Kar fizikai tudományok

Általános információk

Program leírás

Létrehozását követően a University of Ilorin a University College, a University of Ibadan a szövetségi kormány Nigéria szeptemberében, 1975, a Természettudományi Kar egyike volt a három Alapítvány Karok kezdődött Academic üzleti október 23., 1976.

Az öt alapító osztályok Biológiai Tudományok, kémia, Földtan Kar, Matematika és fizika. A 1977-1978 Session két szervezeti egységek, Biokémiai és statisztika adunk. A Tanszék Biológiai Tudományok volt bontható három, nevezetesen Microbiology, Plant Biology and állattani 2000/2001 akadémiai ülésén. míg Computer Science átkerült Kar Kommunikációs és Információs tudományok a 2008/2009 ülésén. Jelenleg tíz (10) programok kilenc (9) tanszékei által. Kémia tanszék két programok, amelyek a kémia és Industrial Chemistry.

Kémiai tanszék

A Department of Chemistry kezdődött, mint az egyik alapító osztályok a Természettudományi Kar 1976-ban, jelenleg a részleg egyik legnagyobb osztályok a Természettudományi Kar. Kémia - egy központi tudományterület - foglalkozik a világ körülöttünk, beleértve az élet- és fizikai tudomány. Úgy játszik fontos szerepet, hogy megértsük a szerkezetének és kölcsönhatásainak anyag a világegyetemben. Ezért hatások területeken, például a geológia, a környezetvédelem, az orvostudomány, az új anyagok és a mezőgazdaságban.

Matematika Tanszék

Filozófia és célkitűzései a Department of Mathematics

A filozófia tanszék, hogy diplomásokat, akik jól képzett minden részletét Matematika amelynek fő célja a találkozó nemzeti szükségletek területén a technológiai haladás, amely jelenleg egy globális problémát. Probléma felértékelődése található konkrét cél a nigériai helyzet és a kulturális miliő.

A célkitűzések a részleg:

 • én. Ahhoz, hogy a vonat a diákok önellátóak az általuk választott területen a matematika.
 • ii. Termelni hallgatók, akik felkészülve posztgraduális munkát.
 • iii. Termelni képzünk, akik könnyen átadják tudásukat a diákok alacsonyabb szinten az oktatás.
 • iv. Fejlesztése önbizalmat kezelési problémák nélkül, vagy minimális felügyelet mellett.
 • v. A vonat a diákok fejlesztésére bizalom felmérni és megoldani a problémákat általában.
 • vi. Termelni a hallgatók jó oktatási alapítvány egy sor karrier közszolgálati, az iparágak és a kereskedelem.
 • vii. Előállításához Matematikusok, amely lehet önálló vállalkozók

Fizika Tanszék

A filozófia a program a természetismeretük keresztül Fizika szellemi és technológiai fejlődés a társadalom. A B.Sc. Fizika programok a Természettudományi Kar, University of Ilorin vezették be, mint az egyik első tudományos programok által kezdett az egyetem 1976-1977 ülés. Ettől kezdve a program, és a minisztérium támogatása is jelentős fejlődésen mentek keresztül mind a személyzet ereje, a rendelkezésre álló laboratóriumi tér és más fizikai eszközök, hallgatói létszám, a tanterv és a kutatás.

Statisztikai Hivatal

A LÁTOMÁSUNK: Amikor megérkeztünk, találkoztunk a földön egy osztály, amely igen aktív volt az iskolában. Csatlakoztunk az izgalom. Elképzelésünk az volt, hogy építsenek egy Statisztikai Hivatal, ami felülmúlhatatlan, legalábbis a nyugat-afrikai partvidék. Mi nagyon is tudatos a többi részlegtől a University of Ibadan és a University of Nigeria, Nsukka. Mi is nagyon sokat tud a statisztika program ABU Tanszék. Célunk az volt, hogy legyen a referenciapontot a statisztikában. A íratlan mottója „Ajise bi Oyo Laari, Oyo ki ise bi enikan. Ebből a célból az első felvonás érkezéskor az volt, hogy végezzen kritikai felülvizsgálatot a meglévő egyetemi tananyag.

Ezért javasolt Posztgraduális tematikája. Azt is indított Intézeti szeminárium, amelyen néhány előadók kaptak meghívást a két közeli egyetemek Ife és Ibadan. Mindezek indítottak, hogy a mi osztály az irigység más Testvérrészlegeink Statisztikai az országban.

Küldetésünk: Küldetésünk az volt, hogy dolgozzon ki egy a Statisztikai Hivatal, itt Ilorin.

 • hogy továbbra is a legjobb hagyománya az egyetemi,
 • hogy továbbra is vonzza a legjobb agy.
 • hogy továbbra is készítsen az illetékes statisztikusok a nyilvánosság számára
 • létesítmények, ipari és tudományos intézményekkel.
 • hogy lesz egy második otthona személyzet tagjai.

Ezek a vágyak talált kifejezést, ahogy mi végezzük magunkat, az odaadás azt bevitte a teljesítményét a feladatokat, ahogy mi összefügg a diákok és a irigylésre méltó kapcsolat alakult ki és ápolni között a személyzet tagjai.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Provide world-class environment for learning, research and community service.

Provide world-class environment for learning, research and community service. Kevesebb