Ifjúsági munka Bachelor

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Átfogó tanulmányi programot biztosít az ifjúsági munka alapjaiban, mint a közösségi munka beágyazott gyakorlata. A tanfolyam magában foglalja az ifjúsági munka szakosodott egységeit, valamint a közösségi munkával kapcsolatos ingyenes tanulmányokat.

A hallgatók választhatnak olyan kiegészítő tanulási területeket, mint például az aboriginalis és az interkulturális tanulmányok, a függőségi tanulmányok, a közösségi munka, a kriminológia, a pszichológia, a tanácsadás, a képzőművészet, a média és kommunikáció, az események szervezése és a szabadtéri kalandok.

Tanfolyam belépés

Tudományos felvételi követelmények (3. sáv)

Minden pályázónak meg kell felelnie a kurzus felsőoktatási feltételeinek. Az indikatív vagy garantált ATAR a közzétett (adott esetben), vagy az akadémiai felvételi követelmények teljesülhetnek a következők egyikének kitöltésével:

 • AQF Cert IV;
 • Sikeresen befejezte a 0,25 EFTSL tanulmányait egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) Bachelor vagy annál magasabb szintű tanulmányon;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam; *
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi tesztje; vagy*
 • Tapasztalati alapú belépési rendszer. *

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

A nemzetközi hallgatók számára a követelmények tartalmazzák a középiskolai eredményeket.

Angol nyelvre vonatkozó követelmények (3. sáv)

Az angol kompetencia követelményei a következők egyikének teljesítésével teljesíthetők:

 • 12. év angol ATAR / angol irodalom, ATAR C vagy annál jobb vagy azzal egyenértékű;
 • Speciális felsőfokú felvételi teszt; *
 • Az IELTS akadémiai teljes sávja legalább 6,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,0);
 • Az 1,0 EFTSL tanulmány sikeresen befejeződött alapképzésen vagy annál magasabb szinten az Egyesült Királyságban, Írországban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon vagy Kanadában;
 • Egyetemi előkészítő tanfolyam;
 • Őslakos egyetemi orientációs tanfolyam; *
 • Aboriginalis hallgatók felvételi teszt; *
 • AQF diploma, haladó diploma vagy társult diploma;
 • Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltató (vagy azzal egyenértékű) Bachelor szintű vagy magasabb szintű tanulmányának 0,375 EFTSL sikeres elvégzése; vagy
 • Egyéb tesztek, tanfolyamok vagy programok, amelyeket az angol jártassági sávok oldalon határoztak meg.

* További információk a Tanfolyam bejegyzés oldalán találhatók.

tanfolyam részletei

Szemeszter elérhetősége

 • 1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
 • 2. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban

Pályaépítés

A hallgatóknak kötelesek 11 alapvető egységet kitölteni. A fő egységeken kívül a hallgatóknak ki kell tölteniük a Művészetek és Bölcsészettudományi Iskola bármelyik 12 főt olyan tudományterületről, mint a társadalomtudomány, az ifjúsági munka, a formatervezés, a pszichológia, a művészet, a kortárs művészet és a média és kommunikáció; vagy bármely más kombináció a kiskorúak, kiskorúak vagy választható egységek számára a Művészeti és Bölcsészettudományi Iskolából vagy más iskolákból, ha vannak ilyenek.

1. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
YWK1220 Ifjúsági kérdések 15
CSV1103 Interperszonális és segítő készségek 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15

1. év - 2. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
YWK1101 Az ifjúsági munka alapelvei 15
CSV1203 Munka csoportokkal 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15

2. év - 1. szemeszter

Egységkód Egység címe Hitelpontok
YWK2113 Ifjúsági munka szakmai gyakorlat 30
CSV2109 Sebezhető emberek és közösségek 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15

Megjegyzés: A YWK2113 egy éves eszköz.

2. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
CSV2116 Az emberi szolgáltatások etikája 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15

3. év - 1. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
YWK3203 Az ifjúság elméletei 15
YWK3107 Ideológia és ifjúsági munka gyakorlata 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15

3. év - 2. félév

Egységkód Egység címe Hitelpontok
YWK3231 A társadalmi változások stratégiái 15
YWK3211 Befogadó ifjúsági munka 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15
Egység őrnagy / kiskorú / választható egységtől 15

