Mérnöki diploma (kitüntetések) elektrotechnikában

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A program hitelkövetelményei csak tájékoztató jellegűek. Felülvizsgálat alatt állnak. A diákok más szakterületen folytathatnak kiskorúakat.

A program céljai

Ez a program az elektrotechnika mélyreható lefedettségét biztosítja az eredményalapú oktatási filozófia szerint. A program célja olyan mérnökök előállítása, akik az elektrotechnika széles területén foglalkoznak, amely magában foglalja az elektromos energiarendszereket, az energiaátalakítást és -hasznosítást, a szállítási rendszereket, a környezetvédelmet, az irányítást, a számítógépes és száloptikai alkalmazásokat.

A modern villamosmérnököknek széles alapú végzettséggel és a tervezéssel, tervezéssel, felügyelettel és gyártással kapcsolatos magas szintű munka elvégzéséhez szükséges speciális ismeretekkel kell rendelkezniük. A program így hangsúlyozza az alapelvek elsajátítását és a legújabb mérnöki technológia alkalmazását. Ugyanolyan fontos a vezetői, vállalkozói és kommunikációs készségek oktatása.

Ösztönözzük az egész életen át tartó tanulást, hogy a diplomások lépést tarthassanak a mérnöki és technológiai fejleményekkel.

Jellemzők

Ez a program egy nagy villamosmérnöki szak Hong Kongban, és egyedülálló és naprakész oktatást nyújt az elektromos energia és az energia területén.

A tanterv célja, hogy kiegyensúlyozottan kezelje az egyetemi alapkövetelményeket, az elektrotechnikai alapismereteket, a haladó és a speciális témákat, valamint a nem technikai tárgyakat, például a gazdaságot és a menedzsmentet.

A mérnöki gyakorlat a tanterv integrált eleme. A hallgatók tanulását különféle laboratóriumi, képzési és projekt tevékenységek egészítik ki. A diákok jó előadási és problémamegoldó képességeket is fejlesztenek mini projektek és az utolsó éves projektek révén. A hallgatóknak kötelező a Work-Integrated Education (WIE) komponenst használni, amely lehet nyári képzés vagy ipari kötődés.

A hallgatók csereprogramokban is részt vehetnek, és egy szemesztert egy tengerentúli egyetemen tölthetnek. Évente számos hallgató vesz részt csereprogramokban olyan intézményekkel, mint a Cardiff Egyetem, a Szingapúri Nemzeti Egyetem, a Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem, a Müncheni Műszaki Egyetem és a Cseh Műszaki Egyetem.

Szemináriumokat, ipari látogatásokat és külföldi tanulmányutakat is szerveznek a hallgatók látókörének bővítése érdekében.

Female electronics engineer tests vehicle sound systems with team

Tanterv

Az 1. év tanterve olyan alapvető hallgatókra összpontosít, mint a fizika, matematika, nyelvek, informatika és általános oktatás.

A 2. év tanterve a mérnöki tudomány, a mérnöki matematika, a számítástechnika és a bevezető elektrotechnika alapjaira összpontosít.

A 3. évben a hallgatók egy félig strukturált tanulmányi mintát követnek azáltal, hogy kötelező alaptantárgyakat vesznek részt az elektrotechnikában és a választható tantárgyakban. A hangsúly az alapok, a csapatmunka és a kísérleti módszerek megszilárdítására irányul. Fegyelem-specifikus nyelv tantárgyakat is tanulmányoznak.

A hallgatók haladó alaptantárgyakat és választható tantárgyakat vesznek igénybe, és az utolsó évfolyam projektjeit hajtják végre. Az utolsó év projektjei átfogó tanulási tapasztalatokat nyújtanak a mérnöki technológiában, a problémamegoldási technikákban, a kommunikációs készségekben (írásban és szóban egyaránt) és a kreatív gondolkodás terén. Karrier törekvéseiktől és specializációiktól függően a hallgatók a műszaki és nem műszaki választani kívánt elemek listájából választhatnak, hogy kiegészítsék tudásukat az elektrotechnika különböző területein.

A felajánlott tantárgyakról a www.ee.polyu.edu.hk címen lehet információt szerezni.

Szakmai elismerés

A programot a hongkongi mérnöki intézmény (HKIE) teljes akkreditációval látta el.

Karrier kilátások

Pályakezdőink számos munkalehetőséggel rendelkeznek a mérnöki tervezés és tervezés, gyártás, telepítés, karbantartás és szerviz, mérnöki értékesítés és kutatás területén.

A diplomások kifizetődő karriert fejleszthetnek olyan nagy közüzemi és közlekedési vállalatokban, mint a CLP Power Hong Kong Limited, a Hongkong Electric Company Limited és az MTR Corporation Limited. Mérnöki tanácsadó cégek, vállalkozók, nemzetközi mérnöki vállalkozások, elektromos termékek gyártói és a HKSAR kormánya is alkalmazzák őket.

Belépési követelmények

A PolyU a világ minden tájáról érkező képesített pályázók jelentkezését várja. Az alábbi irányelvek azoknak a hallgatóknak szólnak, akik nem helyi képesítések alapján szeretnének felvételt kérni a PolyU-ba. Az alábbiakban nem található képesítéseket eseti alapon vesszük figyelembe.

