Logisztikai Menedzsment - Nemzetközi Friss Üzleti Menedzsment

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Mi a Fresh Business?

Friss termékek keresése a mai szupermarketekben abszolút normálisnak tekinthető. De hogyan jutnak el a fogyasztók bevásárló kosarakhoz? Hogyan gyártják, csomagolják, forgalmazzák, szállítják és értékesítik? Ki "fejleszti" az új élelmiszer-fogalmakat? És nagyon fontos, hogy garantált, hogy minden jó állapotban van, egészséges és "ár-érték arány"? Mindezeket a kérdéseket és még sok másat a szakembereknek kell megválaszolni a friss üzlet világában.

A nemzetközi friss üzlet világa kiterjed minden friss termékre, mindenféle elképzelhető domainre: tejből, virágokból, növényekből, gombákból és diófélékből származó húsokig mindenféle gyümölcsökig és zöldségekig. A termelés mellett az elsődleges termékek feldolgozásának első lépései a friss üzleti világunk részét képezik. De ne felejtsd el a beszállítók, tanácsadók és a logisztikai szolgáltatók teljes környezetét, akik szerves részét képezik ebben a dinamikus üzleti területen. Igen, termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik, de a lényeg az, hogy mindig az emberekre vonatkozik. Olyan emberek, akik kihívásként látják el a fogyasztók igazi igényeit az egész világon: egészséges és biztonságos étel, valamint egy szép és személyes díszített lakóterület.

66509_ScreenShot2017-12-13at4.26.27PM.png

Logisztikai menedzsment - Nemzetközi friss üzleti menedzsment

Az új Fontys „Nemzetközi friss üzleti menedzsment (IFBM)” program pontosan megválaszolja az első bekezdés kérdéseit. A gyártástól a fogyasztóig a termékek sok kézen keresztül áramlanak. Követik a további feldolgozási lépések láncolatát, az úgynevezett Fresh Supply Chain-t. A terméket tovább feldolgozzák, újracsomagolják, finomítják és reklámokban jelennek meg. Sok lépés és ember vesz részt, amíg egy termék végül a fogyasztó asztalára kerül.

Az "International Fresh Business Management" egy olyan tanfolyam, amely ötvözi a marketing, a logisztika, a közgazdaságtan és a friss lánc ismereteit a helyi, regionális és nemzetközi piacokon. Az élelmiszer-marketing a friss termékek értékesítésével kapcsolatos minden szempontból foglalkozik: a piackutatásból és elemzésből a stratégiai marketingtervek kidolgozásához, valamint az operatív marketing és értékesítési tervek kidolgozásához és megvalósításához. Az élelmiszer-logisztika szervezi a friss termékek áramlását a vetőmagtól a lemezig. Ön figyelmet fordít a vásárlásra, szervezésre, gyártásra, szállítási tervezésre és csomagolásra. Megtanulják, hogyan kell kezelni az ellátási láncot és hogyan lehet hosszú távú kapcsolatokat kialakítani elégedett szállítókkal és ügyfelekkel. Ön is elsajátítja a számviteli, közgazdasági, menedzsment készségeket, a kommunikációs készségeket, valamint a holland és az angol nyelvet.

Mit fogok tenni az édesapám 4 évében?

A Fontys International Campus Venlo összes bachelor programja négy évig tart. Minden évben két félévből áll. Az első tanfolyam éve az Alapítvány éve. Az Alapítvány éve tájékozódást és szelekciót kínál.

Az első év után belépsz a hároméves fő fázisba. A második tanévben a Fő Fázis a Mini Vállalat szakmai kompetenciáinak megszerzéséből áll. Megkezdi a saját cégét más hallgatókkal, eladja a részvényeket, üzleti tervet ír és értékesít egy tényleges terméket. A harmadik tanfolyamon végzett munka során minden diák egy 5 hónapos szakmai gyakorlatot végez a vállalatnál. Ezután visszatér a "Learning Community" -hez a visszajelzésekhez és további témákhoz. A kurzus végén írja le a diploma feladatát. Ismét ez egy 5 hónapos munkahelyi elkötelezettség keretében zajlik egy cégnél.

A diákok a programról

Tanatta Yodchomyan

"Eredetileg Thaiföldről külföldön tanultam egy igazán nemzetközi tanulmányi program megszerzését, ebből a szempontból a Fontys Venlo Nemzetközi Friss Üzletmenedzsment érdekesnek tűnt számomra: széleskörű üzleti irányítással, marketinggel és logisztikával foglalkozik, számtalan lehetőséget kínál különféle puha készségek fejlesztésére a csoportos munkaalapú tanulás és a különböző vállalkozások közötti kirándulásokra. A hangulatos Venlo campusban inspiráló munkakörnyezetet találtam, ahol mindig kapcsolatban állok a hallgatókkal és az előadókkal. "

66510_ScreenShot2017-12-13at4.26.18PM.png

Mi a szakmai perspektíva az IFBM tanfolyam után?

Tanulmányait követően a Fresh Business világa nyitva áll Önnek. Vegyen részt a mezőgazdaság és az élelmiszeripar ellátási láncában termékfejlesztőként, vagy alkalmazza a készségeket a kereskedelmi vállalkozásokban minőségbiztosítási menedzserként. Függetlenül attól, hogy mit csinálsz, a nemzetközi Fresh Business Management tananyaga biztosította Önnek a szükséges tudást, hogy megfeleljen a gazdasági lánc és az árucikk láncolatának kihívásainak a friss iparban. Az IFBM szakember a friss ellátási lánc bármely üzletében nyerhet munkát, a mezőgazdasági nyersanyagok szállítóitól az élelmiszerekig és a kiskereskedelemig.

Pontosabban ezek a munkák magukban foglalják a marketing menedzsert, a logisztikai menedzsert, az értéklánc-menedzsert, az export-menedzsert, természetesen a friss termékek területén. De nagyon is lehetséges, hogy az IFBM szakember saját vállalkozást alapít, vagy tanácsadóvá vagy kutatóvá válik. A releváns ágazatok közé tartozik a mezőgazdaság, a kertészet és a halászat, az agrár- és élelmiszer-nagykereskedelem, az élelmiszer- és italfeldolgozás, az élelmiszer- és virágkiskereskedelem, a kertészeti központok, az élelmiszer-szolgáltató és az agrár- és élelmiszer-tanácsadó ügynökségek.

Felvételi követelmények

A leendő bachelor hallgatójaként Önnek rendelkeznie kell a középiskolai végzettséggel, amely megfelel a holland szabványoknak. Ahhoz, hogy a Fontys University of Applied Sciences beiratkozhassanak, a hallgatóknak felsőfokú végzettséggel kell rendelkezniük középfokú középiskolai diploma oklevéllel, jó eredménnyel. Ez azt jelenti, hogy:

  • A holland hallgatók számára: VWO-, HAVO- vagy MBO-diploma
  • A német diákok számára: Fachabitur vagy Abitur (Fachhochschulreife vagy Allgemeine Hochschulreife)
  • Más nemzetiségű diákok: középiskolai diploma / GCE vagy azzal egyenértékű, pl. A brit GCE A-szint vagy GCSE A, B vagy C, nemzetközi érettségi, francia érettségi vagy amerikai felsőoktatás (top stream vagy plusz egyéves főiskola )

Az oklevelén kívül kérjük, mellékeljen további tudományos képesítést, ha rendelkezésre áll (különösen a matematika és a gazdaság területén). Pl. További tanfolyamok, workshopok, projektek, versenyeken való részvétel.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Kevesebb
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Több Kevesebb