A program céljai

A BSocSc (GCS) program célja:

 • lehetővé tegye a hallgatók számára, hogy az alkalmazott módszereket és analitikai készségeket szerezzenek, hogy kritikusan megvizsgálják a globalizált világban a regionális együttműködésből és versenyből eredő kérdéseket;
 • áttekintést ad a társadalomtudományokról és a társadalomtudományok alkotóelemeiről;
 • a diákok számára megismertetik a nagyobb kínai társadalmi átmenet dinamikáját és a regionális fejlesztések átfogó megértését az összehasonlító és szociológiai szempontból;
 • fokozzák a diákok megértését a globális, regionális, nemzeti és helyi tényezők összetett kölcsönhatásairól, amelyek befolyásolják a nagy-kínai társadalmi átmenetet a fejlődés, a kormányzás és a politika tekintetében a régióban;
 • biztosítsák a hallgatók számára az egyetemi és szakmai alapítványokat, hogy szakemberekké váljanak a kormányzati / nem kormányzati szervezetekben, vállalatokban; valamint a helyi / nemzeti / nemzetközi oktatási társulások és szervezetek; és
 • erős alapot biztosít a karrier előrehaladásához és a későbbi posztgraduális tanulmányokhoz.

Programfunkciók

Hongkongban hiányzik a főiskolai program, amely kifejezetten felkészítheti a diákokat a bonyolult társadalmi problémák azonosítására és megoldására. A helyi felsőoktatási intézmények által kínált hasonló programok főleg a művészeti / társadalomtudományi / humán tudományok perspektíváinak modern kínai tanulmányaira összpontosítanak. Annak ellenére, hogy a program kilátásai és a tantervi struktúrák tekintetében bizonyos fokú sokszínűség létezik, a meglévő programok nem mutatnak egyértelmű hangsúlyt a nagy-kínai területvizsgálatokra az összehasonlító szempontból. Nem nyújtanak módszert a regionális különbségek megértéséhez három fontos területen, azaz a fejlesztés, a kormányzás és a nagy-kínai politika terén. Nem nyújtanak problémamegoldó képzést a hallgatóknak, amelyek a régió fejlesztési és szociális kérdéseire összpontosítanak. Programunk egyedi egyedi jellemzői a következők:

 • A program az első és csak a maga nemében a hongkongi egyetemi szinten, amely a fejlesztésre, a kormányzásra és a politikai kérdésekre összpontosít, különös tekintettel a nagy-kínai régióra, összehasonlítva a szárazföldi Kínát, Hong Kongot, Tajvanot és Makaót. Ez a négy kínai társadalom belföldi és régióközi összehasonlító tanulmányait tartalmazza.
 • A program egyesíti a társadalomtudományok és a Nagy-kínai tanulmányok multidiszciplináris és egymással összefüggő területeinek perspektíváit és tantervi erősségeit. Ezek a fejlesztések (beleértve a globalizációt, a regionalizációt, az urbanizációt, az oktatást és a társadalmi átmenetet, a környezetvédelmet és a fenntartható megélhetést), a kormányzás (beleértve a politikai szociológiát, a gazdaságot és a politikai tudományt, a nemzetközi kapcsolatokat és az emberi biztonságot), a politika (beleértve a szakpolitikákat is) tanulmányait. , Jogszabályok, összehasonlító szakpolitikai tanulmányok és városfejlesztés, regionális együttműködés és integráció kezelése), kommunikáció és oktatás. A program lehetőséget nyújt a diákok számára is, hogy egy kisebb kiskorúakkal végezzenek diplomát.
 • A program lehetőséget nyújt a diákok számára, hogy vegyenek részt a különböző tanulási tevékenységekben, beleértve a tanfolyamot, a szakmai gyakorlatot, a díjakat és az összehasonlító oktatási terepi látogatást. A program egyik különlegessége az összehasonlító oktatási terület látogatás, ahol a diákok intenzív képzésben részesülnek, és részt vesznek szemináriumokon és terepi kirándulásokon a Nagy-Kínában. A hallgatói gyakorlat célja, hogy segítse a diákokat abban, hogy a program korábbi szakaszaiból szerzett tárgyi ismereteket és készségeket beépítsék és alkalmazzák a valós életben. A szakmai gyakorlat gyakorlati tapasztalatokat is nyújt a különböző munkahelyek kihívásaira, beleértve az oktatással kapcsolatos szövetségeket és szervezeteket, kormányzati / nem kormányzati szervezeteket és vállalatokat, és megkönnyíti a diákokat az oktatással és a pályafutással kapcsolatos döntések meghozatalában .
 • A program diverzifikált érettségi Pathways . A választott, kiskorúak, szakmai gyakorlatok és összehasonlító oktatási terület látogatása során beépített választási elemek fokozzák a különböző karrierútvonalak képességét. A diákok is részt vehetnek különböző karrier Pathways a kormányzati, a civil szervezetek, oktatási kiadvány és a szolgáltatás, az üzleti vállalkozások és a média. A kiskorúak és a program által felkínált választási lehetőségek a diákok megértését fejezik ki, és változatos érettségi Pathways kínálnak. A diákok folytathatják a tanári karrierjét egy további év szakmai továbbképzéssel, vagy további tanulmányokat folytathatnak a felsőfokú képzésben.

Megjegyzés: Az egyetem döntése szerint az osztályokat a Tai Po Campusban és a Tseung Kwan O Tanulmányi Központban / Kowloon Tong Műholdas Tanulmányi Központban / Sportközpontban tartják.

Programszerkezet

Oktatási anyag

A programot elsősorban angolul végzik.

Karrier kilátások / szakmai képesítések

A program a foglalkoztatási lehetőségek széles köre számára elérhető útlevél, beleértve az oktatási kutatást, a HKSAR-kormány tisztviselőit, a kerületi tanácsot, az oktatási kiadványokat és a szolgálatokat, a nem kormányzati szervezetek és az üzleti társaságok oktatási tisztviselőit, a művészet és a kultúra adminisztrátorait, a médiát termelők és újságírók. A program lehet az első lépés a szakmai pályafutás előrehaladásával a Nagy-Kínában. Az oktatás, a társadalomtudományok, a művészetek és a kultúra interdiszciplináris területein és a Greater China-tanulmányokban szakemberek iránti növekvő közösségi igény áll.

Ez a program felkészíti a diplomásokat arra, hogy képesek legyenek képesek legyenek arra, hogy képesek legyenek arra, hogy a köz- és magánszféra számos karrierjére lépjenek be, ahol a társadalomtudományok szilárd alapja és a Nagy-Kína átfogó és kifinomult megértése elengedhetetlen a sikerhez. A diákok úgy dönthetnek, hogy tanári karrierjüket folytatják egy további év szakmai tanárképzéssel (pl. A PGDE-vel). Hongkongban nagy a kereslet a képzett tanároknak, akik az alap- és középiskolákban taníthatnak nagyobb kínai témákat.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

23 további kurzus The Education University of Hong Kong »

Utoljára frissítve Május 1, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2020
Duration
4 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2020
Jelentkezési határidő

szept. 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date