Gépészmérnöki alapképzés (kitüntetések)

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A gépészmérnöki alapképzés (kitüntetések) a következő két díjat tartalmazza:

 • BEng (Hons) a gépiparban
 • BEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben

A program hitelkövetelményei csak tájékoztató jellegűek. Felülvizsgálat alatt állnak.

A program céljai

A Gépészmérnöki Tanszék két egyetemi programot, a gépgyártás BEng (Hons), valamint a termékelemzés és mérnöki tervezés BEng (Hons) beolvadt a gépgyártás BEng (Hons) rendszerébe . A hallgatókat az első két évben felveszik ebbe a tanulmányi rendszerbe, és általában a következő két évben befejezik a kívánt programot (a fenti két program egyikét). Ez az elrendezés lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a programok jobb megértése után választhassák tanulmányi útjukat. Nincsenek kvóta korlátozások azon hallgatók számára, akik a gépgyártásban a BEng-t (Hons), a termékelemzésben és a Engineering Designban pedig a BEng-t (Hons) választják.

BEng (Hons) a gépiparban

Célunk olyan professzionális gépészmérnökök oktatása, akik korszerű technológiával képesek kezelni és megoldani a multidiszciplináris mérnöki problémákat a különböző mérnöki és üzleti szektorokban.

A programban részt vevő hallgatók várhatóan:

 • megtanulják alkalmazni a tudományos alapelveket és elvégezni a mérnöki elemzéseket és tervezéseket a gépgyártásban jellemző kihívást jelentő problémák megoldására;
 • fejleszteni a számítógépek eszközként történő felhasználásának képességét a mérnöki problémák megoldására;
 • fejleszteni a technikai problémák matematikai megfogalmazásának és a mérnöki rendszerek elemzésének képességét;
 • fejleszti a rendszerek / termékek tervezéséhez és gyártásához legmegfelelőbb anyagok és módszerek kiválasztásának képességét - biztonságos, környezetvédelmi és esztétikai szempontból elfogadható és gazdaságilag versenyképes;
 • rendelkezik az innovatív és kreatív gondolkodáshoz és a hatékony kommunikációhoz szükséges szóbeli és írásbeli formában, és
 • értékelik a mérnökök etikai és társadalmi felelősségét, az egész életen át tartó tanulás fontosságát, a folyamatos minőségfejlesztés koncepcióit és a globalizációnak a műszaki termékek és szolgáltatások tervezésére, gyártására és forgalmazására gyakorolt hatását.

BEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben

Ez az egyedülálló interdiszciplináris program célja, hogy a hallgatók szintetizálhassák a technológiát, a formatervezést és az üzleti életet a kiváló minőségű innovatív termékek fejlesztése során. Ez biztosítja a diplomások számára azokat az alapvető ismereteket, készségeket, technikákat és globális betekintést, amelyek versenyképes árú, a nemzetközi minőségi előírásoknak megfelelő és sikeresen forgalmazható kreatív termékek kifejlesztéséhez szükségesek. A diplomások általában hivatásos tervezőmérnökként, mérnöki tervezőként vagy termékinnovációs szakemberként szolgálják a közösséget. Várhatóan fontos szerepet játszanak Hong Kong fejlődő iparában, az ODM-től az innovatív OBM-ig. A program végzőseinek várhatóan:

 • képesség a terméktervezés tervezésére a piaci igények, valamint a technológia és az üzleti korlátok figyelembevételével;
 • a tudományos, matematikai és mérnöki ismeretek alkalmazásának képessége, valamint a piaci trendek és az ügyfelek igényeinek megértése, a tervezési mérnöki problémák elemzése;
 • a termékinnovációs és fejlesztési projektek irányításának képessége; és
 • az innovációs vállalkozói szellem elsajátításának és saját vállalkozásuk fejlesztésének képessége.

Jellemzők

BEng (Hons) a gépiparban

Miután tanulóink széles és szilárd alapokat kaptak a fizika, matematika, számítástechnika, mérnöki tudományok, tervezés és gyártás területén, tudásukat és készségeiket egyes klaszterekre alkalmazhatják:

 • Légközlekedési mérnökség
 • Robotika és autonóm rendszerek
 • Környezet- és energiatechnika
 • Mechanika és anyagok

BEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben

A program átfogó oktatást és képzést biztosít a mérnöki és termékinnovációs tervezés, fejlesztés és elemzés terén, felkészítve a diplomákat a terméktervezés, a technológia és az üzleti élet szintetizálására a piaci igényeket kielégítő, sikeres új termékek előállítására. A program a tanulás eredményorientált, integratív és valós tervezésű projektalapú oktatási és tanulási megközelítéseket alkalmaz, segítve a hallgatókat a mérnöki innováció, a termékfejlesztés és a marketing ismereteinek fejlesztésében. Segítjük hallgatóinkat kommunikációs, csapatmunka, innováció, projektmenedzsment és önálló tanulási képességeik fejlesztésében. A hallgatók két vagy hat hónapig nemzetközi vagy helyi mellékletek révén átfogó gyakorlati képzésre is lehetőséget kapnak a tervezési tanácsadó cégekben vagy az ipari K + F osztályokban. Ez megerősíti a képességüket, hogy reális ipari kontextusban integrálják az ismereteket a tervezési mérnöki tevékenységekbe. Így a diplomások kiegyensúlyozott oktatásuk és gyakorlati képzésük révén képesek szerepet játszani az iparban a tervezési mérnöki innováció és a termékfejlesztés terén.

