Anyag Art

Az Anyagművészetben

Ebben a programban választhat, hogy a textíliákra vagy az ékszerekre és a fémmegmunkálásra összpontosít. Ön is választhat a kerámiában, a divattervezésben és a hordható technológiában. A program oktatói a legjobb textil-, ékszer- és kerámiaművészek és tervezők.

Stúdióink a hagyományos eszközökkel és új technológiákkal vannak felszerelve, amelyek a művész, tervező vagy gyártója munkájához szükségesek.

Ha a textíliákra összpontosít, saját nyomtatott, szövött és kísérleti textíliákat hoz létre a szobrászat, a ruházat és a felszíni tervezés számára. Hagyományos módszereket és új technológiákat, például digitális nyomtatást, hímzést és kötést használ.

Ha az ékszerekre és a fémgyártásra összpontosít, saját finom ékszereket és szobrokat hoz létre fémekkel és más anyagokkal. Megtanulod a hagyományos gyártási és öntési módszerek használatát a számítógéppel segített tervezés és gyártás mellett.

A négyéves program végén a Bachelor of Design vagy a Bachelor of Fine Arts fokozatot választja.

Felvételi követelmények

 • Ontario középiskolás diákok esetében a teljes átlagos átlag 70%
 • Portfólió (az Ön munkájának mintái és a megjelenő személy vizuális ábrázolása)
 • Szándéknyilatkozat
 • Hivatalos átirat
 • Egyéb követelmények
Stúdióalapú fokozat-felvételi követelmények
 • Az OCAD U stúdióalapú képzési programjaihoz, a Bachelor of Fine Arts-hoz (BFA) és a Képzőművészeti Főiskolán (BFA) alapuló felvételi ajánlatok a pályázó portfóliójának erősségén alapulnak, és a minimális akadémiai követelmények teljesülésétől függenek. az alábbiakban ismertetett dokumentáció.
 • A jelentkezést követően e-mailben értesítést kap a portfolió értékeléséhez szükséges adatokról. A portfólió előkészítéséről és az Ön által benyújtott tippekről szóló információkat a Portfólió készítése című részben találja.
Nem stúdió fokozatú felvételi követelmények

A vizuális és kritikai tanulmányokba való felvétel a Bachelor of Arts-ban az írásbeli megbízás és az akadémiai feljegyzések áttekintésének kombinációján alapul. A vizuális és kritikai tanulmányokban a BA pályázóknak be kell nyújtaniuk az alábbiakat:

 • Szándéknyilatkozat
 • Eredeti írási minta, amely az OCAD U által megadott témához válaszol
 • Hivatalos átirat

A jelentkezést követően e-mailben értesítjük a pontos alkalmazási dátumokat és határidőket, amelyekkel a kiegészítő alkalmazási anyagokat elküldheti, az írásminták témáját, és mikor kell eleget tennie a tudományos belépési követelményeknek.

Akadémiai belépési követelmények

A hivatalos átiratokat (kivéve, ha az OUAC-on keresztül gyűjtötték és benyújtják), az angol nyelvtudás teszt eredményeit (ha szükséges) és az alátámasztó dokumentumokat közvetlenül a résztvevő intézménytől vagy a vizsgálóközponttól kell elküldeni a felvételi intézményeknek.

Ontario középiskolai pályázók számára:

 • Az Ontario középiskolai diploma (OSSD) sikeres befejezése
 • 12. osztály U English (ENG4U vagy EAE4U), minimum 70% -os besorolással
 • Összesen legalább hat fokozatú 12 U vagy M szintű kurzus (beleértve az ENG4U vagy EAE4U), amelyeknek legalább 70% -a teljes tudományos átlaga.

Kérjük, vegye figyelembe: ha az első nyelv nem angol, és nem végeztek legalább négy egymást követő év középiskolát egy angol-középiskolai rendszerben, akkor az ENG4U mellett további sikeres angol nyelvtudás teszt (ELPT) eredményeit is be kell nyújtania.

Kanadai középiskolai pályázóknak Ontarioon kívül:

 • Végzett középiskola
 • 70% -os minimális átlag egyenértékű az egyetemi előkészítő tanfolyamokon
 • A felsőfokú akadémiai angol nyelvtanfolyam minimum 70% -os és / vagy azzal egyenértékű teszt

Kérjük, vegye figyelembe: ha az első nyelv nem angol, és nem teljesítettél legalább négy egymást követő év középiskolát egy angol középiskolai rendszerben, akkor sikeres 12 angol nyelvű angol nyelvtudás teszt (ELPT) eredményeit kell benyújtania. (vagy azonos).

