Közgazdasági és üzleti Bachelor - tananyag gazdasági és menedzsment

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

JELENTKEZZ MOST!

A Economics and Management (E&M) hároméves képzési program, amely a közgazdaságtan, a menedzsment, a számvitel és a statisztika multidiszciplináris szakértelmének megszerzésére összpontosít. Ennek célja az, hogy felkészítse a hallgatókat arra, hogy megértsék, hogyan működnek és működnek a cégek az egyre összetettebb társadalmi és gazdasági környezetben.

A közgazdász és a menedzsment diplomások képesek lesznek megérteni a gazdasági és pénzügyi jelenségeket, valamint azok piaci és vállalati hatásait; elsajátítják a vállalkozás magatartásának elemzéséhez és a cég optimális stratégiájának megtervezéséhez szükséges összes alapkészséget. A közgazdász és a menedzsment diplomások elsajátítják a szükséges hátteret és készségeket is ahhoz, hogy sikeresen haladjanak tovább posztgraduális kurzusokon Olaszországban és másutt. A University of Siena lehetősége nyílik jelentkezésre számviteli és menedzsment (AMa), MSc közgazdaságtan és pénzügy, valamint közgazdaságtan MSc-re; mindegyiket angolul tanítják.

Képzési készségek

A program biztosítja a hallgatók számára:

 • Vezetési és számviteli készségek, amelyek lehetővé teszik számukra az üzleti problémák kezelését és megoldását, valamint a számviteli jelentések elkészítését és elemzését;
 • Képesség kvantitatív és statisztikai eszközök felhasználására a vállalati magatartás, a piaci környezet és a fogyasztói kereslet elemzésére;
 • Képesség arra, hogy elméleti és kvantitatív eszközöket használjon a fő gazdasági és pénzügyi változók tendenciáinak megértéséhez és a határozott magatartás kialakításához a nemzeti és nemzetközi makrogazdasági összefüggésekben;
 • Képes foglalkozni a piacgazdasággal és a kapcsolódó jelenségekkel, szigorúan gazdasági szempontból és a társadalmi vonatkozások szempontjából is;
 • Képes támogatni a kis- és középvállalkozásokat a nemzetközi piacokra való belépésben és a globalizáció kihívásainak megfelelő kezelésében.
Università di Siena fotóarchívum

Belépési követelmények

A nemzetközi hallgatók csak akkor jelentkezhetnek az olasz egyetemekre, ha rendelkeznek oktatási képesítéssel, amely lehetővé teszi számukra a beiratkozást. Ezt a középfokú végzettséget legalább 12 éves tanulmányi idő után kell kiadni. Ha az oktatási képesítést kevesebb, mint 12 év alatt adták ki, azt az elvégzett vizsgák akadémiai igazolásával vagy a középfok utáni végzettséggel kell kiegészíteni a hiányzó középfokú év kompenzálása érdekében.

Ebből a célból a University of Siena Külföldiek Egyetemével együttműködve létrehozott egy alapítványi évet, hogy betöltse az esetleges szakadékot a különböző oktatási rendszerek között.

A Laurea (a Bachelor fokozattal egyenértékű) programra való jelentkezéshez középiskolai képesítéssel kell rendelkeznie, amelyet legalább 12 éves iskolai végzettség után adtak ki.

Ellenőrzi annak érvényességét, és lehetővé teszi a hozzáférést az első ciklusú programokhoz, ha:

 • Ez a hivatalos végzős középiskolai oklevél / az első és második ciklus egyetemi végzettsége az érintett külföldi rendszerből;
 • Képesítés, amely lehetővé teszi a belépést az összehasonlítható első ciklus (pl. Tudományos) programba a vonatkozó külföldi rendszerben; képesítés, amely lehetővé teszi belépést összehasonlítható második vagy harmadik ciklus programba az érintett külföldi felsőoktatási rendszerben;
 • Legalább 12 éves iskolai végzettség megszerzése után megszerzett képesítés.

Università di Siena fotóarchívum / Shutterstock

Tudományos naptár

University of Siena tanszékei féléves rendszert fogadtak el.

A tanév két részre tagolódik: októbertől januárig és március és május között. Minden egyes kifejezés lejárata után ütemezésre kerül sor.

Mindazonáltal minden tanszéken van egy saját naptár, amely megtalálható a szervezeti egységek honlapján (a "Didattica" részben): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

2020-2021 indikatív akadémiai naptár

Őszi félév (1. félév)

 • Előadási időszak: 2020. október 1. - 2021. Január 18
 • Vizsgálati időszak: 2021. január 21. - március 1.

Tavaszi félév (második félév)

 • Előadási időszak: 2021. március 4. - június 14
 • Vizsgálati időszak: 2021. június 17. - július 31.

JELENTKEZZ MOST!

Tandíj

A hozzájárulás összegének meghatározása

A University of Siena által felajánlott minden egyes hallgatótól, aki beiratkozott kurzusokra, mesterképzésekre vagy egyciklusos mesterképzésekre, a következő elemek alapján kerül meghatározásra:

 • Kategória, amelyhez a képzés tartozik;
 • A hallgató közvetlen családjának gazdasági helyzete , ahogyan azt a beiratkozási évet közvetlenül megelőző évre vonatkozó ekvivalens gazdasági helyzetmutató (ISEE) fejezi ki ;
 • Beiratkozási év;
 • Az augusztus 10. előtti tizenkét hónapban megszerzett egyetemi kredit (ECTS-kredit).

A tanfolyam az alábbi három kategória egyikébe tartozik:

 • Humán-társadalmi tanulmányok (USA)
 • Műszaki-tudományos (TS)
 • EU szabályozott egészségügyi ellátás (EU)

Megjegyzés: Azon diákok esetében, akik nem EU-tagállamok állampolgárai, és akik nem Olaszország lakosai és azoknak a hallgatóknak, akiknek az ISEE-számítás nem alkalmazható közvetlen családjukra, a származási országtól függően alkalmazkodási együtthatót lehet alkalmazni.

A University of Siena elérhetővé teszi a tandíjak számítási oldalát: https://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Università di Siena fotóarchívum / Shutterstock

Erős nemzetközi küldetés

A történelem nyolc évszázadában a University of Siena széles körű tanulmányokat készített a kultúra számos különféle területén.

Az évek során a University of Siena továbbfejlesztette a nemzetközivé válás stratégiáját, azzal a céllal, hogy megerősítse nemzetközi akadémiai kapcsolatait, és vonzza a hallgatókat és a kutatókat a világ különböző részeiről.

A 21. század elején ez a történelmi intézmény számos nemzetközi együttműködés révén képes volt szembenézni a tanulás, a tudás és a kutatás globalizációjával kapcsolatos kihívásokkal.

Új nemzetközi együttműködési megállapodások és projektek jönnek létre évente, növekszik az oklevelek és kurzusok száma angol nyelven, jó elhelyezést biztosítva a nemzeti és a nemzetközi rangsorban; ezek University of Siena erőteljes pontjai.

Üdvözlet Sienában

A University of Siena Európa egyik legrégebbi egyeteme, 1240-ben alapították.

Története Toszkána kulturális hagyománya mentén alakult ki a középkortól a modern időkig.

Siena Toszkána szívében található, az óvatosan dombodó dombok között. Három meredek dombon épült, ősi falakkal körülvéve egyedülálló város, ahol a hallgatók jövedelmező tanulmányi időt tölthetnek, tele lehetőségekkel személyes gazdagodáshoz.

JELENTKEZZ MOST!

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Kevesebb