Orvostudományi és Pszichológiai Tanácsadás

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A programról

Orientációs és Pszichológiai Tanácsadó Bachelor programunkban a hallgatók mélyebben megismerik az emberi élet progresszív természetét, és képessé válnak arra, hogy a szakmai és az egyéni fejlesztéseket az egyéni és a társadalmi szint különbségeivel összhangban integrálják. Meg fogják tanulni a különféle társadalmi csoportok működését és felkészítést kapnak az elméleti ismeretek megfelelő felhasználására különféle kontextusokban. A program során a hallgatók megtanulják a pszichológiai tanácsadás és irányítás (PCG) alapvető fogalmait és alapelveit, valamint megtanulják, hogyan valósítsák meg és értékeljék a fejlődési folyamatokat és a lehetséges problémákat, amelyek az egyéneknél különböző életciklusokban előfordulhatnak. Dolgozni fognak, megosztják képességeiket és tapasztalataikat tanácsadó kollégáikkal, végül pedig egyéni és csoportos pszichológiai tanácsadási és útmutatási szolgáltatásokat nyújtanak, miközben figyelembe veszik az egyének konkrét pszicho-társadalmi igényeit.

132276_gui.jpg

Oktatási lehetőségek

Orientációs és pszichológiai tanácsadói programunkban a kötelező kurzusokon kívül a hallgatóknak lehetősége nyílik választható kurzusok széles választékára is, hogy megismerkedjenek az ezen a területen aktuális témákkal és kérdésekkel. A hallgatóknak lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek különféle előadási lehetőségekben egyénekben és csoportokban pszichológiai tanácsadásban, különféle kérdésekről, például gyermekbántalmazás, családi tanácsadás, különféle kutatási módszerek és egyéb témák. A hallgató lehetőséget fog keresni számítógépes laboratóriumok és pszichológiai tanácsadási alkalmazások fejlesztésére kompetenciáik fejlesztésére, a legújabb technológiai lehetőségekkel, valamint a tudományág legújabb kiadványaival és cikkeivel együtt.

Karrier területek

Az Orientációs és Pszichológiai Tanácsadási programot befejező hallgatók pszichológiai tanácsadóként vagy tanácsadóként dolgozhatnak különböző oktatási intézményekben, valamint tanácsadási és rehabilitációs központokban a magán- és állami egyetemekben vagy vállalatokban. A diplomások képesek lesznek tudományos kutatásokat végezni, részt venni a szakterületen tartott szimpóziumokon és konferenciákon, szakmájukkal összefüggésben.

Felvételi követelmények

Kötelező dokumentumok

 1. Középiskolai diploma és átirat vagy nemzeti bizonyítvány és átírás.
 2. A diploma és az átirat angol fordítása (ha van).
 3. Útlevél fénymásolat (beleértve az összes fontos oldalt).
 4. A SAT, IELTS vagy TOEFL eredményei (ha rendelkezésre állnak).
 5. Személyes fénykép

Felvételi feltételek:

American College tesztelés: Legalább 21 pont.
Általános oktatási bizonyítvány (GCE): 2 A szinttel vagy azzal egyenértékű (4AS / 8 IGCSE) képesítéssel rendelkezik.
Nemzetközi érettségi: IB oklevélre jogosult.
Scholastic Aptitude Test (SAT): Legalább 900/1600.

Online alkalmazás

132256_132217_applynowINGILIZCE.jpg

A pályázóknak ki kell tölteniük az online jelentkezési űrlapot. Íme az alkalmazás lépései:

 1. A jelentkezési folyamat elindításához kattintson az Alkalmazási folyamat oldalra .
 2. Töltse ki és nyújtsa be az űrlapot .
 3. A PIN-kóddal jelentkezzen be az alkalmazáskövetési rendszerbe .
 4. Jelentkezzen be, és vizsgálja felül jelentkezését.
 5. A kifizetéshez lépjen a Pénzügyi szakaszba.
 6. Gyűjtse össze a hivatalos elfogadó levelet és a fizetési megerősítő levelet.
 7. Szerezze be vízumát (ha szükséges).
 8. Foglalja le repülését és töltse ki a repülőtért Pick up.

