Mérnöki Mechatronika Bachelor

Általános információk

24 locations available

Program leírás

mechatronik

A mechatronikai tanfolyam gyakorlati és alkalmazás-orientált akadémiai képzést kínál a mérnöki területen jelenlétként - vagy részmunkaidős távoktatásként mérnöki Bachelor fokozattal .

A DIPLOMA számos országos tanulmányi központjában a távoktatásban a szombati előadásokkal járó szokásos tanulmányi idő 7 szemeszter. A részvétel a Bad Sooden-Allendorf helyszínen 6 félévben lehetséges.

A távoktatás egy változataként a DIPLOMA interaktív online előadásokat is lehetővé tesz az interneten keresztül. A mechatronikai tanulmányok vizsgáit továbbra is a DIPLOMA országos tanulmányi központjain tartják. Részmunkaidős képzésként ez a távoktatási lehetőség még nagyobb függetlenséget biztosít a helytől, és még jobban összeegyeztethetővé teszi a tanulmányokat és a munkát, mivel kiküszöbölik az utazási időket és az utazási költségeket.

Tanulmányozta a mechatronikát

A mechatronikai alapképzés gyakorlati és alkalmazás-orientált mérnöki tanulmányokat kínál tudományos alapon. Az elmélet és a gyakorlati feladatok, az alapok és a speciális tantárgyak, a szaktudás és az interdiszciplináris ismeretek kiegyensúlyozott keveréke ideális kiindulópontot jelent a karrierjének megkezdéséhez.

Az autóipari rendszerek, a robotika vagy az elektromos mobilitás kötelező három területének egyikének kiválasztásával lehetőség van az egyéni és munkaerő-piaci megkülönböztetésre és specializálódásra a kurzuson belül.

A mechatronika foglalkozási területei

A sikeres mechatronikai alapképzés szakmai tevékenységi körök széles skáláját nyitja meg a diplomások számára. A mechatronikai mérnököket az autóiparban és a repülőgépiparban, a gépiparban és a gépiparban, az elektrotechnikában és a robotikában alkalmazzák. A diplomások itt vezető és támogató feladatokat látnak el a mechatronikai rendszerek fejlesztésében és felépítésében, műszaki eszközökre és alkatrészekre vonatkozó szoftverek fejlesztésével, valamint a gyártás és a folyamatok automatizálása területén komplex rendszerek beszerzésének, karbantartásának és üzembe helyezésének felügyeletével.

normál időszakban

Távoktatás: 7 félév / 180 ECTS

A tényleges tanulmányi időszak ingyenesen bővíthető legfeljebb 4 félévre a standard tanulmányi időszak alatt.

alapvonal

A téli félév (október) és a nyári félév (április) megfelelő számú résztvevővel.

akkreditáció

A tanfolyam akkreditálása az AQAS eV akkreditációs ügynökség által

tandíj

Távoktatás: 257,00 € / hó (összesen 11 459,00 €, plusz egyszeri vizsga díja 665,00 €)

tanulmány formájában

Részvételi tanulmány vagy távoktatás. A távoktatási kurzus felváltva zajlik az önálló tanulmányok és a teljes nap szombat szemináriumok (kb. 12 szombat / félév) között, számos országos tanulmányi központunk egyikében, vagy online a DIPLOMA Online Campus "virtuális előadótermében".

felvételi követelmények

Általános egyetemi felvételi képesítés, Fachhochschulreife, mestervizsgát tartott, vagy a felsőoktatáshoz való hozzáférésről szóló Hesse-i rendelet szerint, vagyis legalább 400 órás karrierfejlesztési képzés befejezésével, műszaki iskolával vagy szakképző vagy közigazgatási akadémiával, vagy végleges vizsgával egy államilag elismert szakképzésben. legalább 2 éves foglalkoztatás és külön egyetemi felvételi vizsga.

A speciális képesítésekkel kapcsolatos további információkért forduljon a DIPLOMA Hochschule-hoz. Azok a pályázók, akik nem felelnek meg a fent említett követelményeknek, először vendégkönyvelőként vehetnek részt a tanfolyamon, ha a hozzáférési jogosultság max. 2 félév érhető el.

Külföldi diplomák esetén be kell mutatni az egyenértékűséget.

nyilatkozatok

Mérnöki Bachelor (B.Eng.)

A diplomások diplomát és diplomát kapnak, valamint angol nyelven írt oklevélmellékletet és egy rekordot, amely nemzetközi szinten azonosítja őket, mint főiskolai diplomát.

Képzési folyamat

A "Mechatronika" alapképzés kétféle változatban kínálkozik: szemtől-szembe tanulmányozásként Bad Sooden-Allendorfban vagy távollétes képzésként jelenléti fázisokkal a németországi különféle tanulmányi központokban. A távoktatás részvételi szakasza szombaton zajlik, és önkéntes gyakorlatokból és szemináriumokból áll (laboratóriumok, szimulációk, kísérletek, programozási gyakorlatok, elméletek stb.). Összesen 8 laboratóriumi nap kötelező minden hallgató számára, amelyek blokkos eseményekként kerül sor a Bad Sooden-Allendorf mechatronikai laboratóriumába (gyakorlati kísérletekkel és alkalmazásokkal a robotika és autóipar területén). Didaktikailag elkészített tanulmánylevelek, telefonos forródrót és felügyelt e-tanulási platform virtuális laboratóriumokkal, szimulációk, gyakorlatok, feladatgyűjtemények és irodalom állnak rendelkezésre az önképzés szakaszaihoz. Az egyes tanulóközpontok más gyermekgondozási lehetőségeket is kínálnak.

alkalmazások

A sikeres mechatronikai alapképzés a diplomások széles és érdekes tevékenységi körébe vezet. A mechatronikai mérnököket a gépipar és a gépipar, az elektrotechnika és az elektronika, az autóipar és a repülés, az automatizálás, a robotika, a mikroszisztéma és a precíziós technika, az orvosi technológia, a médiatechnika stb. Területén alkalmazzák - ideértve a kapcsolódó szállítókat is. A mechatronika főiskolai és mesterképzési diplomáinak egyéni munkái:

 • vezető és támogató feladatok a mechatronikai rendszerek fejlesztésében és felépítésében
 • A mechatronikai, elektronikus és mechanikai alkatrészek és rendszerek modellezése és szimulálása
 • Műszaki eszközök és alkatrészek szoftverének fejlesztése
 • Elektronikus és mechatronikai eszközök fejlesztése, gyártása és tesztelése
 • Minőségbiztosítás
 • Összetett rendszerek beszerzése, karbantartása és üzembe helyezése a gyártásban és a folyamatok automatizálásában
 • Technikai termékek és rendszerek marketingje, értékesítése és képzése
 • Tevékenységek és projektmenedzsment koordinálása a menedzsmentben
 • Vezetési feladatok, ahol interdiszciplináris kompetenciára van szükség
 • Konzultációs tevékenységek ipari és szolgáltató vállalatokban

Major szakirányokon

robotika

A mechatronikai kurzuson a robotikára vonatkozó választható hangsúly a két modulból áll

 1. Robotika és programozás
 2. Szerszám tervezés robotokhoz

A "Robottechnika és programozás" modulban a robotok osztályozásának, a munkaterület koordinátarendszereinek, a vezérlőkoncepcióknak, a programozási koncepcióknak (oktatás, lejátszás, offline, szimuláció) alapos ismerete áll rendelkezésre, figyelembe véve a szabványokat, a rendeleteket és a biztonsági mechanizmusokat. A hangsúly a működés előkészítésére, üzembe helyezésére, programozására és a célzott hibaelhárításra, a megfelelő teszteszközökkel történik. A cél a robotok kiválasztása, programozása és optimalizálása a rendszer sajátos igényei szerint.

Az "A robotok szerszámkoncepciója" modul mélyreható ismereteket nyújt a robotokhoz használt szerszámkoncepciók és eszközök paramétereiről és sajátosságairól, valamint különféle lehetőségeket kínál az egyedi és összetett robotikai megoldások használatához. A hangsúly az automatikus szerszámcserélő rendszerekre koncentrál. A cél a gyártási folyamatok és a munkafolyamatok tervezése a robot optimális felhasználása szempontjából, és az egyedi szerszámok, például a megfogó rendszerek tervezése a gyártástechnológia szempontjából.

Autóipari rendszerek

A mechatronikai kurzus (B.Eng.) Autóipari rendszerekre való választása a két modulból áll

 • Autó elektronika
 • Gyári szimuláció

Az "Automotive Electronics" modul alapos ismereteket nyújt a jármű elektromos rendszerén belüli funkciómodulok és komplex rendszerek felépítéséről, felhasználásáról és diagnosztizálásáról. A hangsúly a módszerekre, például az FMEA elemzésre vonatkozik. A modul célja az elektronikus funkciómodulok megértése, az elektronikus funkciómodulok összekapcsolásának elemzése, megvalósítása és optimalizálása. A következő tartalmat tanítják részletesen:

 1. Az autóelektronika és az elektronika alapjai
 2. Gépjárművek elektronikus rendszereinek alapjai
 3. Kiválasztott elektronikus rendszerek (funkció, megvalósítás)
 4. A járművek elektronikus rendszereinek FMEA (hiba üzemmód és hatások elemzése)

A "Gyári szimuláció" modul alapos ismereteket nyújt a modellépítésről és egy gyári szimuláció példaértékű megvalósításáról, a valós termelési létesítmények előzetes tervezéseként. A modul célja a termelés tervezése szimulációk segítségével és a meglévő termelési létesítmények optimalizálása szimuláció segítségével. A következő tartalmat tanítják részletesen:

 1. A szimuláció alapjai
 2. Gyári szimuláció
 3. A szimuláció megvalósítása autóipari beszállítók példájával
 4. A szimulált és egy valós rendszer összehasonlítása

elektromobilitási

Az elektromos mobilitásra vonatkozó választható hangsúly az e-mobilok műszaki megvalósításával és fenntartható használatával foglalkozik.

Ezért magában foglalja a két modult

 • Elektromos járművek fogalma
 • Az integrált energiaellátás fenntarthatósága és vállalati irányítása

Az elektromos járművek tervezési moduljában a hangsúly az elektromos (vagy hibrid) meghajtású járművek tervezésére áll. Ez magában foglalja a tartomány elemzését a jelenlegi akkumulátor-technológia, a könnyűszerkezet, a jármű- és a meghajtórendszerek alapján. Ezenkívül a járművek tervezésének kiegyensúlyozása is nagy jelentőséggel bír a használati profilok szempontjából.

Az integrált energiaellátás fenntarthatóságának és vállalati menedzsmentjének moduljában az energiagazdálkodás hatásainak ciklusa központi jelentőségű. A fenntarthatóság célja csak akkor érhető el, ha nagyobb hatékonyság érhető el az elektromobilitásban, mint a hagyományos hajtásrendszereknél, beleértve a megújuló energiákat. Ez a modul esettanulmányokat használ annak bemutatására, hogy mely módszerek és potenciál lehetséges.

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Tovább

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Kevesebb
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hannover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , München , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nürnberg , Wiesbaden , Wuppertal , Németország Online + 23 Több Kevesebb