Szociális munka Bachelor

Általános információk

Program leírás

Carleton szociális munka Bachelor (BSW) egy négyéves kitüntetési fokozat, amely nagy hangsúlyt fektet az emberek és környezetük közötti kölcsönhatásokra.

A BSW program ötvözi a liberális művészeti oktatást a szakmai szociális munka oktatásával. Az első évben számos, a szociális munkán kívüli tanfolyamot vesz fel, és két szociális munka kurzust, amelyek bemutatják a szociális munka szakmáját, valamint az állami programokat és politikákat.

A Carleton előnye

„Szerkezeti” megközelítés

Amikor úgy dönt, hogy a szociális munkát Carleton-ban tanulja, belép egy iskolába, amely úttörő szerepet játszik a szociális munka „strukturális megközelítésében”.

Ez a megközelítés felismeri, hogy a társadalom, amelyben élünk, különféle embercsoportokból áll, akiknek eltérő hozzáférése van a gazdasági és politikai hatalomhoz.

Az egyes kérdések és a társadalmi-gazdasági struktúrák közötti kapcsolatok feltárásának képessége alapot nyújt a kritikus társadalmi elemzéshez, a felhatalmazáshoz és a felszabaduláshoz.

Gyakorlati tapasztalat

A gyakorlati terep a Szociális Munka szak részét képezi, és lehetőséget kínál a felhalmozott tudás és készségek alkalmazására, tesztelésére, fejlesztésére és integrálására. A BSW program két kötelező terepi elhelyezést tartalmaz; egyes bejövő hallgatók átutalási jóváírást kaphatnak az első gyakorlati képzésért a korábbi középiskolai poszt után.

Lehetősége van választani a szervezetek széles skálájából, és a gyakorlati oktató irányítása alatt fog dolgozni, és egy további oktatást nyújt a kar tagja.

A campus terepi szemináriumokon keresztül kapcsolatba lép más diákokkal is.

Elkötelezettség az oktatási méltányosság mellett

Mind a Carleton Egyetem, mind a Szociális Munka Iskolája kifejezetten elkötelezett az oktatás méltányosságának elvei mellett.

Az iskola elismeri, hogy néhány embercsoport történelmileg hátrányos helyzetben van, és kizárták őket a felsőoktatáshoz való hozzáférésből. Ez magában foglalja, de nem kizárólag, az őslakos népeket, a faji helyzetű személyeket, a fogyatékossággal élőket, az LGBTQ + közösség tagjait és az alacsony jövedelmű embereket.

Az iskola megerősíti azt az elvet, miszerint minden csoport egyéneknek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy megtanuljanak és hozzájáruljanak a támogató környezetekhez, amelyek validálják és fejlesztik tudásukat, betekintésüket és perspektívaikat.

A tőke előnye

Számos előnye van annak, hogy a Carleton Egyetem az ország fővárosában helyezkedik el. Mint egy nagy városi központ, Ottawa számos érdekes lehetőséget kínál terepmunkához, különféle körülmények között. Diákjaink különböző szervezetekben végeztek gyakorlatokat, többek között:

 • Gyerekvédelem és gyermekgondozási szolgáltatások
 • Közösségi egészségügyi központok
 • Női egészségügyi és válságközpontok
 • Nem kormányzati szervezetek
 • Szövetségi kormányzati szervek
 • Próbaidőszak, feltételes és börtönszolgálat

A program

Szociális Munka Bachelor (kitüntetések)

A Carletonban a szociális munka Bachelor (BSW) egy kitüntetéses program, amely innovatív megközelítést biztosít a szociális munka gyakorlatában.

Az iskola orientációja nagy hangsúlyt fektet az emberekkel szemben érzékenyen dolgozó stratégiák kidolgozására, mind egyénileg, mind együttesen. Az iskola hangsúlyozza a szociálpolitikák és közigazgatási gyakorlatok kritikus elemzésének szükségességét, amelyek befolyásolják a társadalom különféle népességéből származó emberek életét.

További követelmények

Megvizsgáljuk a besorolási fokozatot, az emberi szolgálatban szerzett munkatapasztalatot (fizetett és fizetetlen), az Ön személyes és társadalmi elemzéséről szóló nyilatkozatokat és referencialeveleket. Feltétlenül látogasson el a href = "admissions.carleton.ca/additional-requirements webhelyre további részletekért, beleértve a fontos határidőket.

Három módon léphet be a programba

Annak érdekében, hogy befogadja a különböző háttérrel rendelkező hallgatókat, a szociális munka Bachelor programjának három belépési pontja van:

Közvetlen középiskolából érkező hallgatók:

Ha befejezte a középiskolát, és felvételt nyert a Szociális Munka Iskolájába, akkor 20,0 kreditet kell teljesítenie a tanfolyamon, általában négyéves nappali tagozatos tanulmányok során.

Ezen 20,0 krediten belül 10,5 kredit kell a szociális munkában, 2,0 kredit a szociális munkához kapcsolódó egyes tudományágakból, 6,5 kredit más tudományágakban (nem a szociális munka), és 1,5 kredit akár a szociális munkában. vagy más tudományágakban.

Az első tanulmányi évben négy alkalommal választ választ, a „Szociális jólét bevezetése” (SOWK 1001) és a „Szociális munka bevezetése” (SOWK 1002) bevezető tanfolyamokkal együtt, ahol fel fogja tárni a szociális jólét és a kanadai társadalom kapcsolatát. Megvizsgálja a szociális munka gyakorlatának, a társadalmi változások, a társadalmi problémák, a szociálpolitikák és a programok közötti összefüggéseket is.

Azok a hallgatók, akiknek közösségi főiskolai végzettségük van a szociális szolgáltatások területén (vagy egy kapcsolódó területen):

Ha már van szociális szolgáltatója vagy ezzel kapcsolatos diploma, és felvételt nyer a Szociális Munka Iskolájába, akkor valószínűleg közvetlenül belép a BSW program második évébe.

A második év tanulmányai lehetővé teszik a szociális munka gyakorlatának elméleti keretének felépítését, valamint a jóléti történelem és elméletek megértésének fejlesztését.

Ön képes lesz felfedezni az érdeklődésre számot tartó témákat, például a szegénységet, a bevándorlási politikát és gyakorlatot, az alkohol és a kábítószer-használatot, valamint programokat és szolgáltatásokat a gyermekek és fiatalok számára. Meg fogja vizsgálni a szociális munkások, a politikai gazdaságosság, az értékek és az etika alapját a szociális munkások számára, és gyakorlati kompetenciákat alakíthat ki az egyénekkel, családokkal, csoportokkal és közösségekkel.

Hallgatók, akik egyetemi végzettséggel rendelkeznek:

Ha már rendelkezik egyetemi végzettséggel és felvételt nyer a Szociális Munka Iskolájába, akkor valószínűleg belép a program harmadik évébe.

Az első félév a programban alapot ad a strukturális szociális munka elméletéhez és gyakorlatához. Második ciklusában többet megismerhet a szociálpolitikáról, és kitölti az első gyakorlatát.

Jövőbeli lehetőségek

A globalizációnak ebben a korában, ahol a gazdasági és társadalmi problémák továbbra is fennállnak, a szociális munkások azok közé tartoznak, akik közvetlen és azonnali érintkezésbe kerülnek a szegénység és a társadalmi elmozdulás következményeivel.

A szociális munkás ebben a környezetben ismereteket, készségeket, energiát és szilárd elkötelezettséget igényel a társadalmi igazságosság és az emberek egyenlősége iránt.

A munkahely

A Carleton Social Work diplomásoknak lehetősége nyílik arra, hogy különféle kultúrákkal és területeken széles skálán dolgozzanak. BSW diplomásként előfordulhat, hogy egy repülőgépet fog elfoglalni, hogy repüljön egy távoli közösségbe gyermekjóléti szolgáltatások nyújtása céljából, vagy felszállhat egy buszra, hogy napi munkát kezdjen egy belvárosi ifjúsági központban.

Egyetemi tanulmányok

A négyéves kitüntetések programjának diplomái többféle területen folytathatók, beleértve a szociális munkát is. A BSW mellett a Carleton's Social Work School is olyan posztgraduális programokat kínál, amelyek a szociális munka Master fokozatára és Ph.D.-re vezetnek. a szociális munkában.

Szakmai programok

Számos szakmai program - ideértve a jogot és az oktatást is - ösztönzi a legkülönfélébb háttérrel rendelkező, jól lekerekített pályázókat a jelentkezésre. A szociális munka erős alapot biztosít számos programhoz, és arra ösztönzik Önt, hogy folytassa érdeklődését ezekben a területeken.

Karrier

 • Pártfogás
 • Gyermek fejlődését
 • Közösségi szolgáltatások
 • Javító szolgáltatások
 • Tanácsadás
 • Kormány
 • Egészség
 • Humanitárius segély
 • Mentális munka
 • Szociális munka
 • Áldozati szolgáltatások
 • Ifjúsági szolgáltatások

Amit a hallgatók mondanak a szociális munkáról

"Azért választottam a Carletonban a szociális munkát, mert strukturális szempontból szerettem volna megérteni az egyenlőtlenségeket és a társadalmi kérdéseket. A Szociális Munka program megtanította nekem a helyzetek elemzését makro szempontból, ami lehetővé tette számomra a hatékony munkát számos a közösség különböző emberei, akik különféle típusú kihívásokkal szembesülnek. Az osztályokon kívül a program két nagyszerű elhelyezési lehetőséget nyújtott nekem: a Ten Oaks projektben és a Gyereksegítő Társaságban. "

Denisha, szociális munka hallgató

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Tovább

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Kevesebb