Tandíj

65% -os ösztöndíjat kínálnak minden nemzetközi hallgatónak, minden osztályon és programban. Hogy ellenőrizze a tandíj a következő bevitel, keresse fel a tandíj oldal .

Nyelvi követelmények

Angol nyelvvizsga

Az egyetemi programok angol nyelven zajlanak, ha a hallgató nem teljesítette a következő angol szintű követelményeket, akkor meg kell tennie az angol nyelvvizsgát.

Angol követelmények

 • IELTS - Nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszer (minimum 5.0).
 • TOEFL IBT - Internet mint idegen nyelv internetes teszte (legalább 60).
 • TOEFL CBT - angol, mint idegen nyelv számítógépes tesztje (minimum 170).
 • TOEFL PBT - Angol mint idegen nyelv papír alapú tesztje (minimum 497).
 • GCE / IGCSE - Általános oktatási bizonyítvány / Középfokú oktatás általános általános bizonyítványa (minimum C).
 • FCE - Első igazolás angolul (minimum C).
 • CPE / CAE angol nyelvvizsga bizonyítvány / felsőbb szintű angol nyelvű bizonyítvány (minimum C).
 • SAT - a SAT érvelési teszt (korábban Scholastic Aptitude Test):
  • Régi SAT: Írás: Legalább 340, Olvasás: Legalább 400, Összesen: Legalább 800.
  • Új SAT: angol: 420.
 • PTE - angol nyelv Pearson-tesztje: Legalább 36.

ösztöndíjak

A CWU különféle ösztöndíjakat kínál minden leendő és jelenlegi hallgató számára az egyetemi programokban a siker szintje szerint.

Nemzetközi hallgatói ösztöndíj

Minden egyetemi hallgató 60% -os tandíjjal jár ösztöndíjjal minden osztályon.

2132.jpg

Tudományos ösztöndíj

A képzés 70, 80 és 100% -át fedezi. Kivételesen sikeres leendő hallgatók számára 70%, 80% és 100% ösztöndíjak. Az ösztöndíjra jelentkezni kell az Ösztöndíj-bizottságunkkal való kapcsolatfelvételnél ( stipendia@cwu.edu.tr ).

A pályázatokat a nemzetközi hallgatói felvételi bizottság értékeli. Megjegyzés: A tudományos ösztöndíj (őszi és tavaszi félév) fedezhető.

Az ösztöndíj időtartama: 4 év a tanulmányi programban, plusz 1 év az angol nyelv előkészítő programja (ha szükséges).

Tudományos ösztöndíj

Azok a regisztrált hallgatók, akik legalább két félévben tanultak, és legalább 3.00 kumulatív pontszám átlagot (CGPA) és 3.50 osztályzati pont átlagot (GPA) értek el, a CWU tudományos eredmény ösztöndíját kapják tandíj 25–75% -os csökkentésével. díjak, akadémiai státuszuktól függően.

Pénzügyi támogatási program

Pénzügyi támogatási program, magasan képzett hallgatók számára, korlátozott pénzügyi forrásokkal. A felvételt követően pénzügyi támogatás igényelhető, ha megfelel a következő követelményeknek: átvételi levelet kapott a felvételi irodából és korlátozott pénzügyi forrásokkal rendelkezik.

132254_132214_Scholarships.jpg

Ha jogosult pénzügyi támogatási programra, az odaítélés összege az Ön pénzügyi igényeitől és tudományos képesítésétől függ. A támogatásokat fajtájától, színétől, nemétől, vallásától vagy nemzeti származásától függetlenül ítélik oda.

Letöltheti a Pénzügyi Segédprogramot , kitölti, összegyűjti az összes szükséges dokumentumot, és elküldheti az Ösztöndíj Bizottság e-mail címére ( Scholarship@cwu.edu.tr ).

Utoljára frissítve aug. 2020

Az iskoláról

Cyprus West University was established in 2015 and located in Northern Cyprus. As a higher-education institution, it symbolizes the contemporary aspect of Cyprus which is a historical and cultural cen ... Tovább

Cyprus West University was established in 2015 and located in Northern Cyprus. As a higher-education institution, it symbolizes the contemporary aspect of Cyprus which is a historical and cultural center of the Mediterranean. Kevesebb