Mindkét programhoz

 • a tanulási eredmény-orientált tanítási megközelítést alkalmazzuk;
 • a hallgatóknak ipari képzést és munkába integrált oktatást kell teljesíteniük; és
 • a hallgatók választhatják a nyári gyakorlatokat külföldi vállalatoknál, vagy az iparban Hongkongban vagy a kínai szárazföldön.

Engineers work with medical robotic equipment

Tanterv

A rendszer első éve követi a Mérnöki Kar legtöbb programján közös elsőéves tantervet. Ez magában foglalja a fizika, a matematika és az informatika alapjait. A nyelvek és az általános oktatás fejlesztései is elérhetők.

A második év első és második félévének tanterve mindkét programban közös. Az anyagtechnika, a mérnöki mechanika, az elektromosság és az elektronika, a számítástechnika és a mérnöki tervezés alapvető témái mellett a matematika, a nyelvek és az általános oktatás továbbfejlesztése is biztosított. Az első két évben a hallgatók ugyanazon tudományos tantárgyak tanulmányozása mellett ugyanazon ipari képzési programokon vesznek részt.

BEng (Hons) a gépiparban

A harmadik és negyedik év alapvető ismereteket nyújt a termodinamikáról, a folyadékmechanikáról, az anyagokról, a tervezésről és gyártásról, a dinamikáról és az irányításról, valamint a fejlett matematikáról, valamint a kommunikáció és a gépipar mélyreható tanulmányairól. A hallgatók választhatnak tantárgyakat az alábbi klaszterekben:

 • Légközlekedési mérnökség
 • Robotika és autonóm rendszerek
 • Környezet- és energiatechnika
 • Mechanika és anyagok

A negyedik évben a hallgatóknak el kell készíteniük az utolsó év Capstone projektjét.

BEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben

A harmadik és negyedik év alapvető ismereteket nyújt a hőfolyadék-mechanikáról, a dinamikáról és az irányításról, a mechatronikáról, az anyagokról és a tervezésről, valamint az ipari és mérnöki tervezésről, valamint a kommunikációs és tervezési technikák alapos ismeretéről.

A negyedik évben a hallgatóknak el kell készíteniük az utolsó évre szóló Capstone Design Projektet, amely magában foglalhatja az ipari szponzorálást és a prototípus elkészítését.

Szakmai elismerés

A hongkongi mérnökök intézménye (HKIE) mindkét programot teljes akkreditációban részesítette az érintett tudományágakban.

Karrier kilátások

BEng (Hons) a gépiparban

A mérnökök és tudományok széles körű és robusztus ismereteivel, valamint azon képességükkel, hogy tudásukat és készségeiket alkalmazzák a bonyolult multidiszciplináris mérnöki problémák kezelésére, végzettjeink gépészmérnökként, tervezőmérnökként, gyártási és folyamatmérnökként, szervizmérnökként, tanácsadóként folytathatják karrierjüket. mérnökök vagy projektmérnökök. Kiváló foglalkoztatási lehetőségeket találnak a repülési és repüléstechnikai iparban, a közüzemi vállalatokban, az épületgépészeti szektorban, a mérnöki tanácsadó cégekben, az építőiparban, a környezetvédelmi, az elektronikus és a feldolgozóiparban, az informatikai szektorban, a kormányzati szervekben és az oktatási intézményekben.

BEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben

A diplomások kiváló lehetőségekkel rendelkeznek a terméktervezés és -fejlesztés, a mérnöki tanácsadás, a környezettechnika és a gyártás területén. A mérnököknek a terméktervezésbe való integrálásának képessége és a tervezési projektek végrehajtásának tapasztalata miatt diplomáinknak megvan a szükséges kompetenciájuk, hogy tervezőmérnökként vagy projektkoordinátorként dolgozzanak. A program a diplomásoknak nagyon jó alapot biztosít a gépgyártásban és annak felhasználásában a mérnöki problémák megoldására, valamint a termékek és rendszerek tervezésére. Így diplomáink képesek gépészmérnökként pályára lépni.

Míg egyes diplomások szakmai mérnökként szolgálják a közösséget és az ipart, mások a saját vállalkozásuk fejlesztését választják. Néhány diplomás az üzleti, marketing és termékinnovációs ismereteit felhasználva saját vállalkozást indít új termékek tervezésében és fejlesztésében.

Belépési követelmények

A PolyU a világ minden tájáról érkező képesített pályázók jelentkezését várja. Az alábbi irányelvek azoknak a hallgatóknak szólnak, akik nem helyi képesítések alapján szeretnének felvételt kérni a PolyU-ba. Az alábbiakban nem található képesítéseket eseti alapon vesszük figyelembe.