GCE A-szint / Nemzetközi A-szint

GCE emelt szintű vagy nemzetközi haladó szint 3 AL, OR 2 AL és 2 AS tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételi jelentkezők általában 3 AL tantárgyból legalább BBB-t érnek el.)

Nemzetközi érettségi (IB)

Minimális pontszám 24, legalább 4 évfolyammal 2 magasabb szintű tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételt nyert pályázók általában 30 vagy annál magasabb pontszámot értek el, beleértve a bónuszpontokat is.)

SAT indoklási teszt / ACT / haladó elhelyezési teszt / SAT tantárgy tesztek

Középiskolai (érettségi) diploma (nem kínai tanterv) és az alábbiak bármelyike:

  • az összesített pontszám 1190 az SAT Reasoning Test-en; vagy
  • az American College Test (ACT) összesített pontszáma 24;

és

  • 3. fokozat két haladó elhelyezés (AP) tantárgyból; vagy
  • 600 SAT két SAT tantárgyi tesztben

[Az angol nyelvű követelménytől eltekintenek azok, akik 590 vagy annál magasabb pontszámot érnek el a bizonyítékokon alapuló olvasás és írás a SAT-ban]

A GCE A-szintű / Nemzetközi A-szintű vagy Nemzetközi Érettségi (IB) -ben jó eredményeket elért pályázók legfeljebb 4% -os kreditátvitelt kaphatnak a négyéves tantervbe való felvételkor.

Bizonyságtételek

A PolyU-ban való részvétel számomra teljesen új élmény volt.

Először egyedül kellett élnem, és mindkettő beilleszkedett a közösségbe, és a tanulmányaimra összpontosított. Ez eleinte ijesztő volt, de a segítőkész PolyU munkatársai és hallgatói már az első naptól kezdve enyhítették aggodalmaimat. Első tanulmányi évem során számos hallgatóval találkoztam különböző tanszékeken és országokban, ami segített beilleszkednem Hong Kong és PolyU kihívásokkal teli környezetébe. Tanulmányaim lenyűgözőek voltak, és sokat tanultam az elektrotechnikáról, Ohm törvényétől kezdve az AutoCAD és a Solidworks használatáig, sőt Hongkongban a munkavédelmi és veszélyhelyzeti rendeletig is. Műszaki tanulmányaim mellett rengeteg új barátra tettem szert Hongkongból és az EE osztályon képviselt sok más országból, köztük Kazahsztánból és Pakisztánból. A PolyU-n végzett tanulmányok tudományos és társadalmi szempontból egyaránt gazdagabbá tették életemet, szélesítve látóköremet a Közép-afrikai Köztársaság tantárgyain és azon kultúrákon keresztül, amelyekről az egyetemen tanultam.

Várom, hogy folytathassam tanulmányaimat a PolyU EE osztályán.

Sergiu Blebea

Első tapasztalatom volt a külföldi utazásom, amikor hazámból, Pakisztánból érkeztem Hongkongba, és nehéz volt elképzelnem, milyen lesz a jövőbeni életem a PolyU-nál.

Tudtam, hogy ez kihívást jelent számomra, mivel el kell hagynom a barátaimat és a családomat, és bár tudtam, hogy jobb jövő felé tartok, azt is hittem, hogy semmi sem megy könnyen. Így indultam utamnak PolyU-ba. Kezdetben nagyon nehezen tudtam beilleszkedni, de az első napok után a dolgok könnyebbé váltak, köszönhetően a PolyU által szervezett különböző eseményeknek és orientációs tevékenységeknek. Különböző háttérrel rendelkező emberekkel találkoztam, és hamarosan ezek az emberek a barátaim lettek, és elkezdtem őket második családomnak nevezni. Rendkívül jó móka volt megosztani az ismereteket és a tanulást ezzel a családdal. A PolyU engem is teljesen függetlenné tett. Ma nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy része lehetek a PolyU-nak, amikor meglátom az általa kínált lehetőségeket.

Éppen villamosmérnök leszek, és tudom, hogy az itt töltött időm emlékei örökké megmaradnak.

Ibtisam Hammad Abbasi

A PolyU Villamosmérnöki Tanszékének alapképzései utat kínálnak az elektrotechnika iparához. Megtanultam az elektrotechnika különféle aspektusait, például hogyan lehet az energiát a lehető legjobban kihasználni és biztonságosan behozni a mindennapi életünkbe. Az elméletek tanulása mellett számos lehetőségünk van gyakorlati tapasztalatok szerzésére. Laboratóriumokban töltünk időt és a PolyU Ipari Központjában kapunk képzést.

A PolyU hangsúlyozza a hallgatók teljes személyi fejlődését. Lehetőségeink vannak a vezetői készségek fejlesztésére és a szociális hálózat kiépítésére. Tagja vagyok a Koreai Diákszövetségnek és a koreai kosárlabda-csapat kapitánya.

A PolyU támogató tanulási környezete és professzionális professzorai felkészültek arra, hogy a jövőben mérnök legyek.

Lee Kenyoung

 
Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Tovább

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Kevesebb