Hároméves tanfolyam a belsőépítészetben

Általános információk

Program leírás

A tér kérdése

A tanulás a Raffles Milano hároméves kurzusainak alapelve, az elmét strukturáló tanfolyam, szilárd technikai hátteret biztosít, és az élet horizontjait kívánja kibővíteni.

Július 20-ig 3000 euró kedvezménnyel.

Miért

A tervezés azt jelenti, hogy a világot a legegyszerűbbektől a legbonyolultabbig kell átalakítani. A design nem csak olyan tudományág, amely megtanít bennünket, hogy feltaláljuk és javítsuk az anyagi életet: ez egy olyan modell, amely megtanítja nekünk, hogy a kis és nagy síkokat láthatatlan szálak köti össze. Ez a változás, a felelősség és az elkötelezettség művészete.

szakmai lehetőségek

A belsőépítész olyan tervező, aki különböző méretű és bonyolult terekkel képes szembesülni, képes egy márka vagy egyéni ügyfél üzeneteit és légkörét átfordítani, kézzelfogható megoldásokkal, üzenetek hordozójával, érzelmekkel és értelemmel. Kulcsfontosságú szereplője az építészeti és dizájnstúdióknak, rendezvényszervezeteknek, televíziós és filmstúdióknak, a bútorok és kiegészítők ágazatában működő cégek tervezési irodáinak. Konkrét előkészületeihez kritikus és karrier is lehet

a lakberendezési és belsőépítészeti rendszer kutatója, illetve a divat- és tervezőipari vállalatok tanácsadói és művészeti vezetője.

Ki

A kurzus középiskolai diplomával és olasz vagy külföldi egyetemek diákjaival foglalkozik. Kiemelt érdeklődésre van szükség a projekt szakterületei számára a helyiségek (belföldi, irodai, recepciós, találkozóhelyek és kereskedelmi) számára; a kiállítási tervezés és a lakberendezés, a munka és a szabadidő megtervezése és kialakítása; a díszítés, az anyagok, a világítás és a lakberendezési kiegészítők használatának tanulmányozása és következetes alkalmazása. A hallgatónak bizonyítania kell az alkalmasságot a társadalmi viselkedés, a vizuális művészet kultúrája és a társadalmi-kulturális trendek tanulmányozására. A résztvevők a környezet és a kommunikatív légkör jövőbeli tervezői, a modern trendek és az életmód figyelmes tolmácsai.

program

Az előzetes fázis (első év) köztes tanulmány (második év) és a végső projektportfólió (harmadik év) befejezési útja következik. A tervezési és képviseleti elméleti alapokból, az alkalmazott művészetek történetének és a belföldi terek építészetének történetéből egyre összetettebb társadalmi-kulturális forgatókönyvekkel szembesülünk, amelyek az üzleti világhoz, a szokások fejlődéséhez és az életmódhoz kapcsolódnak. , a márkák és a felhasználók és a fogyasztók közötti kapcsolat, az olyan megoldások keresése során, amelyek képesek a legfejlettebb és fenntarthatóbb válaszokat nyújtani az életminőség, a munkahely, a szabadidő javítása érdekében.

Témakörök

 • Vizuális tervezés
 • Terek rajzolása, megkönnyítése és ábrázolása
 • Az építészet története, a bútorok
 • A művészet és a design története
 • Kiállítás design
 • Kiskereskedelmi tervezés
 • 3D és CAD laboratórium
 • Környezeti tervezés
 • Antropológia és a fogyasztás szociológiája
 • Anyagok és felületek
 • Márkaépítés, marketing és kutatás
 • Akusztika és világítás
 • Szín és kolorimetria
 • Dekoráció és textúrák

Az év hallgatója

Minden tanév végén az RM a tanfolyam minden évének legjobb tehetségét adja.

Az elismerést a hallgató kapja, aki akadémiai karrier és portfólió tekintetében mind a belső tanárok bizottságának, mind a külső szakemberek bizottságának értékelése során megkülönböztette magát, ebben az esetben az anonimitás által garantált portfolió megítélését.

A 20 diákból álló osztályok esetében a hivatalos RM-elismerés szintén az év diákja által fizetett éves díj teljes visszatérítésével jár.

professzorok

Megalapozott szakemberek, olyan projektek szerzői, amelyek már elhagyták a jelüket, és hosszú évekig tanultak mögöttük. Nyílt és határozottan nemzetközi kilátásokkal rendelkeznek. Ezek egy összetartó és termékeny csoport részét képezik, és élvezik a kurzusok előrehaladásának összehasonlítását, a versenyben felmerülő lehetőségeket és az egyes diákok teljesítményét.

