Nemzetközi üzleti adózás és a határokon átnyúló kereskedelem

Általános információk

Program leírás

Three businesswomen

A nemzetközi kereskedelem területén végzett munka mindig is rangos és ígéretes volt, mivel kiváló lehetőséget kínál az egész világ körüli utazásra, a különböző országok képviselőivel való kommunikációra, új tapasztalatok megszerzésére. Ez az irány folyamatosan fejlődik, ezért a nemzetközi kereskedelem szakembereire mindig szükség lesz. Egy ilyen szakma azonban bizonyos ismereteket és készségeket igényel a különféle nemzetközi piacokon való munkához, külföldi partnerekkel folytatott tárgyalásokhoz, külkereskedelmi szerződések megkötéséhez. A külföldi gazdasági szakembereknek folyékonyan kell beszélnie idegen nyelvet, analitikus és diplomáciai ismeretekkel kell rendelkezniük, nagy mennyiségű információval kell dolgozniuk, és meg kell védeniük a vállalat érdekeit. A "Nemzetközi üzleti és a határokon átnyúló kereskedelem adóztatása" programunk mindent megad, amire szüksége lehet a nemzetközi közgazdász sikeres karrierjéhez.

Fő tudományágak

 • Külkereskedelmi szerződések: Szerződéses gyakorlat és adóügyi következmények: A hallgatók megvizsgálják a külföldi gazdasági ügyletek tárgyalásának és megkötésének folyamatát, a jogi szabályozást és a nemzetközi adásvételi szerződések adókövetkezményeit. Többet megtudnak a kereskedelem-közvetítő és szolgáltatási megállapodásokról, valamint a nemzetközi szállítási szerződésekről.
 • A nemzetközi kereskedelem vámszabályozása: Ezt a tudományágot a vámműveletek és eljárások nemzetközi jogi szabályozására, az áruk származásának meghatározására vonatkozó szabályokra, valamint a preferenciális vámtarifákra és a külkereskedelmi tevékenységek nem tarifális szabályozására fordítják.
 • Számviteli és nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok: A hallgatók különféle típusú pénzügyi kimutatásokat tanulmányoznak és azok elkészítését, tárgyi és immateriális javakat, az eszközök leértékelését, a jövedelem, a ráfordítások és a pénzügyi eredmények generálását.
 • A vállalkozási és a nemzetközi adóztatás alapelvei: A hallgatók tanulmányozni fogják a vállalatok és az egyéni vállalkozók által az országon belül és kívül egyaránt kiszámítható adókat és adófizetéseket (héa, jövedéki, jövedelem- és ingatlanadók, biztosítási díjak).
 • Logisztika és ellátási lánc menedzsment: A hallgatók tanulmányozzák a logisztikai rendszerek szervezésének sorrendjét, az ellátási láncok tipológiáját, a logisztikai optimalizálást, az áruk nemzetközi szállításának jellemzőit különböző szállítóeszközökkel.
 • Nemzetközi marketing és üzleti tervezés: Ezt a tudományágot a nemzetközi üzleti és üzleti mérnöki technológiák, új eszközök és technológiák (innováció, közösségi finanszírozás, kriptovaluták, blockchain, pénzügyi technológia) és a promóciós mechanizmusok szabályozásának jogi keretére szentelték.

Külföldön tanulni

A Grenoble Alpok Egyeteme három olyan egyetem egyesülése után jött létre, amelyek a tanulmányi koncentráció különböző területeit kínálják, és a franciaországi Grenoble-ban találhatók. Az ezen oktatási intézményben végzett hallgatók kiváló minőségű oktatást kapnak, és nagy igények vannak a munkaerőpiacon. Így az egyetem a QS World University Rankings 236-os rangsorában szerepelt.

Karrier és jövő

A program azoknak szól, akik pályafutását a külföldi gazdasági tevékenységekben részt vevő vállalatokban, nagy nemzetközi vállalatokban, adó- és vámszervek részlegeiben tervezik megépíteni, amelyek figyelemmel kísérik e társaságok tevékenységét.

Belépő vizsgák

 • Matematika
 • orosz
 • Idegen nyelv (angol, kínai, német, francia, spanyol)

Felvételi

Ez a dokumentumok listája, amelyeket be kell nyújtania a jelentkezéshez:

 • A jelentkezési űrlapot (.pdf) kitöltve csatolt színes fényképpel (méret: 3 x 4 cm).
 • Az oktatási bizonyítványok másolata, egyetemi átírás kíséretében, a felvázolt kurzusok és a megszerzett fokozat (pont) felsorolásával. Ha a felsőoktatási intézmények által kínált programokba beiratkozásra jelentkező külföldi állampolgárnak nincs oktatási igazolása, amely igazolja az oktatás és / vagy képzés tényét az oktatási folyamat tervezési sajátosságai miatt, akkor a külföldi állampolgárnak be kell nyújtania egy dokumentumot az eredményekről a legújabb tesztek közül, amelyeket egy oktatási intézmény adott ki, ahol a személyt a származási ország területén oktatják.
 • A származási országban működő hatóság által kiállított egészségügyi bizonyítvány (086u formanyomtatvány) másolata, amely igazolja, hogy az Orosz Föderáció területén nincs ellentmondás a képzésre.
 • A származási országban működő hatóság által kiadott HIV / AIDS-igazolás másolata.
 • Az útlevéloldalak másolatai, amelyeket az Orosz Föderáció területére való belépéskor a határőröknek megmutatnak. Az útlevél lejárati ideje nem lehet későbbi, mint a hallgató vízum kiadásának napjától számított 18 hónap. A meghívás kiadásához szükséges információnak könnyen olvashatónak kell lennie.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Federal State-Funded Educational Institution of Higher Education "Financial University under the Government of the Russian Federation" is one of the oldest Russian higher education institutions wh ... Tovább

The Federal State-Funded Educational Institution of Higher Education "Financial University under the Government of the Russian Federation" is one of the oldest Russian higher education institutions where financial experts, financial law experts, economists, IT experts, mathematicians, sociologists, and political scientists are trained. Kevesebb