Sport, rekreáció és rendezvényszervezés Bachelor

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A sport, a rekreáció és az események nemcsak egészségügyi, fitnesz és szórakoztatási előnyöket jelentenek az emberek számára világszerte, hanem egy többmillió dolláros ágazatot is magukban foglalnak, amely munkahelyeket teremt a sportfejlesztési vezetők, rendezvényszervezők és még sok más számára.

Ez a kurzus a sport, a rekreációs és az események ágazatának bevezetésével kezdődik, és a sportszolgáltatási rendszerek, az események szervezése, vezetés és programozás, a kultúra és a szakmai identitás fejlesztése, a sport és rekreációs létesítmények és szolgáltatások menedzsmentje, a stratégiai és az emberi erőforrások kulcsfontosságú kérdéseire összpontosít. menedzsment, marketing és kommunikáció, finanszírozás és pénzügy, sporthelyszínek menedzsmentje, rendezvényszervezés menedzsment, jogi szempontok, üzleti kutatás és tervezés. A hallgatók számos szakmai gyakorlati lehetőséget és közösségi interaktív projektmunkát vállalnak az érintett iparágakban.

A hallgatóknak lehetősége nyílik tovább specializálódni tanulmányaik erősebb iparági összpontosításával különféle területeken, például marketing, sporttudomány, humán erőforrás menedzsment, közönségkapcsolatok, turizmus és vendéglátás menedzsmentjein.

A hallgatók készen állnak arra, hogy belépjenek a gyors tempójú és dinamikus sport-, rekreációs és események ágazatába, miután megtanultak az iparközpontú elméleti ismereteket és a sikerhez szükséges gyakorlati készségeket.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban

Pályaépítés

A hallgatóknak teljesíteniük kell 16 alapvető egységet. Ezt egy nyolc egységet tartalmazó kiegészítő program támogatja, amely egy nagyobb vagy kicsi plusz választható egységeket, vagy két kiskorút vagy 8 választható egységet tartalmaz.

1. év

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SPM1001 Bevezetés a kikapcsolódásba 15
SPM1102 Sport- és rekreációs vezetés és programozás 15
SPM2112 Sportszállítás rendszerek 15
SBL1600 Üzleti személyazonosság és protokollok 15
TSM2202 Bevezetés az eseménykezelésbe 15
SPM2111 Sportszervezet menedzsment 15
Egység a kiegészítő programból x 2 30

2. év

Egységkód Egység címe Hitelpontok
SPM2104 A rekreációs szolgáltatások és létesítmények kezelése 15
SPM3655 Sport és rendezvények finanszírozása és finanszírozása 15
SPM3113 Sport- és szabadidős törvény 15
HOS2325 A szolgáltatási élmény kezelése 15
SPM2510 Marketing és kommunikáció sport és rendezvények számára 15
SPM3114 Sporthelyszínek és események 15
Egység a kiegészítő programból x 2 30

3. év

Egységkód Egység címe Hitelpontok
BUS3100 Üzleti kutatási gyakorlatok 15
SPM3221 Sport üzleti tervezés 15
TSM3501 Események üzemeltetése 15
Egység a kiegészítő programból x 4 60
Plusz 1 egység a következőtől:
SBL3500 ^ Integrált üzleti alkalmazás 15
FBL3501 ^ Üzleti gyakorlat 15

Megjegyzés: Az FBL3501 csak alkalmazáson alapul.

** Kisebb gyakornoki gyakorlat (MIBIOR) - A kiválasztott hallgatók (csak alkalmazás alapján) egyidejűleg beiratkozhatnak az FBL3400 1. üzleti gyakorlatba és az FBL3500 2. üzleti gyakorlatba a tanfolyam 3. évének (1. szemeszter) szakaszában. A kiskorú szakmai gyakorlatba beiratkozó hallgatók (FBL3400 / FBL3500 = 60 kreditpont) a választható egységet fejezik ki az SBL3500 vagy az FBL3501 helyett.

^ Alapvető opció

Biztos, hogy ezen a kurzuson tanulhat

 • Emberi erőforrás menedzsment
 • vezetés
 • értékesítés
 • Sporttudomány

Tanulmányi eredmények

 • Hozzáférés, elemzés és kritikus értékelés a releváns információkkal a kihívást jelentő üzleti problémák szisztematikus megoldása érdekében.
 • Alkalmazzon széles és koherens tudást számos üzleti helyzetben, beépítve a nemzetközi / globális / kulturális perspektívákat.
 • Hatékony együttműködés a csapat beállításában mérhető eredmények elérése érdekében.
 • Kommunikálja az üzleti ismereteket, koncepciókat és tanácsokat meggyőzően és egyértelműen írásbeli és szóbeli formátumban egyaránt, a vonatkozó technológia felhasználásával.
 • Kreatív ötleteket generálhat olyan üzleti innovációkhoz, amelyek reagálnak a lehetőségekre és az állandó változásokra.
 • Gondoljon vissza a visszajelzésekre és a saját teljesítményének kritikájára a fejlesztési lehetőségek azonosítása és megtervezése érdekében.
 • Értékeld a szakmai magatartást és / vagy a személyes állampolgárságot, amely tükrözi az üzleti etika és a vállalati társadalmi felelősségvállalás közötti kapcsolat felértékelődését.

Karrierlehetőségek

A diplomások karrierlehetőségei számos szakmai, kereskedelmi, non-profit és kormányzati sport-, rekreációs és rendezvényszervezeten belül léteznek helyi, állami, nemzeti és nemzetközi szinten. Az ilyen típusú szervezeteken belül a szerepe magában foglalhatja a klubok, egyesületek és szövetségek, rendezvények, létesítmények, sport- és szórakoztatóhelyek, játékosok és sportolók fejlesztésének, programok, tevékenységek és szolgáltatások, értékesítés, kommunikáció és marketing, vagy a bérbeadás, a képzés és a a személyzet felügyelete.

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Sport és rekreációs események menedzsere, rekreációs szolgáltatások menedzsere, Sportszövetség vezérigazgatója, Sportfejlesztési menedzser, Sportmarketing és szponzorációs menedzser, Sportvállalati ügyvezető igazgató, Sportkommunikációs igazgató, Sporttagsági menedzser, Sportklub menedzser, Játékoskezelő.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb