Mérnöki Alapszak

Általános információk

Program leírás

A University of Malta nemzetközi hallgatói közül az egyik legnépszerűbb kurzus a mérnöki diploma (Hons). Ez a program két adatfolyamot tartalmaz:


Áramlat 1 - Bachelor of Engineering (Kitüntetések) az elektromos és elektronikus mérnöki

Ez a program célja, hogy átfogó egyetemi képzés széles körű tudományágak szükséges szakmai profi mérnök. Ezért a tanterv több technológiai pillérre épül, nevezetesen a matematika, az elektrotechnika, az elektronika, a szoftver, az irányítás, a kommunikáció és a számítógépes rendszerek területén, további tantárgyakkal a vezetői és a szakmai kérdésekben. A program jelentős gyakorlati lehetőséget kínál az elméleti oktatáshoz és előadásokhoz kiegyensúlyozott gyakorlati munkához. A hallgató képes a tárgyi tudást és megértést demonstrálni szabványos értékelési módszerekkel, nevezetesen egy tanulmányi egység-vizsgával és folyamatos értékeléssel (tanfolyam). Továbbá egy csapatprojekt és a végső év projekt hozzájárul majd a műszaki tervezési készségek, a projektmenedzsment, a tárgyismeret, az integráció és a megértés gyakorlati megvalósításához. A menedzsment és egyéb lágy készségek, valamint a személyes fejlődés a tanfolyam szerves részét képezik.

A kurzus optimálisan a hallgató szellemi fejlődéséhez készült, és a jól bevált 4 éves mûszaki oklevélen alapul. Általánosságban elmondható, hogy az első év a hallgatókat új mérnöki koncepciókra vezeti be, miközben a másodlagos tantervre is épít. A második évben az első évre épül, tovább bővítve a tudásalapot. A harmadik év olyan kulcsképző év, amelyben a hallgató jelentősen érett és a tantárgyak széles választékát tartalmazza. A negyedik év zárja a végső év projekt (disszertáció), amelyen keresztül a hallgató megtanulhatja, hogyan alkalmazza az ismereteit, amelyet az évek során egy jelentős munkában töltött be.

A tanfolyamot a kurzus harmadik évének első vagy második félévében arra ösztönzik, hogy az ERASMUS csereprogramba menjenek.

A tanfolyam úgy van kialakítva, hogy a hallgatók különböző elemeit tudás, készségek, tapasztalatok, szellemi képességek, valamint a megértés a mérnöki tudomány és a matematikai elméleti háttér, mérnöki elemzési módszerek és eszközök; mérnöki termékek, alkatrészek, folyamatok vagy rendszerek tervezése és fejlesztése; gazdasági, társadalmi, jogi és környezetvédelmi korlátok; és mérnöki gyakorlat.


Stream 2 - Gépészmérnöki Bachelor (Kitüntetések)

A kurzus keretében kínált különböző tanulmányi egységek integrációja és kombinációja, amely egy olyan átfogó és kompetens gépészmérnök kifejlesztéséhez vezet, aki képes a multidiszciplináris gépészeti ismeretek alkalmazására a szervezeti és ipari alkalmazások széles körében. A program további mélyreható ismereteket és megértést nyújt az Alkalmazott Mechanika és a Thermo-Fluids Engineering, vagy az ipari és gyártási mérnöki, vagy az alkalmazott anyagok a mérnöki által kiválasztott diák. Az általános cél az, hogy a hallgatókat: jó ismeretekkel rendelkezzen a rendszerek és folyamatok alapjairól, amelyek általánosan elismertek a gépészet és a kapcsolódó témák területén; képes tudni, modellezni és megjósolni a műszaki tárgyak viselkedését tudományos és technológiai elvek alkalmazásával; nagy mérnöki gyakorlat az új megoldások megteremtésében, a régiek adaptálásában, valamint az alkalmazott mechanika, termosz-folyadékok, anyagtudomány, tengerészeti mérnöki, energetikai rendszerek, gyártás és számítástechnikai tervezési technikák szerzett ismereteinek felhasználásával.

A Gépészmérnöki BME (Hons) a hallgatók számára biztosítja a szükséges eszközöket és interdiszciplináris készségeket a gépészeti rendszerek és alkatrészek professzionális tervezéséhez, fejlesztéséhez, elemzéséhez, modellezéséhez, gyártásához és karbantartásához. A kurzus alapvető technikákat, ismereteket és megértést nyújt az alkalmazott mechanikában, ipari gyártásban és anyagtudományokban, amelyek számos iparág, különösen az űrkutatás, az autóipar, az építőipar, a tengeri és a gyártástechnika területén alkalmazhatók. Az interdiszciplináris készségeket az alapvető kötelező tanulmányi egységek biztosítják, amelyek biztosítják az alapvető alapelveket és a gépészeti integrációt a szélesebb kontextusban az elektronika, az elektromos áram, az ellenőrzés, az IKT, a menedzsment, a vállalkozói szellem, a szakmai gyakorlati kódex és a fenntartható Környezetvédelmi Mérnöki.

Ez a fokozat a fizika és matematika hátterű diákok számára készült, akik a gépészet széles körébe tartozó különböző ágazatok közül egy vagy több érdekeltséggel foglalkoznak. A kurzus egy olyan ugródeszkát jelent a diák számára, aki a lehető legszélesebb lehetőséget nyitja meg a technológia belépésének. Ez olyan gyakorlati útvonalat nyújt azok számára, akik olyan területeken kívánnak beindulni, mint a közlekedés, az energia, beleértve az alternatív energiát, a szerkezeti tervezést, a biomechanikát, a robotikát, a terméktervezést, a gyártást, az automatizálást vagy az anyagkészítést. Ez a négyéves fokozat jellemzően a tudományágak széles körének további tanulmányozására alkalmas.


Időtartam: 4 év

Díj: évi 10 800 euró.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Malta (UM) is the highest teaching institution in Malta. It is publicly funded and is open to all those who have the requisite qualifications. There are some 11,000 students and abou ... Tovább

The University of Malta (UM) is the highest teaching institution in Malta. It is publicly funded and is open to all those who have the requisite qualifications. There are some 11,000 students and about twelve per cent of the student population is international. Kevesebb