Tanulmányi eredmények

 • Elemezze és értékelje az ifjúsági munka hozzájárulását a társadalomhoz, a közösségekhez és a fiatalokhoz, bizonyítva a kultúrák közötti reagálást.
 • Alkalmazza és értékelje a fenntarthatósági elveket a programtervezésben és -fejlesztésben, valamint a problémamegoldásban az ifjúsági munka szakmai gyakorlata keretében.
 • Alkalmazza a társadalmi-kulturális és nemzetközi sokszínűség, valamint az ifjúsági munka alapját képező egyéb értékek ismeretét.
 • Mutassa be az ifjúsági szakmai kommunikációnak megfelelő angol nyelvtudást, ideértve a szóbeli és írásbeli kommunikáció minden formáját, mind formális, mind informális módon.
 • Bizonyítsa be a másokkal való professzionális együttműködés képességét csapatmunka révén akadémiai és szakmai környezetben.
 • Mutassa be az ifjúsági munka elméletének, módszereinek, alapelveinek és értékeinek széles körű és koherens elméleti és technikai ismereteit multidiszciplináris kutatásokkal.
 • Mutassa be az ifjúsági munkával kapcsolatos környezeti, társadalmi, kulturális és gazdasági következményei alapján hozott döntések meghozatalához szükséges ismereteket, készségeket és megértést.
 • Bizonyítsuk be a szakmai ifjúsági munka szempontjából megfelelő számolási készséget, ideértve a számítástechnikát is, amely elegendő a szolgáltatási költségvetés kidolgozásához és elolvasásához, valamint a minőségi és mennyiségi adatokat tartalmazó jelentések értelmezéséhez és elkészítéséhez.
 • Az ifjúsági munka szakmai gyakorlatának megfelelő technológiák alkalmazásának bemutatása.
 • Határozza meg, hogy a globális kontextus hogyan formálja a hasonlóságokat és különbségeket a más országok fiataljaival folytatott munka során.
 • Olyan programokat és szolgáltatásokat kell megtervezni, megtervezni, kidolgozni, végrehajtani és értékelni, amelyek megfelelnek a fiatalok igényeinek, valamint a munkáltatók és a finanszírozó testületek követelményeinek.
 • Professzionálisan és etikusan továbbadják az ifjúsági munka ismereteit a különféle közönségek között, ideértve a fiatalokat, a családokat, a kollégákat és a nyilvánosságot.
 • Az ifjúsági és a közösségi munkával kapcsolatos ismeretek áttekintése, elemzése és szintetizálása kritikai gondolkodásmóddal és reflektáló gyakorlattal való részvétel útján, a kezdő végzettségű ifjúsági munkavállalóként végzett professzionális munkában felmerülő problémák megoldása érdekében.

Karrierlehetőségek

Ez a kurzus felkészíti a hallgatókat az ifjúsági munka sokféle pozíciójára. A belépő szintű pozíciók lehetnek az ifjúsági jóléti szolgáltatásokban, ideértve a hajléktalanok támogató szolgáltatásait, az ifjúsági egészségügyet, az ifjúsági tanácsadást, az érdekképviseleti és támogató programokat. A diplomások az ifjúsági üdülési programokban, az ifjúsági tevékenységi központokban, a fiatalokkal folytatott informális oktatásban, az iskolai alapú támogatási programokban és a lelkészekben foglalkoztatnak. Attól függően, hogy a hallgatók kiválasztják-e a kiegészítő tanulmányokat, karriert folytathatnak, különös tekintettel a rekreációra, a sportra, a kalandprogramokra, az ifjúsági művészetekre, az ifjúsági tanácsadásra, a függőségi szolgáltatásokra, az ifjúsági mentálhigiénés szolgáltatásokra vagy az ifjúsági igazságszolgáltatásra. Az ifjúsági munkát végzettek munkaadói között szerepel a helyi, állami és szövetségi kormány, a nemzeti jótékonysági szervezetek és a helyi közösség szervezetei.

Lehetséges jövőbeli munkakörök

Ifjúsági munkavállaló, ifjúsági támogató munkavállaló, ifjúsági fejlesztési tisztviselő, ifjúsági tevékenységek tisztviselője, ifjúsági jóléti munkavállaló, ifjúsági és családi közvetítés, ifjúsági egészségügyi oktató, ifjúságpolitikai tisztviselő, ifjúsági tájékoztató munkavállaló, ifjúsági elkötelezettségű munkavállaló, ifjúsági mentálhigiénés munkavállaló, iskola kápolna, ifjúsági mentál Egészségügyi koordinátor, Ifjúsági és Közösségi Munkavállaló, Közösségi Oktatási Munkavállaló (Ifjúság), Ifjúsági Tisztviselő, Ifjúsági Összekötő Munkavállaló, Iskolamegőrzési és Részvételi Tisztviselő.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Tovább

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Kevesebb
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Több Kevesebb