Cégek

A Raffles Group majdnem harminc éve tevékenykedő partnereinek szilárd hálózata épült, akik együttműködnek a hároméves tanfolyamokon és a mesterekben. A vállalatok hírneve és a kialakult kapcsolatok minősége garantálja az oktatási és üzleti világok határozottan termékeny találkozását.

Adidas, Aigner, B

Hétfő beszélgetés

Minden hétfőn este 18.30-kor a Raffles Milano meghívja a diákokat, hogy egy nagyszerű karaktert találjanak a tervezési jelenetből, a projekt stílusából és kultúrájából. Közvetlenül hallgatva a történeteket és ötleteket, amelyek befolyásolják a piacot és előmozdítják a gondolkodásmódunkat, lehetősége van a mélyrehatónak, amely kiegészíti a tudományos programokat. Itt vannak a következő évi találkozók.

Felvételi

A felvételi kérelmeket az oldal alján kitölthető "Kérelem felvételi" űrlapon, vagy közvetlenül a titkársággal történő telefonos kapcsolaton keresztül lehet elküldeni. A kért dokumentumok és a jelölt által kidolgozott motivációs levél kézhezvételét követően az Irányzat meghatározza a kognitív interjú időpontját a kurzus vezetőjével vagy a főiskolai igazgatóval: a nyílt konfrontáció pillanata, amelyben a jelölt egyértelműen elmagyarázhatja a személyes motivációkat és tájékoztatni kell az Intézet irányelveiről (elkötelezettség, elkötelezettség, viselkedés, általános tanítási szabályok). A pályázók, ha az interjú eredménye pozitív volt, megküldik a hivatalos választ, hogy elfogadja a felvételi kérelmet, amely mindenképpen nem kötelező érvényű a jelölt számára.

Felvételi Tájékoztató:

 • motivációs levél
 • útlevél vagy személyazonosító igazolvány az olasz diákok vagy az EU-EFTA állampolgárok számára
 • A vételár megfizetése a belépő díj 100 euró.

Rette

Július 20-ig 3000 euró kedvezménnyel.

Az Igazgatóság hivatalos jelentkezése után a pályázó elfogadhatóságáról folytatni lehet a regisztrációs szakaszt. Minden olyan hallgatónak, aki rendelkezik a szükséges adatokkal - a hivatalos bejegyzés időpontjában - meg kell fizetnie a regisztrációs díjat, amelyhez be kell építeni az éves díjat (a családi jövedelemkategóriák négy kategóriája szerint).

Az összeg egy részletben, vagy két további részletben fizetendő a regisztráció után: a második az első félév elején, a harmadik a második félév elején.

További megoldás a havi fizetés lehetősége tíz külön részletben, amelyek közül az első a beiratkozás időpontjában (az éves tandíj előtti regisztrációs díj), az utolsó pedig a regisztrációt követő kilencedik hónapban. .

Az Európai Unió és az EFTA-diákok

Éves beiratkozási díj az ISEE családi jövedelemkategóriák négy kategóriája szerint:

 • I 40 000 eurós jövedelemtartomány
 • Regisztrációs díj: 3000 euró
 • Éves tandíj: 5000 euró

---

 • II Jövedelemtartomány 40.001 és 70 000 euró között
 • Regisztrációs díj: 3000 euró
 • Éves tandíj: 7000 euró

---

 • III Jövedelem-tartomány 70.001 és 100 000 euró között
 • Regisztrációs díj: 3000 euró
 • Éves tandíj: 9 000 euró

---

 • IV 100 000 eurós jövedelemtartomány
 • Regisztrációs díj: 3000 euró
 • Éves tandíj: 12 000 euró

---

Az Európai Unión kívüli diákok

 • Regisztrációs díj: 3000 euró
 • Éves tandíj: 12 000 euró

Belépési díj

A Triennale-be való felvétel iránti kérelemhez 100 euró belépési díjat kell fizetni.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Una nuova scuola di moda e design a Milano? Sì, e il suo nome è RM Istituto Moda e Design Milano. Una scuola con uno spirito e un metodo non tradizionali. Una scuola pensata per chi vuole guardare il ... Tovább

Una nuova scuola di moda e design a Milano? Sì, e il suo nome è RM Istituto Moda e Design Milano. Una scuola con uno spirito e un metodo non tradizionali. Una scuola pensata per chi vuole guardare il futuro diritto negli occhi. E soprattutto una scuola che ha raccolto intorno a sé una squadra formidabile di docenti, in molti casi nomi di spicco della scena internazionale dello stile e del design. Kevesebb