GCE A-szint / Nemzetközi A-szint

GCE emelt szintű vagy nemzetközi haladó szint 3 AL, OR 2 AL és 2 AS tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételi jelentkezők általában 3 AL tantárgyból legalább BBB-t érnek el.)

Nemzetközi érettségi (IB)

Minimális pontszám 24, legalább 4 évfolyammal 2 magasabb szintű tantárgyból

(Ez csak a minimális alkalmassági kritérium. A felvételt nyert pályázók általában 30 vagy annál magasabb pontszámot értek el, beleértve a bónuszpontokat is.)

SAT indoklási teszt / ACT / haladó elhelyezési teszt / SAT tantárgy tesztek

Középiskolai (érettségi) diploma (nem kínai tanterv) és az alábbiak bármelyike:

 • az összesített pontszám 1190 az SAT Reasoning Test-en; vagy
 • az American College Test (ACT) összesített pontszáma 24;

és

 • 3. fokozat két haladó elhelyezés (AP) tantárgyból; vagy
 • 600 SAT két SAT tantárgyi tesztben

[Az angol nyelvű követelménytől eltekintenek azok, akik 590 vagy annál magasabb pontszámot érnek el a bizonyítékokon alapuló olvasás és írás a SAT-ban]

A GCE A-szintű / Nemzetközi A-szintű vagy Nemzetközi Érettségi (IB) -ben jó eredményeket elért pályázók legfeljebb 4% -os kreditátvitelt kaphatnak a négyéves tantervbe való felvételkor.

Egyéb információk

A természettudományos tantárgyakból (fizika és / vagy matematika) jó eredményeket elérő pályázókat részesítik előnyben.

Felvételi a BEng (Hons) gépgyártásba vagy BEng (Hons) a termékelemzésbe és a mérnöki tervezésbe

Azoknak a hallgatóknak, akik a BEng (Hons) gépészmérnöki programban vagy a BEng (Hons) termékelemzési és mérnöki tervezés programban szeretnének tanulni, be kell jelentkezniük a BEng (Hons) gépészmérnöki rendszerbe.

Halasztott választás a gépgyártás BEng (Hons) és a termékelemzés és a mérnöki tervezés BEng (Hons) között

A rendszerbe felvett hallgatók az első két évben együtt tanulnak, majd az érettségiig, általában két éven belül befejezik a kívánt programot. Ezzel a megállapodással a hallgatók megválaszthatják a tanulmányaikat, miután jobban megértették a programokat az első két évben.

Bizonyságtételek

BEng (Hons) a gépiparban (2020-ban végzett)

Minőségbiztosítási mérnök II., MTR Corporation Limited

Jelenleg az MTR Corporation Limited-nél dolgozom, mint minőségbiztosítási mérnök II. A termék- és szolgáltatásbiztosításért felelek, egy robusztus, hatékony, hatékony és folyamatosan fejlesztett minőségirányítási rendszer betartásával, ha hiányosságokat és kockázatokat fedeznek fel a projekt teljes életciklusa során. Az ME program nagyon hasznos volt számomra jelenlegi munkám során, olyan területeken, mint az E&M munkák ellenőrzése és felügyelete. A tanfolyam jó alapot adott a mérnöki ismeretekhez, lehetővé téve számomra a műszaki értékelések igazságos megítélését. Ezért szeretnék köszönetet mondani a ME osztálynak. Remélem, hogy ifjú társaim élvezni fogják tanulmányaikat, és csodálatos jövőbe fognak nézni.

Lee Ka Yip, PatrickBEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben (2019-es diplomás)

Mérnök, Main Kind Industrial Limited

A hagyományos gépészmérnöki programokkal ellentétben a BEng (Hons) a termékelemzésben és a mérnöki tervezésben (PAED) a hallgatók interdiszciplináris szaktudásának fejlesztésére összpontosít a csúcskategóriás terméktervezés és fejlesztés terén. Nemcsak az alapvető gépészmérnöki tárgyakat, hanem a termékinnovációt, a marketinget és a formatervezést is magában foglalja.

A program bőséges tanulási tapasztalatokat kínált nekem. A diákcsere, az utolsó évi projekt és az öregdiákos vacsora értékes lehetőségeket adott számomra a szakmaiság fejlesztésére. A mérnök támogatásával jó úton haladok az ME támogatásával.

Vannak, akik azt mondják: "A mérnök egy ötletet valósággá alakíthat és megváltoztathatja a világot!" Ajánlom ezt a programot azoknak, akik innovatívak és szenvedélyesek.

Kong Yuk Ying, Írisz

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating think ... Tovább

With 80 years of proud tradition, PolyU is a world-class research university, ranking among the world’s top 100 institutions. The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) is a home for educating thinkers, communicators, and discoverers in delivering positive impact. We are committed to training tomorrow’s leaders today, through a professionally-oriented education that delivers graduates unrivaled placements to thrive in businesses and industries. We strive for inter-disciplinary research and impactful innovations for discoveries to solve real-world challenges. Our researchers are developing breakthrough ideas, fostering sustainability, lifting economic outcomes, and improving communities’ lives for the benefit of Hong Kong, the nation, and the world. Kevesebb