemi függetlenség mellett.
 • Mutassa be a motorsport technológiai területét befolyásoló környezeti tényezők globális kilátásait és ismereteit, ideértve a kulturális sokszínűség tiszteletben tartását és az őshonos kulturális kompetenciát.
 • Bizonyítson be egyértelmű és koherens szóbeli és írásbeli kommunikációt a szakmai és laikus területeken.
 • Mutassa be a matematika, a numerikus elemzés, a statisztika és a számítógépes és informatikai tudományok fogalmi megértését, amelyek alátámasztják a motorsport technológiai tudományágát, és folyékonyan alkalmazzák a mérnöki technikákat, eszközöket és erőforrásokat.
 • Mutassa be a hatékony csapattagságot és a csapat vezetését a motorsport-technológiai projektek végrehajtása érdekében, az etikai magatartás, a fenntartható gyakorlat és a szakmai elszámoltathatóság vonatkozó előírásainak megfelelően.
 • Mutassa be a saját tanulásért való felelősséget, a szakmai megítélést és a kortárs gyakorlat hatókörének, alapelveinek, normáinak, elszámoltathatóságának és határainak megértését a motorsport technológiai területén.
 • Gondoljon kritikusan, és alkalmazzon bevált mérnöki módszereket egy széles körben meghatározott motorosport problémákra.

Szakmai elismerés

Akkreditálta: Engineers Australia.

Karrierlehetőségek

Az autóiparban a foglalkoztatás mellett a diplomások szélesebb körű foglalkoztatási lehetőségeket is kínálnak a terméktervezés és fejlesztés, a gyártás, a marketing és a projektmenedzsment területén.

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Gépjárműtechnológus, mechanikustechnológus.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb