Professzionális felső technikus a geológiában

Általános információk

Program leírás

Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a programot teljes egészében franciául tanítják

Az UniLaSalle geológiai szakmai UniLaSalle diplomája előkészíti a szakemberek által a Föld és a Környezettudomány területén elismert és elismert műszaki szakemberek és ellenőrző szerek bejegyzését. II. Szinten homologizálva - megegyezik az első egyetemi diplomával (Bac + 3), lehetővé teszi a mesterképzés folytatását.

Ez a képzés alapvetően két ipari szektort céloz meg:

  • tervezés és környezet
  • energia és ásványkincsek

Tervezés és környezetvédelem

A technikusok a fejlesztési munka részeként olyan hagyományos tudományágakat alkalmaznak, mint a geotechnika, a talajmechanika, a hidrogeológia és a geofizika. Környezetvédelmi témákkal is foglalkoznak (talajszennyezés, hulladékgazdálkodás és tárolás, természeti kockázatok stb.).

Energia és ásványkincsek

A technikusok feltárják és kihasználják a természetes és energiaforrásokat, például fémeket, üzemanyagokat (olaj, gáz, szén stb.), Ipari ásványokat (földpát, gipsz stb.), Építőanyagokat (cement, adalékanyagok, homok , kavics, tűzálló anyagok stb.) vagy akár a talajvíz is.

Miért lenne geológus technikus?

Ez a 3 éves operatív képzés gyorsan szembekerül a szakma valóságával. A terephez és az anyaghoz közvetlenül kapcsolódva megtanulja a geológiai műszaki szakemberek mindennapi életét és a földtudományra jellemző műszaki gesztusokat. A tanfolyam fokozatosan meghívja Önt önállóságának és alkalmazkodóképességének megszerzésére, olyan tulajdonságokra, amelyek szükségesek ahhoz, hogy maguk megszervezhessék a jövőbeli szakmai küldetéseidet. Az egyedülálló franciaországi képzés végén Ön a műszaki szakértő, akit a környezetvédelmi és erőforrás-társaságok várnak. A betétek fenntarthatósága, a kockázatmegelőzés és a természetes környezettel való kölcsönhatás azok a globális kihívások, amelyekbe felelős szakemberként befektetni tudsz.

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Tovább

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Kevesebb
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Párizs , Rennes + 3 Több Kevesebb