Mérnöki diploma a nyomtatott médiában

Általános információk

Program leírás

Ez a Bachelor of Engineering technikai oktatást nyújt Németországban, míg a hallgatók a szakmai, kreatív és kultúrák közötti készségeket fegyveresek lesznek a hazai és külföldi fellendüléshez.

Németországban a Print Media Technologies az első és egyetlen, a médiára szakosodott mérnöki egyetemi program, melyet kizárólag angolul tanítanak és a világ minden tájáról származó diákok számára terveztek. Ez egy egyedülálló téma, amely egyesíti a kreativitást, a tudományt, a technológiát, az interkulturális tanulmányokat, a vállalati menedzsmentet és a nyelveket.

111635_download.jpeg

A diplomások kiváló minőségű munkahelyeket élveznek. Az elhelyezési arány 100%. A program célja, hogy képzett vezetőket és szakembereket alkosson a médiaügyekben; amelyek magukban foglalják a világ vezető műszaki, irányítási és marketing pozícióit. A diplomások a nemzetközileg bővülő vállalkozásokban dolgoznak. A program célja, hogy előmozdítsa a médiafejlesztés szakértelmét; emellett a diákok kritikus gondolkodást és nyilvános beszédet fejlesztenek.

Az új technológiák tovább fejlődnek. A kommunikációban és a marketingben kiemelkedő szerepet fog játszani a változó adatnyomtatás a csomagolás individualizálására és a kereskedelmi nyomtatás személyre szabására. Az internet és a nyomtatott média közötti szimbiózis új termékeket kínál, forradalmasítja a kommunikáció módját és új marketing stratégiákat indít el.

A kar egy egyedülálló, korszerű, korszerű médiatechnológiával felszerelt tanulási központtal rendelkezik, azaz az iparágban használt legújabb nyomdagépekkel. Európa legnagyobb és legjobban felszerelt központja, számos laboratóriummal és stúdióval rendelkezik, beleértve a digitális és kereskedelmi nyomdagépeket, a kreatív nyomtatási beállításokat, a 3 D nyomtatást, a csomagoló nyomtatási gyárat és a legújabb postai nyomdagépeket, amelyeket kötés és befejezés. A diákok élvezni fogják az új médiatechnikai létesítmény számos előnyét, amely magában foglalja a legújabb informatikai technológiákat és a médiaipar számára rendelkezésre álló speciális munkafolyamatokat.

Alkalmazás

Mivel komolyan gondoljuk, hogy holnap a globális vezetőket oktassuk, olyan diplomásokra van szükségünk, akik számos különböző társadalomban vehetnek részt, és képesek lesznek együttműködni egymás között. Az idegen nyelv fontos része ennek a törekvésnek. Az idegennyelv-oktatás folytatása nem tekinthető néhány luxusnak. Inkább az idegen nyelvű oktatás a nyomtatott médiatechnológiánk fokozatos eleme.

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak angol nyelvű képesítéssel kell rendelkeznie, mielőtt felvehetnék a nyomtatott médiatechnológiák (PMT) Bachelor programjába, függetlenül attól, hogy első nyelvük angol vagy sem.

A Hochschule der Medien ( HdM ) PMT-n belüli összes tanítását angol nyelven végzik (a német tanítás kivételével a harmadik évben), és az oktatóknak meg kell győződniük arról, hogy elegendő nyelvtudással rendelkeznek írásbeli és beszélt angol nyelvtudással, a kezdet. Ezért minden nem angol anyanyelvű pályázónak meg kell felelnie az alábbi követelményeknek:

 • TOEFL (550 papíralapú PBT, 72 internetes iBT, vagy újabb), a tanúsítvány érvényessége a kiadás napjától számított 2 évig
 • IELTS (6,0 vagy annál magasabb), a tanúsítvány érvényessége a kiadás napjától számított 2 év
 • Cambridge-i képesítési bizonyítvány (B vagy magasabb fokozat)
 • Cambridge Advanced tanúsítvány (A fokozat)
 • OOPT (GER: B 2 vagy magasabb), a tanúsítás érvényessége a kibocsátástól számított 2 év
 • Allgemeine Hochschulreife (angol nyelvű besorolás: 2,0 vagy 12 kredit)
 • GCSE angol nyelven (B vagy magasabb fokozat)
 • Nemzetközi GCSE angol nyelven, második nyelvként (B vagy magasabb fokozat)

Az e követelmény alóli mentességeket figyelembe veszik azoknak a pályázóknak, akik:

 • tanulmányozta a Nemzetközi Baccalaureate programot, ha angolul tanítják
 • tanulmányozta a szingapúri integrált programot (SIPCAL)
 • Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, Egyesült Királyságban vagy az Amerikai Egyesült Államokban tanult, és egyetemi belépési bizonyítványt szerzett.
 • a középiskolában megszerzett angol nyelvet

Német nyelvi követelmények

Nem igényelnek korábbi német nyelvtudást. A nem német nyelvű hallgatóknak német nyelvtudásnak kell lenniük a fokozat részeként. A hallgatók német nyelven megszerezhetik a szükséges nyelvi ismereteket a rendszeres német nyelvtanfolyamok részvételével. A harmadik évtől kezdve a diákoknak részt kell venniük bizonyos német vagy német nyelvtanfolyamokon.

Általános nyelvi követelmények

 • A harmadik évig az osztályokat angolul végzik.
 • Azoknak a diákoknak, akiknek az angol nem az anyanyelvük / anyanyelvük, az írott és beszélt angol nyelv magas színvonalát kell bizonyítaniuk.
 • A német anyanyelvűek kötelesek az angol nyelvű tanulmányokat tanulmányozni, vagy harmadik nyelvet tanulni, például franciául, olaszul vagy spanyolul.
  A nyelvtanfolyamok kötelezőek az egész tanulmány során.

Karrier

Baden-Württembergnek az egyik legalacsonyabb munkanélküliségi rátája van Európában, amint azt a Stuttgart-ban is olvashatja?

De mit jelent ez a diákjaink számára? Hol találnának munkát? Az öregdiákok foglalkoztatási rátája valójában 100%, így nem kell aggódnia, kiválaszthatja, hová szeretne menni.

Diplomataink kutatóként, menedzserekként és kreatívként dolgoznak a médiatermelésben és a mérnöki munkában részt vevő nemzetközi vállalkozásokban . A nyomtatásban és az új médiakiadásokban, a nagyobb vállalatoktól kezdve egészen az innovatív kézműves alkotókig dolgoznak marketing, menedzsment és termelési szerepekben.

Hol dolgoznak az öregdiákok?

... Porsche AG, Mercedes Benz AG, Springer csoport, Bertelsmann, BASF, Tetra Pak, Bosch, Friesland Campina, Frito Lay, MBO, DuPont, Merck, Flint, Mondi, Asahi, Kodak, HP, Canon, Fuji, Heidelberger Druckmaschinen AG, Konica-Minolta, Beiersdorf, Henkel, Ferrero, Storck, Procter

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Since the 1st September 2001, Hochschule der Medien has brought together the combined know-how of the former University of Printing and Media, an educational institution with over 100 years of traditi ... Tovább

Since the 1st September 2001, Hochschule der Medien has brought together the combined know-how of the former University of Printing and Media, an educational institution with over 100 years of tradition, and the University of Librarianship and Information whose history reaches back to 1942. Kevesebb