Nemzetközi középiskolai pályázóknak: Ontario 12-es fokozatú középiskolai végzettség, az utolsó évre vonatkozóan B vagy 70% -os egyenértékű átlagértékkel:

 • Ha országos vagy iskolai rendszerben jelentkezik angolul, mint hivatalos oktatási nyelv, akkor minimum minimum B vagy 70% -os egyenértékű angol nyelvű 12 vagy azzal egyenértékű kurzus szükséges.
 • Ha egy országtól vagy iskolai rendszertől az angol nyelvtől eltérő nyelven jelentkezik, mint hivatalos oktatási nyelv, VAGY ha az első nyelv nem angol, és nem végzett legalább négy egymást követő év középiskolát egy angol középiskolában rendszer, akkor be kell mutatnia az angol nyelvtudás (ELPT) sikeres eredményeit.

Minden nemzetközi diáknak rendelkeznie kell érvényes tanulmányi engedéllyel / hallgatói vízummal, mielőtt regisztrálná az OCAD U-t. Javasoljuk, hogy a felvételi ajánlat beérkezését követően jelentkezzen be tanulmányi engedélyéhez.

 • Nemzetközi Baccalaureate (IB): Az IB Diploma kérelmező belépési átlagát általában 3 magasabb szintű és 3 standard szintű alany esetében számítják ki. Legalább 24 pont végső pontszám szükséges. Az angol nyelvű angol nyelvű tanfolyamok közül az egyik a 4-es vagy annál magasabb végső osztályú kurzusok közé tartozik. Az átutalási hitelt olyan diákoknak lehet odaítélni, akik legalább 5-ös fokozatot érnek el a magasabb szintű IB kurzusokban, amelyek az OCAD U tanfolyamokkal egyenértékűek.
  • Kérjük, vegye figyelembe: a teljes IB Diplomát nem teljesítő pályázóknak hivatalos átiratokat és bizonyítékokat kell nyújtaniuk az Ontario 12. osztályának megfelelő középiskolai végzettséggel, és az utolsó év során átlagosan B vagy 70% -os egyenértékűek, és megfelelnek az angol belépési követelményeknek.
 • Fejlett elhelyezés (AP) tanfolyamok: Az OCAD U felismeri az AP kurzusok értékét, és az akadémiai követelmények értékelésekor sikeresen elvégzi ezeket a tanfolyamokat. Az átutalási hitelt olyan diákoknak lehet odaítélni, akik 4 vagy annál magasabb fokozatot érnek el az OCAD U kurzusokkal egyenértékű tanfolyamokon.
 • British Pattern Curriculum: A pályázóknak igazolniuk kell az általános középfokú oktatás (GCSE / IGCSE) tanúsítványának befejezését öt minimális C-osztályú vagy jobb osztályú O-szintű tantárgyral, valamint az általános fejlettségi vagy speciális kiegészítő szintek általános igazolásával (GCE- A vagy GCE-AS) legalább két A-szinttel vagy négy AS-szinttel. Minden A / AS-szinten minimum C-érték szükséges. Az A-szinten vagy az AS-szinten az angol nyelv ajánlott, de legalább az O-szinten kell befejezni.
 • Nem hagyományos pályázók: Érett pályázónak tekintendő, hogy a beiratkozás évének szeptember 1-jéig legalább 20 évesnek kell lennie, és legalább két évig nem kell formális oktatásban részt venni. Minden pályázónak kielégítő bizonyítékot kell benyújtania az angol nyelvtanulásról (tanfolyam vagy teszt).
 • ÚJ: Az OCAD University partnerséget hozott létre a Toronto Egyetem Woodsworth Főiskolájának akadémiai áthidaló programjával. Az OCAD U most elfogadja az akadémiai áthidaló program sikeres befejezését, amely megfelel a belépési követelményeknek, és megadja a Liberális Művészeteket
 • Átutalási kérelmezők számára (egy másik egyetemen vagy főiskolán érkezők): Kérjük, látogasson el az Átutalási Pathways szakaszra.
 • Nyilatkozat a felvételi ajánlatokról: Az OCAD University alapképzési programjának felvétele elsősorban a kérelmező portfóliójának / kiegészítő alkalmazásainak felülvizsgálatán alapul, amely jelzi, hogy a pályázó alkalmas-e a pályázati programban való sikerességre. Az OCAD University való részvétel versenyképes; a minimális akadémiai felvételi követelmények teljesítése nem garantálja a felvételt. Végleges döntések a felvételi ügyekben az alapképzési befogadó hivatalon belül. A felvételi döntések véglegesek és nem vonhatók fel.
 • Nyilatkozat a bejelentési csalásról: A kérelmező felelőssége annak biztosítása, hogy a pályázati információk és az összes alátámasztó dokumentáció igaz, teljes és helyes. OCAD University fenntartja a jogot, hogy a kérelem részeként rendelkezésre bocsátott információkat ellenőrizze. Komoly akadémiai magatartásról van szó, hogy hamis vagy félrevezető információkat adjon meg (akár mulasztással, akár megbízással) egy alkalmazásban. Ha bebizonyosodik, vagy ha az egyetemnek ésszerű okai vannak arra a következtetésre, hogy a kérelemben vagy a kérelem alátámasztására benyújtott bármely anyagban szereplő információ hamisnak vagy félrevezetőnek vagy harmadik fél által írtnak minősül, a kérelem érvénytelenné válhat az OCAD University abszolút és kizárólagos belátása szerint. Ez a kérelem azonnali elutasítását, illetve a felvételi ajánlat visszavonásakor, vagy az OCAD University regisztrációjának megszüntetését eredményezheti. Minden ilyen információt megoszthat az OCAD University más Kanada-i egyetemekkel és főiskolákkal.

OCAD University fenntartja magának a jogot, hogy egyedül bíró legyen abban, amit akadémiai és egyenértékűségi alapon fogad el. A felvételi és tudományos belépési követelmények változhatnak.

Állások, amelyeket kaphat

A program befejezői:

 • Textil, ékszerek vagy kerámia művészet és design
 • Divat- és jelmeztervezés
 • Termék dizájn
 • Belsőépítészet

Egyes hallgatók művészeti, kézműves, design, kerámia, divat, ékszerek, textil- és múzeumi tanulmányok folytatása.

Co-ops / Szakmai

Az OCAD U annyira többet kínál, mint a kooperátorok, mert a kreatív karrier sokféle formát ölthet. Megközelítésünk minden tanuló igényeire és céljaira specializálódott és egyedi. Ön kihasználhatja a következőket:

 • Rövid tapasztalati tanulási helyek több száz szervezet közül
 • Kreatív osztályú projektek a valós iparági partnerekkel
 • Exkluzív nyári gyakorlatok
 • Galéria kiállításai a munkádról
 • Szabadúszó kreatív lehetőségek
 • Munkák az érettségi után
 • Lehetőségek a munka eladására

OCAD University dedikált támogatási szolgáltatásai segítenek a szakmai közösség, értékes tapasztalatok és készségek megteremtésében, amelyek szükségesek egy értelmes karrierhez.

Mit fog tenni a programban

Első év

Az első évben bevezető órákat fogsz venni olyan témákban, mint:

 • Színes és 2D-s kivitel
 • 3D tervezés, gyártás és digitális modellezés
 • Rajz
 • Művészeti és tervezési történelem
 • Ékszerek
 • Textil
Második év

A második évben több választási lehetősége lesz az érdeklődésre számot tartó osztályoknak, és tanulmányozni fogja:

 • Rajz
 • Anyagi művészettörténet
 • Ékszer 3D digitális tervezés
 • Ékszer öntés
 • Ékszerek gyártása
 • Textil festés és nyomtatás
 • Textíliák varrása
 • Textil szövés és kötés
 • Silversmithing
 • A liberális tanulmányok tanfolyamai
Harmadik év

A harmadik évben nyílt választható és fejlettebb kurzusok fognak lenni, mint például:

 • Ékszer vagy textil rajz és renderelés
 • Ékszer- vagy textilipari szakmai gyakorlat
 • Ékszerszerkezet és drágakő beállítás
 • Ékszerek vagy textilek története
 • Textil szövés, kötés és nyomtatás
 • Ékszerek vagy textil fogalmak
 • Választani, mint a liberális tanulmányok, kerámia és hordható forma
Negyedik év
 • A negyedik évben a tanulmányodat az Ön érdeklődési területére összpontosítja. Az évet az értekezés projektjével fogják tölteni, és bemutatják munkáját a GradEx ̶ OCAD U diplomaversenyén, a Toronto legnagyobb szabad művészeti és design kiállításán, több mint 40 000 látogatóval.

