Nemzetközi Fejlesztési Menedzsment Bachelor

Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Nemzetközi Fejlesztési Menedzsment Bachelor

Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences

Egy tisztességes világ felé

Valóban lehetséges-e, hogy mindenkinek egyformán profitáljon a fejlődéstől, miközben tiszteletben tartja a környezetet? Véleményünk szerint. A fenntartható kereskedelem, az egyenlő jogok és az esélyegyenlőség révén úgy gondoljuk, hogy az emberek, a föld és a jólét közötti egészséges egyensúlyt el lehet érni. A nemzetközi fejlesztési menedzsment Bachelor

megadja a tudást és a motivációt, hogy tegyen lépéseket az egyensúly megteremtése érdekében. A tanulmányi programban válaszolhat a természeti katasztrófák után a társadalom újjáépítésére, a vidéki területeken élő emberek felhatalmazására, vagy a nyersanyagoktól a fogyasztókig a tisztességes gazdasági láncok iránt. Minden esetben megtanulod az embereket összefogni, megvédeni a különböző érdekeltek érdekeit, és elősegíteni és támogatni a fejleményeket és az innovációt. A földrajzról, a biológiáról és a gazdaságról is megtudhatsz. Ön foglalkozik az interkulturális kommunikációval, a nemzetközi együttműködéssel, a zöld gazdasággal, a katasztrófák utáni újjáépítéssel, a gazdálkodók helyzetének erősítésével, a tisztességes kereskedelemmel, az üzleti adminisztrációval és a projektmenedzsmenttel.

Szakosodhat a következő szakterületeken:

  • Katasztrófakockázat-kezelés
  • Fenntartható értékláncok
  • Vidékfejlesztés és innováció

Katasztrófakockázat-kezelés

A szárazság, a hőhullámok, az áradások és más katasztrófák gyakrabban fordulnak elő és súlyosbodnak. Amikor megtörténnek, megzavarják az egész társadalmat. Néhány régióban ezek a katasztrófák gyakoribbak, mint mások. Hogyan tudsz segíteni a társadalmaknak a katasztrófa után gyorsan visszatérni a lábukra, oly módon, hogy rugalmasabbak legyenek a következő katasztrófa következtében? A katasztrófa után azonnal hozott döntések hosszú távú következményekkel járnak. Ha ezt a szakirányt választja, segíthet a helyes döntések meghozatalában. Önnek tudnia kell, hogy szakszerűen segíti a közösségeket abban, hogy erősebbé és rugalmasabbá váljanak az ember okozta és természeti katasztrófákkal szemben. Elemezni fogja a katasztrófák okait és a régió sérülékenységét ezeknek a katasztrófáknak. Meg fogod érteni, hogy a régiók milyen katasztrófát követhetnek újra. Meg fogja tanulni, hol találja meg a szükséges szakértelmet és azt, hogy hogyan lehet telepíteni. Szeretne dolgozni mind az újjáépítés technikai, mind társadalmi vonatkozásairól? A katasztrófa-kockázatkezelésre összpontosítva tökéletes az Ön számára.

Fenntartható értékláncok

Úgy tűnik, hogy a világ egyre kisebb lesz a nap, míg az emberek közötti különbségek egyre nagyobbak és nagyobbak. A lehetőségek egyenlőtlenül oszlanak meg, és az uralkodó gazdasági érdekek károsítják a természetes életkörülményeket, és károsítják természeti erőforrásainkat. Szerencsére az emberek, szervezetek és vállalatok egyre inkább látják a változás szükségességét, és ennek megfelelően járnak el. A tisztességes kereskedelem az egyik módja ennek: láncok, amelyek valóban jobb életet biztosítanak azok számára, akik kávéjukat, teát, kakaót, banánt, ananászokat, pálmaolajat, pamutot és sok más trópusi növényt termelnek. Lánc szakértőként jobb gazdagságot teremt a termelők és szervezeteik számára, együttműködve a vállalkozásokkal, a nem kormányzati szervezetekkel és a (helyi) kormányokkal. Ennek a felelősségteljes kereskedelemnek a megvalósításához a fenntartható élelmiszertermelésre, valamint az emberekkel kapcsolatos ismereteire és nem utolsósorban a gazdasági fellendülésre vonatkozó ismereteidet fogja használni.

Vidékfejlesztés és innováció

Annak ellenére, hogy a szegénység nagymértékben csökkent világszerte, az előrelépés egyenetlen volt. Az egyenlőtlenség növekszik a városi és a vidéki térségek között, valamint a fejlett és a fejlődő világ vidéki területein. Minden vidéki térség saját dinamikájával, lehetőségeivel és problémáival rendelkezik. Egyes országokban az emberek a városokba költöznek, ami a vidék elnéptelenedését okozza. Milyen hatást gyakorol a falvak életképességére, a vidéki ifjúságra gyakorolt ​​hatás? Egy kelet-európai családi gazdaság számára a globalizáció (ideértve az uniós szabályozást) arra kényszerítheti őket, hogy abbahagyják a gazdálkodást vagy jövedelmük diverzifikálását, pl. Vagy egy afrikai gazdálkodó család túlélheti, ha a tagok a HIV / AIDS áldozatává válnak? A hallgatók megtanulják elemezni az okait, hogy az egyenlőtlenség mennyire tartós, és megtanulják, hogyan segítsék elő a szegényeknek a fejlődést, ami a kiszolgáltatott és marginalizált vidéki közösségek felhatalmazásához vezethet. Ez az intenzív program gyakorlati bevezetést nyújt a vidéki területeken élő életet érintő lehetőségekről és fenyegetésekről világszerte - ez a világ hamarosan saját munkaterületévé válhat!

Tartalmi program

Ön követni fogja az objektív speciális kurzusokat, gyakorlati időszakokat és izgalmas érettségi felkészítést készít. A program kompetencia alapú: minden elméleti téma támogatja azokat a munkacsoport-helyzeteket, amelyekben a tanulók gyakorlati problémákat kezelnek és gyakorlati megoldásokat tárnak fel. Ez azt jelenti, hogy aktív lesz az első naptól kezdve, és megtanuljátok önállóan dolgozni, miközben másokkal együttműködnek. A program csúcspontja a gyakorlati elhelyezéseknek és a nemzetközi környezetben végzett tézisprojektnek.

Karrierlehetőségek

A Nemzetközi Fejlesztési Menedzsment elvégzése után munkát találhat egy nem kormányzati szervezetben, kereskedelmi vagy nem kereskedelmi környezetben. Erős készségeket fejleszt ki az emberekkel való együttműködésben. Lehet, hogy hídépítő lesz, hogy növelje a kisbirtokosok piacra jutásának lehetőségeit, vagy a fenntartható élelmiszerek helyi és exportpiacainak fejlesztését. Lehetséges munkahelyek közé tartozik a fenntartható tanúsítási tanácsadó, a kakaószövetkezet vezetője, a vidéki ökoturizmus tanácsadója. és a természeti katasztrófákat követő újjáépítési tanácsadó.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol


Utoljára frissítve February 21, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2018
Duration
Időtartam
4 Év
Nappali
Price
ár
2,060 EUR
Európai tandíj 2006- (évente), nem európai diákok € 8650 (évente)
Locations
Hollandia - Velp, Gelderland
Kezdet : szept. 2018
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2018
Hollandia - Velp, Gelderland
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt