Hivatalos Leírás

A tanfolyam vezetése szociális munka (BA) egy akkreditált, országosan elismert kurzusokat a NBS Észak Business School School of Management és Biztonsági Hamburgban.

Tanulás és a szakmai kísérőprogram HAMBURGBAN

Ez a program egy a NBS részmunkaidőben péntek este és szombaton a szakemberek és hallgatók számára. Így lehetséges, hogy szerez egy részmunkaidős akkreditált és országosan elismert egyetemi követő nyolc félév. A program arra a következtetésre jutott egy Bachelor of Arts (BA).

tanfolyam

A szakmai és képzési idejű bachelor szak a szociális munka Management készül egy alkalmazás-orientált sajátos szükségleteit azokon a területeken a szociális munka előtt, ami úgy hangzott, a módszertan a tudományos munka. Úgy szert társadalomtudományi és az üzleti szakértelem és a megértés az interdiszciplináris kérdések. Keresztül a tanítás alapvető készségek lesz képes elemezni a problémákat, fejlesztése etikailag és jogilag kifogástalan megoldásokat és azokat a gyakorlatban.

Pályakezdő program irányítási Szociális Munka hozzanak felelős és vezető pozíciókat az állami és magánszervezetek. Ezek tudományosan és gyakorlatilag képzett szakemberek, akik képesek fejleszteni dinamikus és összetett folyamatok, végrehajtása és értékelése. Foglalkozó emberek, és a koordinációs érzékeny műveletek megkövetelik ezt a különleges szociális készségek. Műszaki ismeretek, szervezési készség és képesség az önálló munkavégzésre, ezért elengedhetetlen, mint a kommunikációs készségek és a csapatmunka.

A vizsgálat során a részmunkaidős péntek este és szombaton. A program három egymást kiegészítő tudományágak: Fókuszban a tanfolyam tanítás alapjait és a megfelelő gyakorlati szempontok a szociális munka. Ezek közé tartozik a történelem és elmélet a szociális munka szakma etikai, szociális politika és a cselekvési tervek. Ezzel párhuzamosan a képzett gazdasági tényezők a szociális munka, mint például a kontrolling és a személyzeti irányítás. A harmadik építőköve módszertan és alapjait a tudományos munka tanítják és tesztelték a gyakorlatban.

A szakmai lehetőségek

A szociális munka gyakorlati foglalkozás, elemzi a társadalmi fejlődés, támogatja és segíti. Foglalkozik a konfliktusok megoldásában és az ellátás és a nép támogatását. Társadalmi igazságosság, az emberi jogok és a társadalmi felelősségvállalás szempontjaival. A tanulmány Management Social Work lehetővé teszi, hogy tartsa tevékenységek olyan területeken, mint a családi támogatás, időskorúak, drogtanácsadó, a migráció, a felnőtt és ifjúsági oktatási, ifjúsági munka, hanem a legkülönbözőbb eszközökkel, például kórházakban, ifjúsági központok, gyermekotthonok, tanácsadó központok és öregek otthona.

A tervrajz során végeztük összehangolva az SBB Alapítvány Szakképzés, hogy biztosítsák a szakmai diplomások. A foglalkoztathatóság hallgatók is már közvetített tovább tanul, míg az integrált szemináriumi program.

Állami elismerés a szociális munkások és a szociális munkások

Diplomások, akik egy teljes tanulmányokat az NBS társadalmi gyakorlat több mint 100 munkanap, lehet, amellett, hogy a Bachelor of Arts, a szakmai cím carry „államilag elismert szociális munkás és a szociális munkás.” Állami elismerés kulcsképességet szociális munkások Németországban és hozzáférést biztosít a szakma számos szociális intézményekben.

Együttműködés SBB Alapítvány szakoktatás

A tervrajz során végeztük összehangolva az SBB Alapítvány Szakképzés, hogy biztosítsák a szakmai diplomások.

természetesen menetrend

1. félév

 • A munkaterületek a szociális munka
 • Vezetői számvitel
 • Basics of Business Administration
 • Története és elmélete a szociális munka

2. félév

 • Empirikus Társadalomkutató
 • Jogi alapjait
 • A szociális munka, mint tudomány

3. félév

 • Kontrolling
 • Tudományos elvek szociálpedagógiai akció
 • szakma etikai
 • szociálpolitika

4. félév

 • Eszközök és módszerek a szociális munka
 • Social Services in Transition

5. félév

 • Action fogalmak a szociális munka
 • Kommunikáció és konfliktus

6. szemeszter

 • Személyzeti menedzsment / Business Management
 • Case elemzés több problémát forgatókönyvek

7. félévben

 • Szabadon választható modul: Esettanulmány / szakmai irányítását a szociális létesítmények
 • Minőségbiztosítás / IT-alapú menedzsment és dokumentáció

8. szemeszter

 • Project, folyamat-innováció menedzsment
 • Bachelor tézis & Kollokvium

alapvonal

Március 1. és minden évben szeptember 1

Fokozatokra osztás

Bachelor of Arts (BA)

Előfeltételek

 1. Érettségi:
 • Általános egyetemi vagy főiskolai
<li>  VAGY, tulajdonosai egy egyetemi diploma, amely megszerezte egy n&eacute;met egyetemen egy tanulm&aacute;ny szabv&aacute;nyos vizsg&aacute;lati id&#337; legal&aacute;bb hat f&eacute;l&eacute;v, akik &aacute;tmentek egy n&eacute;met Fachhochschule az el&#337;zetes messze &aacute;tlagon fel&uuml;li</li>
<li>  Vagy azok sikeres tan&uacute;s&iacute;tott el&#337;rel&eacute;p&eacute;si Master / -in; Technikus / -in; / R&eacute;szt -in Betriebswirt / -in vagy Fachwirt</li>
<li>  VAGY, igazol&aacute;sok birtokosai ut&aacute;n a haj&oacute; tiszti k&eacute;pz&eacute;s rendelet</li>
<li>  VAGY, oklevelet sz&aacute;rmaz&oacute; szakiskol&aacute;k &ouml;sszhangban szertart&aacute;sok &sect; 24. &sect; 2. Hamburg iskol&aacute;k t&ouml;rv&eacute;ny</li>
<li>  Vagy szem&eacute;lyek, akik a szakk&eacute;pz&eacute;s &eacute;s bizony&iacute;tani ut&aacute;n legal&aacute;bb h&aacute;rom &eacute;ves szakmai &eacute;s bizony&iacute;tani k&eacute;pes tanulni az ilyen m&eacute;rt&eacute;k&#369; a fogad&oacute; fel&uuml;gyeleti</li>

Továbbá: Proof of elme. négy hét szakmai gyakorlat a szociális és egészségügyi ellátás, például munka referencia, minősített szakmai bizonyítvány, vonatkozó szakképzés vagy elvégzésének igazolása önkéntes szociális év. A tapasztalat, míg a végén a második ütemezni félévben. Az elhelyezés lehet osztani két blokk egy blokk kell folyamatosan legalább két hétig.

normál időszakban

8 félév (48 hónap); Lerövidíti a korábbi tanulmányok, szakképzés, vagy országosan elismert szakmai előmenetel lehetséges.

Foglalkoztatás mellett a tanulmányok

Annak érdekében, hogy sikeres lezárása során a normál időszakban, és hogy elkerüljék a túlterhelést a tanulók, akkor ajánlott nem haladja meg a heti munkaidő 30 óra.

Előadás időszakok és szünet

A téli félévben terjed 01.09. amíg 15:02., a nyári félévben kezdődik 01:03. amíg 31.07. Az elmúlt két hétben a február, augusztus és Szenteste szilveszter sem előadások, sem ellenőrzi.

Előadás időpontokban és helyeken

A kurzust tartanak pénteken 18:00-21:15 és szombaton 8:30-05:00 a mi tanulmányi központok és Quarree Holstenhofweg és telephelyén Helmut Schmidt University Hamburg.

Tandíj

A tandíj összege 295 euró havonta. Ezen kívül egy egyszeri ellenőrzési díj 300 euró az az ellenőrzési kérdésekre (összesen: 14.460 euró).

Program oktatási nyelve:
Német
NBS Northern Business School

15 további kurzus NBS Northern Business School »

This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
márc. 2020
Duration
8 félév
Részidős oktatás
Price
295 EUR
havonta
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
márc. 2020
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date

márc. 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date