116259_116194_campus.jpg

Útmutató a felvételekhez

 1. Válasszon tanulmányterületedet: Az OCAD University három alapképzési fokozatot kínál - Bachelor of Fine Arts (BFA), Bachelor of Design (BDes) vagy Bachelor of Arts (BA) - számos különböző programban. Minden egyetemi program négy éven belül teljes munkaidőben végezhető el. Ha segítségre van szüksége annak eldöntésében, hogy melyik programunk közül mi a legjobban megfelel Önnek, jöjjön el az év számos eseménye egyikébe, tekintse át a megtekintőkönyvünket és a tanfolyamnaptárunkat, vagy tegyen néhány házi feladatot azokkal, akik aktívak ezen a területen.
 2. Ismerje meg felvételi és tudományos belépési követelményeinket: A vizuális és kritikai tanulmányokba való felvétel a Bachelor of Arts-ban az írásbeli megbízás, a szándéknyilatkozat és az Ön tudományos feljegyzéseinek kombinációján alapul. A Bachelor of Fine Arts-ban a Creative Writing programban való felvétel elsősorban írásos portfólión alapul. Az összes többi stúdióprogramba való belépés (Bachelor Design, Bachelor of Fine Arts) elsősorban az Ön munkacsoportjának értékelésén alapul. Minden pályázónak a szándéknyilatkozatot be kell nyújtania a portfólió benyújtásának részeként, és meg kell felelnie a minimális tudományos követelményeknek. A nemzetközi pályázók üdvözlők, és meg kell ismernie a különleges követelményeket. OCAD U számos átviteli Pathways a diákok korábbi középfokú tapasztalat.
 3. Jelentkezzen be online: Minden pályázó jelentkezik az Ontario Egyetemek Alkalmazási Központján (OUAC). A 2019/ 2020-as tanévre vonatkozó ajánlott határidő 2019. február 1. A 2019. február 1-je után beérkezett pályázatokat űr engedélynek kell tekinteni, és egyes programok nem fogadhatják el a pályázatokat. a 2019. február 1-jei határidő.
 4. Küldje el portfólióját (a BFA, BDes programokba való belépéshez): Minden pályázónak digitális portfóliót kell benyújtania online a SlideRoom-on keresztül. A legtöbb portfólió benyújtását minden évben februárban felülvizsgálják. Minden dátumot és határidőt értesítenek, és az alkalmazás után tájékoztatást kap a portfólió e-mailben történő elküldéséről.
  • VAGY
  • Írási minta elküldése (a vizuális és kritikai tanulmányok BA-ba való felvételhez): A kérelem feldolgozása után e-mailben elküldjük az írásmintát.
 5. Várja meg a felvételi feltételes ajánlatot: Minden ajánlat függ a felvételi folyamat befejezésétől (az akadémiai követelmények teljesítése és a szükséges dokumentumok benyújtása).
 6. Válaszoljon a felvételi ajánlatára: Miután válaszolt az OUAC-on keresztül történő felvételi ajánlatára, az OCAD U-t elektronikus úton értesítik arról, hogy elfogadta a felvételi ajánlatot. Az OCAD U küld e-mailben levelezést, amely fontos dátumokat, határidőket és online regisztrációs információkat tartalmaz. 500 dolláros, visszafizetendő letétet kell fizetnie az OCAD U.
 7. Tervezze meg az évet: Biztosítsa, hogy rendelkezzen a szükséges pénzügyi forrásokkal a tandíjhoz, a díjakhoz, az ellátáshoz és a megélhetési költségekhez. Szükség esetén gondoskodjon házról. Nyissa meg a nyári tájékozódási programjainkat, és regisztráljon online osztályaiba.
 8. Találkozunk szeptemberben!
Program oktatási nyelve:
 • Angol

5 további kurzus OCAD University »

Utoljára frissítve Június 6, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date