Mérnöki diploma (kitüntetések) az elektronikai és információmérnöki szakon

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program hitelkövetelményei csak tájékoztató jellegűek. Rendszeresen felülvizsgálják őket. A hallgatók számos kiegészítő választási lehetőséget vehetnek fel, hogy Minor díjat kapjanak olyan területeken, mint például a könyvelés, az üzlet, a pénzügy és a menedzsment.

A program céljai

Ez a program ötvözi a megalapozott tudományos elveket a mérnöki alkalmazásokkal, hogy segítse a hallgatókat kompetens és hatékony mérnöki szakemberekké fejlődni az integrált áramkör-tervezés, az elektronika, a telekommunikáció, a számítógépek, a beágyazott rendszerek, valamint a multimédiás technológiák és a programozás területén.

Jellemzők

Ez a program az elméletet és az alkalmazásokat egyaránt hangsúlyozza a tanulásban és a tanításban. A tanterv tartalmazza

 • előadások, projektek
 • előadások
 • laboratóriumi gyakorlatok és különféle ipari elhelyezési lehetőségek.

Az első és a második év alapvető tantárgyainak elvégzése után a hallgatók úgy választják meg szakmai fejlődésük szakterületét, hogy a harmadik és a negyedik évben négy különböző területen választanak tantárgyakat. A négy szakterület az

 • áramkörök és rendszerek
 • távközlés és mobil
 • - információbiztonság, és
 • információs technológia és multimédia.

A hallgatók tengerentúli csereprogramokat is folytathatnak, és elismert krediteket szerezhetnek a Hongkongon kívüli egyetemen egy félévre a harmadik évben.

A program munkahelyi képzési lehetőségeket is biztosít a hallgatók számára, hogy munkába integrált oktatáson (WIE) keresztül szerezzenek munkatapasztalatokat Hongkongon belül és kívül.

Experimentation

Tanterv

Első és második év: A hallgatók az elektronika, a mérnöki tudomány, a programozás, az informatika, a matematika és a kommunikációs készségek alapvető tantárgyait tanulmányozzák.

Harmadik év: A hallgatók fejlettebb és speciálisabb tárgyakat tanulnak a telekommunikáció, a számítógépek, az adat- és számítógépes kommunikáció, az integrált áramkörök, az irányítástechnika, a beágyazott rendszerek és a programozás területén. A hallgatóknak két félév alatt integrált projektet és multidiszciplináris projektet kell kitölteniük.

Negyedik év: A diákok választhatnak a műszaki választható tantárgyak listájából, és befejezhetik az utolsó év tervezési projektjét, hogy megerősítsék műszaki ismereteiket és készségeiket.

Szakmai elismerés

A programot a Hongkongi Mérnöki Intézet (HKIE) teljes akkreditációban részesítette, és a Washingtoni Egyezmény minden aláírója elismerte. A programban végzett hallgatók kielégítik a HKIE vállalati tagságának tudományos követelményeit.

Belépési követelmények

A PolyU a világ minden tájáról érkező képesített pályázók jelentkezését várja. Az alábbi irányelvek azoknak a hallgatóknak szólnak, akik nem helyi képesítések alapján szeretnének felvételt kérni a PolyU-ba. Az alábbiakban nem található képesítéseket eseti alapon vesszük figyelembe.

GCE A-szint / Nemzetközi A-szint

GCE emelt szintű vagy nemzetközi haladó szint 3 AL, OR 2 AL és 2 AS tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételi jelentkezők általában 3 AL tantárgyból legalább BBB-t érnek el.)

Nemzetközi érettségi (IB)

Minimális pontszám 24, legalább 4 évfolyammal 2 magasabb szintű tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételt nyert pályázók általában 30 vagy annál magasabb pontszámot értek el, beleértve a bónuszpontokat is.)

SAT indoklási teszt / ACT / haladó elhelyezési teszt / SAT tantárgy tesztek

Középiskolai (érettségi) diploma (nem kínai tanterv) és az alábbiak bármelyike:

 • az összesített pontszám 1190 az SAT Reasoning Test-en; vagy
 • az American College Test (ACT) összesített pontszáma 24;

és

 • 3. fokozat két haladó elhelyezés (AP) tantárgyból; vagy
 • 600 SAT két SAT tantárgyi tesztben

[Az angol nyelvű követelménytől eltekintenek azok, akik 590 vagy annál magasabb pontszámot érnek el a bizonyítékokon alapuló olvasás és írás a SAT-ban]

A GCE A-szintű / Nemzetközi A-szintű vagy Nemzetközi Érettségi (IB) -ben jó eredményeket elért pályázók legfeljebb 4% -os kreditátvitelt kaphatnak a négyéves tantervbe való felvételkor.

Egyéb információk

A matematika és a fizika tantárgyakból jó eredményeket elérő jelentkezőket részesítik előnyben.

Bizonyságtételek

Az egyetemen tanulni olyan, mintha új fejezetet írna az életében. Fontos, hogy tartalmas napokkal töltse ki a fejezetet, és készüljön fel a következő fejezetekre. Az Electronic and Information Engineering program olyan projekteket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a megtanult ismeretek alkalmazását, látókörét tágabb tanulmányutakat és gyakorlati lehetőségeket, amelyek lehetőséget adnak gyakorlati készségek fejlesztésére.

Egyetemi fejezetem értékes tapasztalatokat és értékes pillanatokat tartalmazott, amelyek annyit jelentettek nekem az érettségi óta.

Lam Hok Csung, Jani

Az Elektronikus és Informatikai Mérnöki szak új diplomaként sok hasznos ismeretet szereztem, olyan területekre kiterjedve, mint az elektronikus alkatrészek működési elvei, az adat- és mobilkommunikációs elméletek, valamint a különféle programozási nyelvek. Most már elektronikus eszközöket tervezhetek és alkalmazási szoftvereket fejleszthetek.

A program számos lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy csoportos projektekben vegyenek részt, amelyek konszolidálják az órán megszerzett ismereteket. Például az integrált projektünkhöz meg kellett építenünk egy automatikus robotot, amely egy fehér vonal követésével és a hozzárendelt feladatok végrehajtásával mozoghat.

Az EIE részleg kiváló létesítményei között vannak olyan laboratóriumok és számítógépes laboratóriumok, amelyek hasznos szoftvercsomagokkal vannak felszerelve, mint például a MatLab, a Visual Studio és az Eclipse. Ezeknek a létesítményeknek a könnyű és kényelmes elérése segített a feladataink és projektjeink teljesítésében.

Lo Kwan Ming

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Tovább

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Kevesebb